Skocz do zawartości

[ochraniacze]Na golenie i kolana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po dluzszej przerwie;)

Ale wracajac do tematu to potrzebuje jakies ochraniacze na golenie i kolana ale na tyle wygodne  zeby dalo sie w nich jezdzic. Beda uzywane w gorach.

Kwota tak do 150 - 170 zl max chyba ze cos ponizej 200 super wypasnego sie znajdzie bo nie chce co 5 min ich zdejmowac i zakladac - ale wiem ze sie czasem bez tego nie obejdzie:)

Macie jakies propozycje?

A moze odczekac jeszcze miesiac i kupic Dainese Knee Guard Pro? Tylko jak w nich jest z oddychaniem nog?

Napisano

Witam

Ja osobiscie używam KRK - mam dwa modele oba KRK Marou (na kolana) i asphalt (na piszczele) w/g mnie takie rozwiązanie ma te plusy, że możesz sam zadecydować jaka ochrona w danej chwili jest Ci potrzebna (kolana czy golenie) co do wykonaia obu modeli nie można mieć zastrzeżen, Wentylacja na zadowalającym poziomie. Jak dla mnie a jeżdzę enduro rewelacja

Napisano

no tez sie zastanawialem nadtakim rozwiazaniem ale doszedlem do wniosku ze bede potrzebowa ochraniacze na komplet (kolano + golen) albo nie bede potrzebowal. Nie wiem jak z tym wyjdzie w praktyce ale ;)

Napisano

Ja miałem wcześniej, kiedy jeszcze skakałem, zestaw KRK Masochist i Asalty, ochrona była dobra nie powiem, ale niestety było w nich bardzo ciepło więc do jazdy po górach, na długie wycieczki itp. to raczej nie polecam. Może coś z 661, słyszałem, że ten coolmax ma dobrą wentylację, ale to najlepiej jak by się wypowiedziały osoby, które miały styczność z tymi ochraniałkami.

Pozdrawiam ;)

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...