miechu Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 Nie mogę zamocować sztycy do siodła ponieważ ten element (góra jarzemka starej sztycy) : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e536fc6f502a5b95.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c9f127f1c55fe002.html blokuje nowy. Nie mogę go wyjąć. Nie jestem pewien czy rurki/pręty się nie wygieły. Pomóżcie , jak to badziewie wyjąć
Blue Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 .... młotkiem? Psiknij WD-40 on dobrze penetruje, potem sprobuj lekko mlotkiem walnac powinno odejsc. Ew sprobuj scisnac prety jezeli sadzisz ze się rozeszły.
Mr0wa_1991 Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 O ile dobrze widze (fotka taka-sobie :/ moge sie mylic) to moj brat mial to samo Trzeba to po prostu wyciagnac za pomoca argumentu sily (nie mylic z sila argumentu ) Tak jak mowil Blue albo podwaz to srubokretem. Powinno puscic
miechu Napisano 15 Maja 2007 Autor Napisano 15 Maja 2007 No na razie próbowałem wszystkiego. Jeszcze spróbuje rozkręcić trochę siodło i się zobaczy, a jak to się nie uda wezmę większy młotek :twisted: Trochę mało miejsca jest gdzie to by się mogło przesunąć (mocne zwężenie 3mm gdzieś) No nawet większy młotek nie pomógł, a gwint w którym była wkręcona śrubka trzymająca siodło był zjechany. Miałem mocno do tyłu siodło wysunięte i chyba przez to pręt się trochę skrzywił no i nie da się wyciągnąć..... Goście z servisu se też nie poradzili. No to zostaje mi kupno nowego siodełka na mocnych prętach z cro-mo, albo z tytanu......
Blue Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 JAk nie puscilo teraz, to popsikaj, zostaw na noc, jak nie pusci - zostaw w pepsi [jakis pojemniczek odpowiednich wymiarow i do tego prety z tym mocowaniem..chociaz to klopotliwe moze byc].
radomir82 Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 Z tego co widać na zdjęciu to pręty siodła są strasznie pokrzywione, to jest przyczyna Twoich kłopotów.
Marcio Napisano 16 Maja 2007 Napisano 16 Maja 2007 Jak już masz zamiar zakupić nowe siodło to uderz najwiekszym młotkiem z najwieksząmożliwa siła , wątpie zeby nie puściłó
omen Napisano 16 Maja 2007 Napisano 16 Maja 2007 a może by tak spróbować szlifierka mała to przyciać troche a potem odgiąć i powinno peknać nie? chyba ze potrzebujesz ten element?
miechu Napisano 16 Maja 2007 Autor Napisano 16 Maja 2007 Przywalenie ,,Super młotem'' nie pomoże ponieważ ten element wbija się w to plastikowe na czym materiał jest naciągniety. No ten element rzeczywiście mógłbym odciąć ale jak bym wsadził ten od nowej sztycy ?
omen Napisano 16 Maja 2007 Napisano 16 Maja 2007 powinien wejsc od tyłu bo tam jest raczej zawsze szerzej?;D jeżeli sie myle to mnie poprawcie.;]
miechu Napisano 16 Maja 2007 Autor Napisano 16 Maja 2007 Raczej się nie zmieści bo pomiędzy prętem a tym plastikowym nie ma wogóle miejsca...a do odgięcia prętów trzeba Pudziana Żeby nie robić nowego tematu - Czy ktoś ma siodło specialized Rival, jak się ono sprawuje?
omen Napisano 16 Maja 2007 Napisano 16 Maja 2007 a nie da rady tego przełożyć miedzy pretami ia siodłem? z tego co wiem to pod koniec każdego siodła prety rozchodza sie od siebie i wtedy sie robi troche miejsce. i wtedy mozna by spróbowac włożyć weższa strona a potem obrucić o to 90 stopni? ;] ale kurde mocno masz te prety odgiete. może to troche zagrzać jakoś i spróbowac odgiąć?
Blue Napisano 16 Maja 2007 Napisano 16 Maja 2007 Żeby nie robić nowego tematu - Czy ktoś ma siodło specialized Rival, jak się ono sprawuje? Radze jednak ruszyc wyszukiwarka, jezeli nic nie znajdziesz to zaloz topick . Tutaj juz malo kto wejdzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.