amoniak Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Obecnie mam hayesy strokery przód 180 tył 160 sztuciec Black super RTWD -90-120mm . Zdarza się że dzwonią szczególnie zaraz po wyjechaniu.Wystarczy raz czy drugi przyhamować i jest spokój. Nie zależnie od ustawienia skoku wideł czasem słychać przód czasem tył Dzwonią głównie przy większych prędkościach. Imo poprzednie dziewiątki dzwoniły zdecydowanie bardziej. Syn ma BB5 z tarczą 203 mm przód i 160 tył widelec RUX E. Przód czasem podzwania tył nigdy.
tomekr89 Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 gdyby mi zaczęły smażyc się klocki byłbym w szoku pozdro lechu
steffk Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 sh*tmano 535, tarcza 180 XTR, bomber mx comp 120 ETA. Przy normalnej jeździe nić nie dzwoni, bez względu czy opony to 2,2 bontragery czy 1,5 slicki. Najszybciej co jechałem to jakieś 75km/h i też nic nie dzwoniło. Słychać je jedynie po ostrym zjeździe w dół na hamulcu, gdy tarcza jest gorąca. Obstawiam, że tarcza od wysokiej temperatury robi się bardziej plastyczna oraz zwiększa swoją objętość i to powoduje ocieranie. Na pewno sztywność widelca ma tutaj także niebagatelne znaczenie. Z tyłu mam 535 ze zwykłą tarczą 160 i nic nie słychać.
Tomy Napisano 12 Września 2008 Napisano 12 Września 2008 Hayes Stroker Trail + Reba Race + rama Scott FX-35 PRZÓD (160 tarcza) - prawie nie ma dzwonienia, tylko przy bardzo ostrych zjazdach na zakrętach coś tam piśnie TYŁ (180 mm) - zero dzwonienia Ale nie było tak miło od początku. Hayesy trzeba dobrze ustawić, zwłaszcza: a) przy zalewaniu dopilnować aby tłoczki były maksymalnie wciśnięte sprawdzić klocki, a konkretnie sprężynkę. Po założeniu klocki NIE MOGĄ się 'telepać' (co zdarza się w 85% nowych klocków do Strokera). Jest na nich taka sprężynka. Trzeba delikatnie wepchnąć jej główkę w dziurę, na której się opiera. Dzięki temu owa sprężyna mocniej chwyta grzybek na tłoczku, klocek jest trzymany stabilnie. Dzwonienie znika jak ręką odjął
gaznaulicach Napisano 12 Września 2008 Napisano 12 Września 2008 juicy 7 z judy 3 dość często dzwoni, szczególnie na asfalcie, z racji większych prędkości. zaczyna już tak przy 27km/h
skydancer Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Reba Race Dual Air i Avid Juicy 5 185/185, niestety dzwonią, zwłaszcza przód. Klocki dopiero na dotarciu, przejechałem na nich niecałe 50 km. Czy ten efekt zniknie po większym przebiegu? Jak to było u innych "Avidowców"?
ouzo Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Reba Team 07 i LXy: na razie nic nie dzwoni (za to wczoraj udalo mi sie pieknie zabuczeć podczas hamowania). Jezdzilem chwile na pozyczonym SIDzie 2004 - brzdąkalo bez wiekszego wysilku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.