kulasss Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Większość elementów nieznanego pochodzenia. Tylna piasta Rohloff 14 biegowa, przedna STX, siodełko Brooks, obręcze Mavic. Pozostałe nieidentyfikowalna. Czekam jeszcze na noski i paski do nich. Może założę jeszcze bycze roki i owijki. Wtedy zrobię lepsze foto. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 <3 Rohloff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Ja bym widział amorka Magury i Hample w tym rowerku Byłoby ślicznie - kolorystycznie i technicznie ...te Ramy Cube'a to troche topory pod względem wagi Rama do lekkich nie należy, bo około 1950g, ale mi to specjalnie jakoś nie przeszkadza, bo rower bardziej wytrzymalszy... i w ogóle W tym rowerku za dużo już nie pozmieniam, bo szykuję się na fullika, choć i to nie jest pewne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 9 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 creative1989 bardzo ładny sprzęt I ten biały Bombowiec na pokładzie Zdjęcia też świetnie wyszły. Chcę wam przedstawić mój rower. Oto dane techniczne:... Proszę o oceny. Zakładasz w Mani lekkości temat z zupełnie seryjnym, sklepowym rowerem z niższej półki i prosisz o oceny? Tylko co tu oceniać? Rower jak każdy inny. Przenoszę do odpowiedniego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 I ten biały Bombowiec na pokładzie Jak zobaczyłem aukcję na allegro, to następnego dnia już był mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 kunis8 - ile wazy ta rama z damperem i ile kosztuje ? Ostatnio jak ja zobaczylem poczulem nagle taki impuls, taka sile, ktora mnie opetala - to byl lapierre Jak nie jest zbyt ciezka i nie bedzie potwornie droga to normalnie chyba sobie taka kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 No to pora na mojego Gary Fisher Marlin 2007 Custom Rama: Gary Fisher Marlin 2007 19"(Large) Silver-Black w/ Pivots Amor: Fox Forx 32 F100 RL 2007 Piasty: Shimano XT M775 w/ Centerlock 36H Obręcze: Mavic XC717 Disc 36h Szprychy: Sapim Laser Black Nyple: Sapim Polyax Silver Dętki: Schwalbe XXlight 26" Opony: Schwalbe Rocket Ron Evolution 2,1" Zaciski kół: Shimano XT Hamulce: Shimano XT Titanium Edition Klamki: Shimano XT Manetki: Shimano XT Korba: Shimano XT Pedały: Shimano XT Łańcuch: Shimano HG93 Kaseta: Shimano LX Przerzutka Tył: Shimano XT Shadow Przerzutka Przód: Shimano XT Topswing Kierownica: KBIX ProRace prosta 580mm Mostek: KBIX ProRace 115mm -6stopni Chwyty: Author piankowe Rogi: Con-Tec Sztyca: Syntace P6 Alu Zacisk podsiodłowy: BBB Siodło: Selle Italia SLR 135g Pancerze i Linki: Shimano XTR(po niedzieli montuje, tutaj jeszcze na starych ) Koszyk na bidon: Elite Patao Alu W planach: Oświetlenie(w sumie mam połowę, jak się trafi okazyjnie to mostek Syntace F99 i kiera Syntace Duraflite Carbon, korba XT/XTR wtedy także kaseta jak łańcuch, ale raczej jak zajade to. No i jakimś cudem jak się pojawi jakiś fajny GF na Platinum Alu+Carbon albo Liteville 101 to bym celował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasz Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witam,ja jestem tu nowy a mój rowerek jest nowy na tym świecie:D a składa sią na niego: Rama KTM Dynamics speed cross koła WH-R550 oponki kenda kontender korby deore hollowtech kaseta deore hg50 łańcuch deoreHg53 siodełko specialized bodygeometry2 sztyca accent SP-495 przerzutka tył 105,przód-nie posiadam:D hample: Deore przód i nieokreślone shimano tył klamki hamulcowe to obciete altusy pancerze jedyne kolorowe jakie były z alledrogo kiera z jakiejś meridy(leciutka IKE w nazwie),widelec stalowy zwykły, stery futura S-112(najtańsze) manetki 10letnie SISY(gdyby tylko były na 9 a nie na 6 na kasecie byłyby idealne) mostek zoom alu(najkrótszy i najwyższy jaki był w sklepie) Waga to 10,250Kg(z licznikiem i lampką)Koszt roweru 1320zł(większosc czesci okazyjnie kupiona) Podobno jest piękny ale zdjecia tego nei oddają rower+nieudana przerobiona przeżucajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siersciuch Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Marc1N hehe wszystkook ale po co taki giganty wrzuciles? mam neta 1 mega a i tak mi troceh zamul;ilo zanim te bydlaki otworzylo:D pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philips Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Teraz moja kolej. Tylko proszę o wyrozumiałość, sprzęt do makrokesz kupiony hmm jakieś 9lat temu biggrin.gif za cenę jak dobrze pamiętam było to coś koło 2000 zł obecnych złotych. Ile km on przejechał tego nawet ja nie wiem, awarię he poza przebitą 2 razy dętką to nic nie zostało w nim wymienione do tegorocznych wakacji... a mianowicie zostało wymienione all oprócz ramy i kierownicy biggrin.gif koszt części coś koło 2tys zł. Najbardziej jestem dumny z ramy która ma średnicę 50mm i jest ze stali biggrin.gif rower przeszedł już nie jedno starcie z innym bikerem, człowiekiem, psem, drzewem nawwet jednego roku przywaliłem w samochód na parkingu bo się zagapiłem i poza wymianą koła rowerowi nic nie dolega, ps. nie wiem ile on waży - nie chce nawet wiedzieć, grunt że jazda sprawia mi ogromną przyjemność. Fotki (robione n73): http://philips.fotosik.pl/albumy/660235.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kunis8 Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 tomeks - sam nie ważyłem, w którymś z bikebordów było, że ok. 2.2 kg bez dampera, mój obecnie w tym zestawieniu 11,4 kg, niestety Lapierre nie sprzedaje samych ram, sam miałem taki zamiar by nabyc ramę, ale z powyższych powodów zakupiłem cały rower,a z oryginału pozostała tylko rama z damperem i hample:) p.s. pochodzę z Człuchowa:)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbalski Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Niedługo Kross Level A4 z 2007 roku... Jak znacie coś lepszego to doradźcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4X Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 A ja jeżdżę na rowerze Scott Voltage 02. Jestem z niego bardzo zadowolony zwinny leciutki wink.gif Jednak myślę, nad sprzedażą i kupnem fulla a konkretnie krossa fr1, bo to sprawdzony sprzęt(rama jest bardzo mocna) zmienić oryginalny amorek i damper, to rower cud miód smile.gif biggrin.gif Oto zdjęcia mojego roweru wink.gif http://img118.imageshack.us/gal.php?g=p1010738.jpg Osprzęt jest następujący: -amortyzator suntour (po modyfikacji- został zmieniony skok na około 160mm oraz dodany elastomer) -kierownica oryginalna scott-a -przerzutka tył Shimano Alivio -łańcuch Shimano -hamulec przód AVID SINGLE DIGIT 5 -hamulec tył AVID BB5 tarcza 160mm -suport na kwadrat -korba Shimano -pedały platformowe MSH BKS -koło przód alexrims x2100 z piastą novatec -koło tył alexrims DM2 z piastą joytech pod tarcze -opona przód Tioga Factory DH 2.30F -opona tył Tioga Factory DH 2.10R -klamkomanteki SHIMANO DEORE ST-M510 Pozdrawiam właścicieli Scottów oraz innych rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodgie Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 philips chyba masz cos nie tak z ułożeniem elemntów na kierownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philips Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 hmm dokładnie to co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Najpierw założyłeś manetkę, potem klamkę, a powinno być na odwrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Najpierw założyłeś manetkę, potem klamkę, a powinno być na odwrót. Umarłem jak to zobaczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philips Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Jeśli taki jest mi wygodniej to co, mam zamienić bo tak ma być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ja nie umarłem jak to zobaczyłem. Przecież to zintegrowane Deore, specjaliści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 philips, do tego, co w tej chwili masz zawsze zdazysz wrocic. moze jednak warto sprobowac takiego ukladu, jaki radza inni? skoro 99% bikerow tak robi to moze jednak cos w tym jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ja nie umarłem jak to zobaczyłem. Przecież to zintegrowane Deore, specjaliści. Nie chodzi o to co to jest, tylko jak jest zamontowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philips Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Zamienione, szkoda że dziś padło więc nie miałem okazji sprawdzić nowego układu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Może ja tu nie widzę czegoś oczywistego, ale jak odwrócić mocowanie manetki i klamki skoro są na jednej obejmie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philips Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Manteka to SHIMANO REVOSHIFT SL-RS43 Klamka to Tektro MT 4.0 EZ-Tune tak jak pisałem zostało zamienione miejscami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 To ja na jakies inne fotki patrzalem Pozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.