Skocz do zawartości

[siodełko] popsute ?

miechu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

.... młotkiem?

Psiknij WD-40 on dobrze penetruje, potem sprobuj lekko mlotkiem walnac powinno odejsc. Ew sprobuj scisnac prety jezeli sadzisz ze się rozeszły.

Napisano

O ile dobrze widze (fotka taka-sobie :/ moge sie mylic) to moj brat mial to samo ;) Trzeba to po prostu wyciagnac za pomoca argumentu sily (nie mylic z sila argumentu :D ) Tak jak mowil Blue albo podwaz to srubokretem. Powinno puscic :)

Napisano

No na razie próbowałem wszystkiego. Jeszcze spróbuje rozkręcić trochę siodło i się zobaczy, a jak to się nie uda wezmę większy młotek :twisted: Trochę mało miejsca jest gdzie to by się mogło przesunąć (mocne zwężenie 3mm gdzieś)

No nawet większy młotek nie pomógł, a gwint w którym była wkręcona śrubka trzymająca siodło był zjechany.

Miałem mocno do tyłu siodło wysunięte i chyba przez to pręt się trochę skrzywił no i nie da się wyciągnąć.....

Goście z servisu se też nie poradzili.

No to zostaje mi kupno nowego siodełka na mocnych prętach z cro-mo, albo z tytanu...... :D

Napisano

JAk nie puscilo teraz, to popsikaj, zostaw na noc, jak nie pusci - zostaw w pepsi [jakis pojemniczek odpowiednich wymiarow i do tego prety z tym mocowaniem..chociaz to klopotliwe moze byc].

Napisano

Jak już masz zamiar zakupić nowe siodło to uderz najwiekszym młotkiem z najwieksząmożliwa siła , wątpie zeby nie puściłó

Napisano

a może by tak spróbować szlifierka mała to przyciać troche a potem odgiąć i powinno peknać nie? chyba ze potrzebujesz ten element?

Napisano

Przywalenie ,,Super młotem'' nie pomoże ponieważ ten element wbija się w to plastikowe na czym materiał jest naciągniety.

No ten element rzeczywiście mógłbym odciąć ale jak bym wsadził ten od nowej sztycy ? :)

Napisano

Raczej się nie zmieści bo pomiędzy prętem a tym plastikowym nie ma wogóle miejsca...a do odgięcia prętów trzeba Pudziana :)

Żeby nie robić nowego tematu - Czy ktoś ma siodło specialized Rival, jak się ono sprawuje?

Napisano

a nie da rady tego przełożyć miedzy pretami ia siodłem? z tego co wiem to pod koniec każdego siodła prety rozchodza sie od siebie i wtedy sie robi troche miejsce. i wtedy mozna by spróbowac włożyć weższa strona a potem obrucić o to 90 stopni? ;] ale kurde mocno masz te prety odgiete. może to troche zagrzać jakoś i spróbowac odgiąć?

Napisano
Żeby nie robić nowego tematu - Czy ktoś ma siodło specialized Rival, jak się ono sprawuje?

Radze jednak ruszyc wyszukiwarka, jezeli nic nie znajdziesz to zaloz topick :). Tutaj juz malo kto wejdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...