Jacek23 Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Mam do wyboru nastepujace rogi do kupienia http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&am...;p=%&id=220 i http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&am...;p=%&id=220 carbonowe podobaja mi sie, jednak sa drogie (w granicach normy), te alu tez mi sie podobaja , cena ok, tylko ze zastanawiam sie, mam terz rogi alu ale srebrne , nie malowane chyba, kazda ryska nie jest tak widoczna, te ze strony sa szare....nie wiem czy malowane...czy jakie....jak to u nich bedzie wygladalo jak gdzies stuke? Bo jesli lakierowane to rysa bedzie biala. Bardziej sklaniam sie przy alu, bo cena no i prawie taka sama waga co tych carbon, carbon ladne, a co bedzie jak stukne tym carbonem.....one chyba jakas zywica sa zalewane...co bedzie bardziej wytrzymale wzgleden stukniecia, i wygladu po stuknieciu? Pozdro ps. prosze o odpowiedzi ludzi co maja takie rogi , dosc szybko, bo jutro jestem umowiony w sklepie a nie latwo trafic rogi tej firmy (takie , czyli jedne z drozszych tej firmy) troche sam do siebie, licze ze jak stukne ten carbonowy, tak troche , nie tak zeby zaraz pekl ale obtarcie jakies, to mam nadzieje ze nie zacznie mi wylazic carbon?....chyba to co pokrywa carbon jest dosc twarde i grubo nalozone? prawda to czy falsz?
Autor Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Dałes dwa takie same linki zamiast do alu to do carbonowych rogów
Jacek23 Napisano 13 Maja 2007 Autor Napisano 13 Maja 2007 http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&am...;p=%&id=221 sory poprawiam
rymo Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Za cene karbonowych mozesz dostac o niebo lzejsze aluminiowe..z obrobka cnc...full wypasior. Co do uderzen..karbon sie nie wygina..karbon pęka (jak przekroczysz prog jego wytrzymalosci). Innymy slowy bedziesz mial otworek w rogu. Boisz sie rysek... anode z aluminiowych trudniej zetrzec...a za cene karbonowek...to anoda sie znajdzie na bank.
Jacek23 Napisano 13 Maja 2007 Autor Napisano 13 Maja 2007 Za cene karbonowych mozesz dostac o niebo lzejsze aluminiowe..z obrobka cnc...full wypasior.Co do uderzen..karbon sie nie wygina..karbon pęka (jak przekroczysz prog jego wytrzymalosci). Innymy slowy bedziesz mial otworek w rogu. Boisz sie rysek... anode z aluminiowych trudniej zetrzec...a za cene karbonowek...to anoda sie znajdzie na bank. No to daj przyklad, tylko nie te lekkie smica czy pro:)
Maki Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Czy jest sens kupować takie drogie rogi. WCS masz za 40zł na allegro. Nie dość że 3x tańsze to jeszcze o około 20g lżejsze.
Jacek23 Napisano 13 Maja 2007 Autor Napisano 13 Maja 2007 No tak , juz przekonany jestem do tych alu z linka, no ale moze ktos ma i odpowie jak to sie niszczy, znaczy jak wygladaja zarysowania.....chodzi o to czy jak obetre to to obtarcie bedzie do zywego bialego:)
sirspider Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 a dlaczego nie chcesz takich -> http://www.allegro.pl/item193020483_super_...m_59_gram_.html połowe tańsze i połowe lżejsze... A i logo ładniejsze
Jacek23 Napisano 13 Maja 2007 Autor Napisano 13 Maja 2007 Te mi sie nie podobaja, wole bardziej masywne i profilowane.
rappid Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 No tak , juz przekonany jestem do tych alu z linka, no ale moze ktos ma i odpowie jak to sie niszczy, znaczy jak wygladaja zarysowania.....chodzi o to czy jak obetre to to obtarcie bedzie do zywego bialego:) tak, do zywego bialego http://img253.imageshack.us/img253/1174/dsc02518oq5.jpg
Leo Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Te mi sie nie podobaja, wole bardziej masywne i profilowane. To może takie : http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/goodd...d=664&pos=5 Ja miałem takie kupować ale stwierdziłem że bardziej zależy mi na wadze a większej różnicy nie ma czy rogi są profilowane czy nie . Zależy czy stawiasz na wygodę czy wagę .
Blue Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Na oko to bbb to to samo co accent tyle ze drozsze ;]. W sumie duze prawdopodobienstwo ze to to samo- waga podobna, moze ktorys katalo zaniza.
Jacek23 Napisano 13 Maja 2007 Autor Napisano 13 Maja 2007 Na oko to bbb to to samo co accent tyle ze drozsze ;]. W sumie duze prawdopodobienstwo ze to to samo- waga podobna, moze ktorys katalo zaniza. No te bbb juz lepsze, chociaz te accent alu mi sie bardziej podobaja , tylko szkoda ze obie pary nie sa srebrne, to znaczy nie lakierowane, wiadomo dlaczego Chyba pozozstane przy obecnych srebrnych author ergobaar.
Mod Team Lookas 46 Napisano 13 Maja 2007 Mod Team Napisano 13 Maja 2007 Wg mnie wybór jest prosty - Smica Bardzo lekkie sprawdzone w boju przez wiele osób. i Względnie tanie Polecam
Marcio Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 Nie rozumiem po co wkółko pakujecie tan carbon do tych bików.Za cene tych carbonów możesz dostac fajne dobre łądne alu. No i po co brac carbonowe bo bedzie o 10 g lzejsze czy moze jednak trzeba poszpanowac jakas cześcią carbonu w rowerku?????
hudy Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 Jeśli chodzi o rogi to karbon nie wiadomo po co, ale w przypadku kierownic i sztyc stosowanie karbonu ma swoje głębokie uzasadnienie. A co do rogów - te BBB są fajne, są jeszcze BBB w kolorze srebrnym: http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/goodd...d=661&pos=2
Mr0wa_1991 Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 IMO trzeba bylo wziasc te alu... Tak jak kolega Marcio nie widze sensu nad kupowaniem czesci 2x drozszych tylko dlatego ze sa z carbony :/ Wiem wiem... Waga itp... Ale czy warto zastepowac stary i sprawdzony alu? Jesli kogos stac- nie ma sprawy... Ale trzeba sie liczyc ze prawie kazda gleba bedzie obciazona kosztami wymiany tych czesci... Tez stoje teraz nad wyborem rogow i chyba wezme boplight'y Taka waga przy takiej czenie- rewelacja !
Selvan82 Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 Te Bobplighty są naprawdę świetne, miałem przyjemność przejechać się na rowerku gdzie były one zamontowane. Polecam I również jak koledzy, nie widzę sensu kupowania carbonu - ale jak ktoś ma taki kaprys to już jego sprawa
Gość BarteX88 Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 Jak ktoś chce trochę karbonu i go stać to jego sprawa, ponoć lepsze tłumienie wstrząsów i wogóle ble ble ble mnóstwo zalet Carbon kruchy, no ale ten wygląd, waga edit: ale tak prywatnie to wybrałbym rogi smica
majstermod Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 Ciekaw jestem ilu odradzających carbon miało porządne części z niego zrobione i je zniszczyło? Mam sztyce carbonową UNO od 10 miesięcy i od 2 miesięcy rogi Guizzo (też marka Kalloy'a). Rogami zdążyłem już przyłożyć o glebe 5 razy przy prędkościach 30-40km/h i nic nie pęka. Aluminium przy znacznie lżejszym traktowaniu wgniata się, a na karbonie zostają tylko rysy. Sztyca przeżyła więcej i też nic się nie dzieje. Po kilku sztukach sztyc Promaxa, których ścianki były grubości niemal papieru krążą niepochlebne opinie o carbonie zupełnie bez pokrycia. Poza względami estetycznymi i pochłanianiem wstrząsów(wg mnie znikome) w przypadku rogów ciekawe jest jeszcze to, że są przyjemniejsze w dotyku. Jak ktoś jeździ bez rękawiczek to rogi carbonowe nie są tak nieprzyjemnie chłodne, jak aluminiowe. W kwestii ekonomicznej to fakt, droga zabawa.
pwe Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 kupiłeś rogi : Waga: 122g (para) za 169zł ? wow, żeby one w czymś lepsze były od Smica lub Boplighta
karolyfer Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 Na pewno są wygodniejsze od Smica, Boplight Ale jak by mi zależało na wygodzie to brałbym WCS'y a nie drogi i cięzki carbon
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.