MarcinGoluch Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 Witam! Zmęczony ciagłym łataniem dębicy, wymianami dętek sygnowanych bezpośrednio przez Aljot jeszcze przed ich pierwsza trasą(2 prosto z foli dziurawe) i ciagłym "dymaniem" Kendy kupiłem dwupak Decathlona za 6,99(a może 7,99zł nie pamiętam ). Zaraz po przybyciu do domu zmieniłem stare Kendy na nowe Decathlony i w droge. Jako że były to pierwsze testy drugi dwupak mialem w plecaku co by sie nie okazalo ze powrot 30km bedzie z buta. Pierwsze pompowanie i okazalo sie ze nowy wentyl puszcza tak jakby ciężkawo(pozniej to mineło). Przejechane na jednym zestawie ok 1,5km. Temperatury od -5 do 35st. Spadki ciśnienia pod reka nie wyczuwalne, manometrem nie sprawdzalem. Przeszły góry i dosc ostre kamienie, lasy, łąki i szose. Dwa kapcie z czego jedne po przejezdzie przez krzaczory, drugi złapałem przy zjezdzie na pobocze z szosy, prawdopodobnie trafilem na szkło na poboczu. Uważam, że dla osób które nie walczą z każdym gramem w rowerze a liczą kazdy grosz te detki sa rewelacyjne. Stosunek cena/jakosc i sam poziom jakosci jest naprawde swietny. Z racji ich ceny raczej nie musimy sie obawiac ze w sklepie leza jakies sparciale sztuki, schodza jak swieze buleczki w kazdym Decathlonie. Nowy komplet zalozylem dopiero na wiosne, zime przejezdzilem na starych Decathlonach. P O L E C A M ! ! ! Marcin
manio49 Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 dokładnie 187 Używam i są świetne. Szkoda kasy na lepsze i tyle... Z resztą - co może być lepsze od dętki za 3.5 zł ?
heavy_puchatek Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 Mój kolega też je chwali, ja za to kupiłem raz taki dwupak i nie dość że wentylki miały gdzieś tam z drugiej strony to jeszcze obie wybuchły Jedna przy 4,5 bara a druga już przy 3. Chyba że to wina kompresora na stacji, w każdym razie ciśnienie pokazywał poprawne Bo miękka ta fruga jeszcze stosunkowo była a i wcześniej swój rowerek podpompowałem, bo te były do roweru mamy z zaworkami samochodowymi. Albo felerne coś trafiłem
Selvan82 Napisano 17 Maja 2007 Napisano 17 Maja 2007 Bynajmniej jak byłem we Wrocławskim Decathlonie to widziałem tam te dętki na 28" Na razie mam dętki Conti i jestem zadowolony, ale te z Decathlona bym sobie chętnie kupił na dojazdówki do wożenia przy sobie
MarcinGoluch Napisano 18 Maja 2007 Autor Napisano 18 Maja 2007 Na 700c i na 28" byla jakis czas temu promocja, cena zalezala od ilosci kupionych dwupakow. Zaczynalo sie od 6,99zl za 1szt a konczyla bodajze przy 6,99zł na 5szt.
jacekkoz Napisano 20 Września 2008 Napisano 20 Września 2008 ja jeżdżę na tych dętkach od chyba dwóch sezonów i nie narzekam. Za każdym razem jak jestem w Decathlonie to wrzucam do koszyka paczkę Osobiście nie widzę żadnej różnicy między tymi dętkami a conti za 12 pln za sztukę. Owszem, zdarzyła mi się raz jakaś walnięta dętka ale za tą cenę się tym nie przejąłem. Nie ważyłem ale wierzę tym co ważyli Dodam że sam ważę duuuużo ponad 100kg, jeżdżę głównie na oponach Conti i w ciągu dwóch lat złapałem dwa razy kapcia. Snake nigdy
maciek3131 Napisano 11 Grudnia 2008 Napisano 11 Grudnia 2008 Ja używam Tych dętek i juz jeżdżę na nich 3 miesiąc , pompowałem ok 4 raz . A jeżdżę dziennie ok 8 km Jak na razie w takich temperaturach sprawują sie dobrze . Polecam również
MarcinGoluch Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Napisano 11 Grudnia 2008 Waza okolo 180 - 190g dokładnie 187 Ale macie cięęęęęęęężkie dętki . Moja ma 172gr Drugi sezon i jak na razie raz guma na własne życzenie i druga w stylu zagadek z archiwum X.
lukaspecrh92 Napisano 30 Grudnia 2012 Napisano 30 Grudnia 2012 Co prawda też jeżdże na tych dętkach ale nie mam o nich dobrego zdania. Oczywiście wygląda jak detka, jest gumowa i czarna. I chyba na tym jej zalety sie kończą. A wady to takie, że cisnienie trzyma tylko do 3 atm, co faktycznie jest napisane na etykiecie. Niestety kilka razy wentyl puścił, powietrze zeszło do końca jak nabiłem 4 atm - lubię jak jest twardo. Są cięzkie jak cholera w porównaniu z innymi dętkami. Bardzo sztywne i grube. Przez to są pancerne i moga tworzyć dobry duet z jakąs słaba, równie tanią oponą.
marcind Napisano 30 Grudnia 2012 Napisano 30 Grudnia 2012 Czyli nie warto ich barć jak "dymam" do 5 czasem nawet 6 atm ( 28')
lukaspecrh92 Napisano 30 Grudnia 2012 Napisano 30 Grudnia 2012 Jak lubisz az tak twardo, ale rozumiem, że to treking, to raczej zrozumiałe, to lepiej je omijaj. To może coś z wentylem presta, wytrzymuje znacznie wyższe cisnienie.
marcind Napisano 30 Grudnia 2012 Napisano 30 Grudnia 2012 Tak ,taka twardość daje mniejsze opory toczenia i zero dziur (cały sezon bez pany ponad 4,5k km) ,dzięki za info bo czasem tam bywam i bym się przejechał .
Rekomendowane odpowiedzi