tobek Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam. Sprawdzając dzisiaj wszystkie akcesoria zabrakło mi właśnie mapy no i nie wiem jaką kupić :/ Potrzebuje mapy śląska dość dokładnej, ze ścieżkami rowerowymi wyznaczonymi no i mapy polski gdzie będzie w miarę dokładna no i łatwa w odczytaniu. Koszt na razie nie gra roli. Pozdrawiam Ps. I od razu uprzedzam że nie było takiego tematu jeszcze na forum i jedyny rozsądny dział do tego typu rzeczy jest tutaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Rozumiem, że mapa Śląska ma ci służyć do jazdy na co dzień w okolicach Mysłowic? Polecam więc mapę województwa Śląskiego, która jest do kupienia razem z przewodnikiem wyd. Compass (link). Dość dokładna i obejmuje również część woj. Małopolskiego, która wcina się w Śląskie (okolice Oświęcimia). Co do mapy Polski to raczej nie znajdziesz nic ciekawego bo to za duży obszar, żeby go dokładnie odwzorować na jednym arkuszu, a jazdy z grubaśnym atlasem sobie nie wyobrażam. Jeżeli będziesz planował dłuższą wycieczkę w jakieś konkretne miejsce to wtedy dopiero kup mapę tego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
auschtagen Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Zgłoś się na mój numer gg 8954178 mam cały zestaw wojskowych map Polski grubo ponad 1000 arkuszy zeskanowane w pliki jpg.Są one gotowe do wydruku,także który rejon Cię interesuje ten podeślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 też polecam tą mapę co Shogun, mam jeszcze w domu starsze wydanie mapy wydawnictwa Demart , okręg katowicki w skali 1:40 000- jest bardzo dokładna tylko po rozłożeniu to straszna płachta 120x90 cm i przez to trochę kłopotliwa na rowerze. Zdecydowanie najdokładniejsze są jednak mapy śląska w formie atlasu- mam taki jeden w samochodzie i jest aż za dokładny ale na rower to sie zupełnie nie nadaje- gabaryty i ciężar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobek Napisano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Dzięki za wszystko ;] Chyba kupie tą, co mi Shogun podsunął ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srebrny ford Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Czasami jak szukam trasy lub planuję jakiś wypad zaglądam tutaj drukuję i do plecaka. http://www.e-gory.pl/index.php?option=com_...&Itemid=145 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 barzdzo fajna stronka z mapami, z której ostatnio zacząłem korzystać. http://mapyonline.pl Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobek Napisano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Paweł90 - też bardzo fajna mapa ;] Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.