Kemot Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam Mam klucz do zdejmowania korby w kształcie trzech ramion które umocowane są na nakrętce, nakrętka jest na długiej śrubie gdzie jej koniec jest zakończony zgrubieniem ( brak gwintu ). Gdy ramiona dobrze założyłem na pedał, a długą śrubę wprowadziłem w otwór suportu zacząłem kręcić śrubą ale pedał ani drgnął. Nie wiem co z tym zrobić czy mam kręcić na maxa czy kupić inny klucz. Klucz te wygląda tak jak na załączniku. to czerwone to nakrętka i ramiona, to czarne to śruba zakończona zgrubieniem. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam. Troche zawile to napisałeś, dlatego domyślam się, że masz taki sciągacz: http://allegro.pl/item191813297_sciagacz_4..._kolo_itp_.html Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemot Napisano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 tak mam dokładnie taki, nie potrafie nim zdjąć korby boję się że znisczę gwint w suporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam. Myślę, że zdejmiesz korbe takim ściągaczem. Może popsikaj jeszcze WD- 40 i spróbuj wtedy sciągnąć. Korby są osadzone w ośce dość ciężko. Ja polecam taki ściągacz. Nigdy nie mam problemów ze sciągnięciem korby. http://allegro.pl/item193942637__super_sciagacz_do_korb.html Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemot Napisano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam. Myślę, że zdejmiesz korbe takim ściągaczem. Może popsikaj jeszcze WD- 40 i spróbuj wtedy sciągnąć. Korby są osadzone w ośce dość ciężko. Ja polecam taki ściągacz. Nigdy nie mam problemów ze sciągnięciem korby. http://allegro.pl/item193942637__super_sciagacz_do_korb.html Pozdrawiam. a jak założyć później tą korbę na oś suportu, czy idzie tą końcówką zniszczyć gwint w suporcie? mówię teraz o ściągaczu z tymi ramionami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Wkłkładasz korbę na oś i wkręcasz śrube i to wszystko Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 polecam jeszcze opukac korbe mlotkiem, celem "obruszenia" stozka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 a jak założyć później tą korbę na oś suportu, czy idzie tą końcówką zniszczyć gwint w suporcie? mówię teraz o ściągaczu z tymi ramionami Podłóż tam coś (np. jakąś starą nakrętkę) to gwintu nie zniszczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.