tobek Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam. Na forum było pisane o tym, lecz znalazłem tylko jeden temat dotyczący tego zapytania(w tym czasie), który zupełnie mnie zadowolił. Avida BB5 180 - taką propozycję tylko zaproponowano. Więc pytam jakie wybrać - najlepsze tarczówki do 200zł za komplet 2szt. z całym osprzętem? Specyfikacje moje: - Dobra siła hamowania - tarcza od 160mm wzwyż - Mocna i pewna konstrukcja - Renomowana marka - Dobre sprawowanie się w każdych warunkach Dodam tylko, że tarczówki mają podchodzić pod Kossa Hexagona V6, standardowe koło przednie jak na razie(słyszałem o amorze - pamiętajcie o nim!), bo z tylnym to nie będzie problemu bo amora nie ma :]. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Jakiego masz amorka i jak jeździsz że potrzebna Ci tarcza 180? Masz mocowanie pod tarcze w amorku jak i w przednim kole? Za 200 zł kompletu nówek nie kupisz, jedynie używki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorieL Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Moim zdaniem pakowanie sie w tarcze przy twoim budzecie nie ma najmniejszego sensu. Pamietaj ze czeka Cie takze zakup piast przystosowanych do wspopracy z tarczami a co za tym idzie przeplatanie kola co bedzie kosztowac conajmniej 150 zeta (piasty plus zaplatanie). JEzeli nie jestes zadowolony ze swoichdotychczasowych hamulcow lepiej zainwestuj w porzadne v-ki poniewaz tarcze (jezeli uda ci sie cos wyrawac za ta kase) beda tylko dobrze wygladac, sila hamowania na pewno nie bedzie lepsza od dobrych v-ek. Ewentualnie kup jeden hampel hydrauliczny np shimano br-m525 lub dobry mechanik jak bb5 avida i zaloz go na przod a z tylu zostaw to co masz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autor Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Ja bym wolał kupić V'ki avida SD7 bo na pewno będą działać lepiej niż tarczówka za 100 zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobek Napisano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Nie wiem czy warto pakować się w porządne v-ki ?? 100zł to bardzo dużo jak na v-ki... Mam pytanie jeżeli kupiłbym sobie tarcze hydraulika lub mechanika to wszyscy mówią, że na przód ją, a ja nie chce na przód tylko na tył, dlaczego na przód a nie na tył? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorieL Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Nie wiem czy warto pakować się w porządne v-ki ?? 100zł to bardzo dużo jak na v-ki... Mam pytanie jeżeli kupiłbym sobie tarcze hydraulika lub mechanika to wszyscy mówią, że na przód ją, a ja nie chce na przód tylko na tył, dlaczego na przód a nie na tył? Pozdrawiam A ktore kolo latwiej zablokowac? Przednie czy tylne? W jednosladach 70% calkowitej sily hamowania przenoszone jest przez przednie kolo. Mocniejszy hamulec zawsze na przod chyba ze chcesz bokensami w zakrety wchodzic ale w takim przypadku lepiej przesiadz sie na dwuslada bo rowery nie sa do tego stworzone. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Proponuję ci przeczytać CAŁY temat [Hamulce] tarczowe czy V-brake'i Potem będziesz zadawał pytania. Trzeba używać wyszukiwarki :angry: Dlaczego lepiej kupić dobre V-ki niż badziewne tarcze za stówkę sztuka? Tam masz wszystkie odpowiedzi na nurtujące cię pytania. łącznie z - dlaczego na przód, zresztą Noriel ci odpowiedział. Temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.