Szajbz Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam Zastanawiam sie czy kupic pulsometr w liczniku czy osobno? Licznik tez nowy musze kupic wiec wydogniej by było kupic 2w1 zastanawiam sie nad http://www.allegro.pl/item192886316_pulsom...l_2006_7r_.html lub http://www.allegro.pl/item194564774_sigma_...bikestacja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzdecikk Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 A mi dzisiaj z Allegro już wysłali pulsometr - kupiłem Sigmę Fit Watch - mam nadzieję, że to dobry zakup Wahałem się wcześniej jeszcze czy nie wziąć właśnie PC 15, ale stwierdziłem, że pamięć ostatnich treningów jest lepsza niż podświetlenie Poza tym jeśli chcesz używać tego pulsometru np. do biegania, to zdaje mi się, że taki licznikowy nie będzie do tego dobry. No i nie użyjesz go jako zwykłego zegarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Zegarek to nie interesuje mnie mam lepszy Niebiegam ;P PC15 jest ciekawy bo cena zeszła z 250zł na 130zł, do tego bym sobie wziął Sigme 1606L Ale czy rzeczywiscie pulsometr sie przydaje do treningów kolarskich oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzdecikk Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Z tego, co już się naczytałem to nawet bardzo Na przykład tu takie podstawy na temat treningu : http://mtb.zst.sosnowiec.pl/poradytren/tre...ki/treningi.htm Jak widać wszystko opiera się na %HRmax, a tętno właśnie mierzymy pulsometrem. Gdzieś na jakimś forum czytałem, że dla kogoś do treningu potrzeba pulsometru, SPD i dobrego siodełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 A dziękuweczka to rozwiało moje wszelkie wątpliwości, to juz dwa czynniki mam pozostaje jeszzce ten pulsometr Jak przyjdzie do ciebie sprzecik to daj znać jak sie sprawuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamileq Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Fit Watch to straszny niewypał Sigmy. Tanio to puszczają, bo dużo częściej od PC-15 gubi sygnał. Dwóch kumpli miało Fit Watch-e i wymienili je na PC-15 właśnie, bo mało ich krew nie zalewała ze znikającym sygnałem (nówki oczywiście). Tak więc PC-15 to dobry wybór i tani. IMHO fajniej mieć 2 w 1 jeśli masz zmieniać również licznik (mniej rzeczy na kierownicy...) a i to bardziej ekonomiczne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek00 Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Fit Watch to straszny niewypał Sigmy. Tanio to puszczają, bo dużo częściej od PC-15 gubi sygnał. Dwóch kumpli miało Fit Watch-e i wymienili je na PC-15 właśnie, bo mało ich krew nie zalewała ze znikającym sygnałem (nówki oczywiście). Tak więc PC-15 to dobry wybór i tani. IMHO fajniej mieć 2 w 1 jeśli masz zmieniać również licznik (mniej rzeczy na kierownicy...) a i to bardziej ekonomiczne rozwiązanie. Hmmm nie zgodzę się z tym co napisałeś o Fit Watch...Mam ten pulsometr jakieś 4-5miesięcy i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł, ani razu nie zgubiłem sygnału, pulsometr jest bardzo fajny, przydatna jest właśnie pamięć treningów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzdecikk Napisano 17 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Z różnych względów za dużo w tym sezonie nie pojeździłem z Fit Watchem. Do tej pory sprawował się rewelacyjnie. Niestety, jakiś czas temu miałem wypadek, a pulsometr uderzył o beton na tyle mocno, że nawet kawałek srebrnego lakieru się zdarł. Od tego momentu widzę pogorszenie pracy. Na dodatek właśnie odkryłem, że po zdjęciu opaski wciąż mi pokazuje tętno 60 zamiast braku sygnału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 mam zastrzeżenia co do pracy Sigmy BC-1706 HR (DTS) kupiłem go w czwartek, dziś 1 poważniejsza jazda była dziś (około 5 godzin) i powiem, że się STRASZNIE rozczarowałem! temperatura jazdy poniżej -5*C nie więcej niż -12*C, odczuwalna przez wiatr nie wiem -1- praca licznika przerywana... raz jadę i jest 0km/h, za chwil sie pojawia normalna prędkość i tak na zmianę co jakiś czas. Pulsometr działa bez zastrzeżeń. -2- rozładowane albo słabe baterie w fabrycznym zestawie! SKANDAL -3- jak wracałem do domu około 17 ciemnawo było i zapragnąłem podświetlić ekran - efektem było zawieszenie sie licznika, jakieś dziwne nieczytelne znaki , ratunkiem jest wyciągniecie baterii - innego sposobu nie znalazłem... -4- od czasu do czasu gdy łączy się z miernikami i wyskakuje to wyskakuje "too many signals" , przecież w promieniu 0,2km nie spodziewam sie żeby ktoś miał licznik z DTS Sigmy już nie kupię, pieniądze wyrzucone w błoto, jak płacę za coś sporo to żądam porządnego wykonania i działania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 17 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Mój kolega też zakupił tego BC-1706 HR i niestety ma podobne spostrzeżenia. Nawet warunki temperatur były podobne. 1. Zgadza się 2. Zgadza się 3. nie potwierdzone 4. nie potwierdzone Coś się dzieje z tymi licznikami. Seria na rok 06/07 jest bardzo słaba, wielu ludziom się one zawieszają, gubią sygnał lub po prostu psują. Oby moja stara sigma pochodziła jeszcze z rok i przeczekała ten marazm ze strony Sigmy. W końcu coś się musi ruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 dziś sie nim bawię... wygląda ze wszystko ok... Czyżby te anomalie temperatura robiła? Szkoda ze na sucho, a w czasie jazdy nie sprawdzę bo temp ujemna... ap ropo baterii. Jak kupiłem to w w opasce na klate była zupełnie padnięta, teraz jak włączam podświetlenie to nic nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Od miesiąca użytkuje PC15, na razie zero stresów (raz się zawiesił ). Gubi sygnał koło elektrociepłowni i jeszcze w jednym stałym miejscu w środku szczerego pola, tak więc luz. Na mrozie nie ma problemów, sygnał łapie mi od razu na sucho, nie muszę się pocić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.