Slow Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam.Potrzebuje jak najtanszej kasety do roweru która niezepsuje mi sie zbyt szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikołaj Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Shimano CS HG30-8I 11-30, 11-32 35zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slow Napisano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 dobra to jescze jedno pytanie czy bedzie pasował do tej kasety łańcuch sześcio rzędowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 14 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Łańcuch 6 rzędowy najpewniej będzie za szeroki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam. Według mnie łańcuch powinien być dobry. W napędach 6-7-8 nie zmieniaja sie odległości pomiędzy koronkami. Najlepiej będzie zmierzyć łańcuch 6 rzędowy:) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Jeżeli mowa o łaancuchu 6 biegowym to może nie masz kasety a wolnobieg?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slow Napisano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Niemam ponieważ dzisiaj zakupiłem nowe koło z piastą novatec i potrzebuje kasete 8 biegową a o łancuch sie pytam ponieważ mam taki teraz i niewiem czy bedzie pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Hmm używany łańcuch do nowej kasety? Kiepski pomysł. Poza tym łańcuchy na 6 chyba są węższe niż na 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Widze, że nikt niema sprawdzonej wiadomości co do szerokości łańcucha Ale nawet jak będzie ta sama szerokość to może być on zbyt mocna wyciągnięty. Lepiej kupić nowy łańcuch. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autor Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Ja polecam srama 5.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 slow prosze udac sie na strone główną , odnaleźć dział napęd i poszukac sobie odpowiedzi w istniejących tematach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 16 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam. Według mnie łańcuch powinien być dobry. W napędach 6-7-8 nie zmieniaja sie odległości pomiędzy koronkami. Najlepiej będzie zmierzyć łańcuch 6 rzędowy:) Pozdrawiam. "Odległości między zębatkami w shimanowskich kasetach 7- i 8-rzędowych są do siebie zbliżone i wynoszą odpowiednio: 5,0 mm i 4,8 mm, a w 9-rzędowych - nieco mniejsze: 4,34 mm." Źródło: http://www.cyfronet.pl/rowery/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.