Skocz do zawartości

[rogi] carbon czy alu?

Jacek23

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłeś rogi : Waga: 122g (para) za 169zł ? wow, żeby one w czymś lepsze były od Smica lub Boplighta

Bardziej mi sie podoba w nich profil i material (wizualnie).

Nawet sprawdzilem je pod wzgledem zarysowan, rogi alu rysowaly sie i bylo widac te rysy, rogi alu lakierowane, rysowaly sie i w tym przypadku jeszcze bardziej bylo widac rysy, rogi carbon rysyja sie owszem ale praktycznie nie widze rys, na poczarku tak , ale dlonie , w jakims tam stopniu sa tluste wiec chwila i rysa jest nie zauwazalna. W tych konkretnie rogach podoba mi sie jeszcze to ze miejsce laczenia carbonu i obejmy alu jest nie widoczne.

kupiłeś rogi : Waga: 122g (para) za 169zł ? wow, żeby one w czymś lepsze były od Smica lub Boplighta

Faktycznie drogie.

Za Kalloy Guizzo BEC-100 dałem niecałe 100zł.

Katalogowo ważą 119 gramów przy długości 122mm.

Mi chodziło bardziej o wygode niż zysk na wadze, jednak rogi w wersji aluminiowej BEA-100,

które mają te same wymiary, profilowanie i mocowanie, czyli poza materiałem identyczne, ważą 162 gramy.

Profilowanie bardzo mi odpowiada, bo podpórki pod kciuki są wygodne,

a przy tym na tyle szerokie, że można się na nich oprzeć nawet podstawą dłoni,

co dodatkowo zwiększa możliwości zmiany chwytu i na szosie z tego korzystam.

Rogi ważące 60 gramów, jak smica mające kształt kawałka rurki jakoś mi nie leżą.

Wolę dwa razy cięższe, a wygodniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...