slaweknh Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Cześć, jestem tu śśświeżakiem i mam pare pytań.. Chce kupic tylnia przerzutke i zastanawiam sie nad Deore LX lub XT, 8-ke, przód mam korbe Deore LX i przerzutka STX RC do tego za jednym zamachem chcialbym kupic kasete , choć zastanawiam sie jeszcze nad tym ... moze po kupnie nowego łancucha SRAM PC48 i przerzytki, sprawdzenia czy i jak to bedzie sie sprawowalo zastanowie sie na tą kasetą, do tego mam manetki STX RC .. I czy to wszystko jest kompatybilne i będzie OK ? Lubie dłuższe szosowe wypady jak i jazde po bezdrożach ... hmmm..będzie ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 no ale zaraz, jakiej kasety? dosc zawile to wytłumaczyłeś nie do końca wiadomo o co ci chodzi więc tak: przerzutka LX i XT będzie współpracować z manetkami korba i przednia przerzutka będą współpracowały z resztą napędu. łańcuch będzie współgrał z ośmiorzędową kasetą jeśli manetki są ośmiorzędowe to też będą działać. słowem: wszystko OK. a kasetę polecam sram 850 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweknh Napisano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 ok znalazlem takie cos : http://www.allegro.pl/item191242855_kaseta...zykrecania.html tylko to jest model 2006 jest juz model 2007 i jakas zasadnicza różnica?? jaki lancuch ? SRAM PC48 będzie ok ? i tego XT : http://www.allegro.pl/item191639811_tylna_...1_mod_2007.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcio Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 1 Wez sobie najlepiej wszystkie czesci od jednego producenta bo zdazaja sie niekompatybilne.., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 jaki lancuch ? SRAM PC48 będzie ok ? Działac będzie ale zdecydowanie bardziej polecam Pc-58. Moim poprzednim lancuchem byl Pc-48 a teraz mam Pc-58 i jak na moje oko to bez porównania. Co prawda drozej.. ale mysle ze naprawde warto dolozyc te pare złotówek. Pc-48 jesli dobrze pamietam to po 6tysiacach padł.. patrzac na stan aktualny mojego pc-58 licze na 10k km. Jezdze tylko na jednym lancuchu a nie jak pewne osoby maja 3 i mysla ze sa fajne :wink: Edit: 1 Wez sobie najlepiej wszystkie czesci od jednego producenta bo zdazaja sie niekompatybilne..,G prawda. jedyne co sie moze niezgadzac to trzeba wziac odpowiednie manetki do przerzutek. Sram robi manetki do przerzutek Srama i Shimano. A Shimano tylko do siebie. Jak wiadomo Sram i Shimano maja inny system ciagniecia linki i manetka dostosowana pod Srama nie działa z Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.