Skocz do zawartości

[oświetlenie] mactronic DIF-1W

ro35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cena przystępna, a jakość pewnie taka jak cena. Miałem do czynienia z lampą halogenową Mactronica, która była podobna do dobrze znanego zestawu sigma mirage. Na podobieństwie się jednak skończyło. Kosztowała 2 razy mniej niż sigma, a świeciła gorzej od mojego cubelighta, więc co dopiero od mirage. Chińszczyźnie mówię od tamtej pory stanowcze nie!

Napisano
Cena przystępna, a jakość pewnie taka jak cena. Miałem do czynienia z lampą halogenową Mactronica, która była podobna do dobrze znanego zestawu sigma mirage. Na podobieństwie się jednak skończyło. Kosztowała 2 razy mniej niż sigma, a świeciła gorzej od mojego cubelighta, więc co dopiero od mirage. Chińszczyźnie mówię od tamtej pory stanowcze nie!

Po pierwsze to nie jest żadna chińszczyzna tylko nasz rodzimy produkt :D

Mam odmienne zdanie na temat tych lampek - po przeczytaniu obszernego tematu na tym forum o lampkach i poleceniu produktu Mactronic przez wielu użytkowników kupiłem sobie komplet SDB-4W/TU-54 (przód i tył).

Cena jaką zapłaciłem to jakieś 45zł z przesyłką. Użytkuję ich już od 2 lat i jestem naprawdę zadowolony.

Jak moi znajomi pierwszy raz zobaczyli te lampki byli zdziwieni ich mocą świecenia - do dzisiaj nikt z naszej ekipy nie ma mocniejszych lampek ode mnie :D Tylnią musiałem obniżyć bardziej bo dawała ostro po oczach jadącym z tyłu, a przednia oświetla świetnie drogę i daje mocny słup światła zarówno na boki jak i do przodu. Deszcz jest im nie straszny a wykonanie naprawdę porządne. A teraz przestroga - na rynku jest dużo podróbek nawet z napisami Mactronic - trzeba na to bardzo uważać, szczególnie na allegro - porównywałem lampki zakupione na allegro z tymi moimi kupowanymi od producenta - niebo a ziemia!

Moim zdaniem za takie śmieszne pieniądze jest to rewelacyjny komplet.

Na koniec żeby nie było tak różowo, napiszę o wadach:

- do przedniej lampki przychodzą 4 baterie (sporo) - zwiększa to wagę lampki a po 2 sezonach jazdy w terenie uchwyt się trochę poluzował i lampka drga podczas jazdy - co jest odczuwalne na kierownicy :D Na szczęście nigdy mi się nie wypięła i pod tym względem jest ok.

Tutaj jest link do postu Eci która również jest użytkownikiem tej lampki.

http://www.forumrowerowe.org/index.php?s=&...st&p=167927

Co do modelu podanego w temacie - nie miałem jeszcze okazji go przetestować, ale jeśli jest równie dobry jak mój komplet to można zaryzykować. Ostrzegam jeszcze raz przed wszelkiego rodzaju podróbkami na allegro - można to poznać porównując dokładnie blister oraz napisy na lampce ze stroną producenta. Przez takie wpadki właśnie ludzie potem narzekają na te lampki a nie słusznie.

Napisano
Po pierwsze to nie jest żadna chińszczyzna tylko nasz rodzimy produkt

Kupowałem na allegro od dystrybutora (marekmor) i z pewnością nie był to rodzimy produkt. Polskie słowa to były tylko na dołączonym paragonie. Nie wiem jak jest z tą diodówką 1W, ale zraziłem się do mactronica dlatego już go raczej nie kupię.

W opisie tej lampki napisane jest, że Zaopatrzona w diodę LED 1W oraz w skupiające głębokie zwierciadło. Razem sprawiają, że lampa świeci na odległość 50-70 metrów. A więc będzie to raczej wąski snop światła.

Napisano

No to nie kupiłeś oryginalnego Mactronica - bo na moim opakowaniu są napisy w języku Polskim, Angielskim, Niemieckim i Czeskim a nazwa producenta to:

"Wyprodukowano w H.K.

Dla Mactronic Mocek i s-ka s.j.

ul. Metalowców 25a

54-156 Wrocław

www.mactronic.com.pl"

A tutaj masz adres producenta:

http://www.mactronic.com.pl/index.php?grupa=2

Sorry winetou ale ktoś Cię chyba z tym importerem zrobił w balona :) Przed zakupem też mnie przestrzegano przed podróbkami dlatego swoje lampki zakupiłem już bezpośrednio w sklepie producenta - ze swojego kompletu jestem naprawdę zadowolony. Zresztą nie tylko ja :)

I w ten właśnie sposób ludzie dzięki podróbkom zrażają się skutecznie do samej marki :P

Napisano
Wyprodukowano w H.K.

H.K.? czyli nie Chiny, a Hong Kong ?!

pewie nawet łącznie z tą informacją w j. polskim,

(choc zdazaja sie powazne firmy, ktore przepakowuja chinski sprzet w polskie pudla juz w polsce :P )

Napisano
No to nie kupiłeś oryginalnego Mactronica - bo na moim opakowaniu są napisy w języku Polskim, Angielskim, Niemieckim i Czeskim a nazwa producenta to:

"Wyprodukowano w H.K.

ul. Metalowców 25a

54-156 Wrocław

www.mactronic.com.pl"

A tutaj masz adres producenta:

http://www.mactronic.com.pl/index.php?grupa=2

Nie wydaje mi się, żeby oficjalny dystrybutor sprzedawał podróbki marekmor Może po porstu nie wyszłedł im ten model, bo znalazłem innego posiadacza i też był załamany.

Napisano

Siła światla 128g ;)

Te dane techniczne to potrafią załamywać, bo piszą je często kompletni dyletanci ;)

Co do lampy to pewnie jest w niej chińska podróbka Luxeona. Ciekawe jak to świeci w praktyce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...