Skocz do zawartości

[rower] Na czym jeździcie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Większość elementów nieznanego pochodzenia. Tylna piasta Rohloff 14 biegowa, przedna STX, siodełko Brooks, obręcze Mavic. Pozostałe nieidentyfikowalna. Czekam jeszcze na noski i paski do nich. Może założę jeszcze bycze roki i owijki. Wtedy zrobię lepsze foto.

Pozdrawiam

post-114458-1247133595_thumb.jpg

Ja bym widział amorka Magury i Hample w tym rowerku :P Byłoby ślicznie - kolorystycznie i technicznie :)

...te Ramy Cube'a to troche topory pod względem wagi :P

Rama do lekkich nie należy, bo około 1950g, ale mi to specjalnie jakoś nie przeszkadza, bo rower bardziej wytrzymalszy... i w ogóle :P

W tym rowerku za dużo już nie pozmieniam, bo szykuję się na fullika, choć i to nie jest pewne :)

• Mod Team

creative1989 bardzo ładny sprzęt :) I ten biały Bombowiec na pokładzie :) Zdjęcia też świetnie wyszły.

Chcę wam przedstawić mój rower. Oto dane techniczne:

...

Proszę o oceny.

Zakładasz w Mani lekkości temat z zupełnie seryjnym, sklepowym rowerem z niższej półki i prosisz o oceny? Tylko co tu oceniać? Rower jak każdy inny. Przenoszę do odpowiedniego tematu.

kunis8 - ile wazy ta rama z damperem i ile kosztuje ? Ostatnio jak ja zobaczylem poczulem nagle taki impuls, taka sile, ktora mnie opetala - to byl lapierre ;) Jak nie jest zbyt ciezka i nie bedzie potwornie droga to normalnie chyba sobie taka kupie :P

No to pora na mojego :)

Gary Fisher Marlin 2007 Custom

Rama: Gary Fisher Marlin 2007 19"(Large) Silver-Black w/ Pivots

Amor: Fox Forx 32 F100 RL 2007

Piasty: Shimano XT M775 w/ Centerlock 36H

Obręcze: Mavic XC717 Disc 36h

Szprychy: Sapim Laser Black

Nyple: Sapim Polyax Silver

Dętki: Schwalbe XXlight 26"

Opony: Schwalbe Rocket Ron Evolution 2,1"

Zaciski kół: Shimano XT

Hamulce: Shimano XT Titanium Edition

Klamki: Shimano XT

Manetki: Shimano XT

Korba: Shimano XT

Pedały: Shimano XT

Łańcuch: Shimano HG93

Kaseta: Shimano LX

Przerzutka Tył: Shimano XT Shadow

Przerzutka Przód: Shimano XT Topswing

Kierownica: KBIX ProRace prosta 580mm

Mostek: KBIX ProRace 115mm -6stopni

Chwyty: Author piankowe

Rogi: Con-Tec

Sztyca: Syntace P6 Alu

Zacisk podsiodłowy: BBB

Siodło: Selle Italia SLR 135g

Pancerze i Linki: Shimano XTR(po niedzieli montuje, tutaj jeszcze na starych :D )

Koszyk na bidon: Elite Patao Alu

W planach: Oświetlenie(w sumie mam połowę, jak się trafi okazyjnie to mostek Syntace F99 i kiera Syntace Duraflite Carbon, korba XT/XTR wtedy także kaseta jak łańcuch, ale raczej jak zajade to. No i jakimś cudem jak się pojawi jakiś fajny GF na Platinum Alu+Carbon albo Liteville 101 to bym celował :P

dsc06701m.jpg

dsc06699y.jpg

dsc06700.jpg

dsc06698.jpg

Witam,ja jestem tu nowy a mój rowerek jest nowy na tym świecie:D a składa sią na niego:

Rama KTM Dynamics speed cross

koła WH-R550

oponki kenda kontender

korby deore hollowtech

kaseta deore hg50

łańcuch deoreHg53

siodełko specialized bodygeometry2

sztyca accent SP-495

przerzutka tył 105,przód-nie posiadam:D

hample: Deore przód i nieokreślone shimano tył

klamki hamulcowe to obciete altusy

pancerze jedyne kolorowe jakie były z alledrogo

kiera z jakiejś meridy(leciutka IKE w nazwie),widelec stalowy zwykły,

stery futura S-112(najtańsze)

manetki 10letnie SISY(gdyby tylko były na 9 a nie na 6 na kasecie byłyby idealne)

mostek zoom alu(najkrótszy i najwyższy jaki był w sklepie)

Waga to 10,250Kg(z licznikiem i lampką)Koszt roweru 1320zł(większosc czesci okazyjnie kupiona)

Podobno jest piękny ale zdjecia tego nei oddają:(

rower+nieudana przerobiona przeżucajka

Teraz moja kolej. Tylko proszę o wyrozumiałość, sprzęt do makrokesz kupiony hmm jakieś 9lat temu biggrin.gif za cenę jak dobrze pamiętam było to coś koło 2000 zł obecnych złotych. Ile km on przejechał tego nawet ja nie wiem, awarię he poza przebitą 2 razy dętką to nic nie zostało w nim wymienione do tegorocznych wakacji... a mianowicie zostało wymienione all oprócz ramy i kierownicy biggrin.gif koszt części coś koło 2tys zł. Najbardziej jestem dumny z ramy która ma średnicę 50mm i jest ze stali biggrin.gif rower przeszedł już nie jedno starcie z innym bikerem, człowiekiem, psem, drzewem nawwet jednego roku przywaliłem w samochód na parkingu bo się zagapiłem i poza wymianą koła rowerowi nic nie dolega, ps. nie wiem ile on waży - nie chce nawet wiedzieć, grunt że jazda sprawia mi ogromną przyjemność.

Fotki (robione n73):

d5711182a6544891m.jpg

http://philips.fotosik.pl/albumy/660235.html

tomeks - sam nie ważyłem, w którymś z bikebordów było, że ok. 2.2 kg bez dampera, mój obecnie w tym zestawieniu 11,4 kg, niestety Lapierre nie sprzedaje samych ram, sam miałem taki zamiar by nabyc ramę, ale z powyższych powodów zakupiłem cały rower,a z oryginału pozostała tylko rama z damperem i hample:)

p.s. pochodzę z Człuchowa:)pozdrawiam

A ja jeżdżę na rowerze Scott Voltage 02. Jestem z niego bardzo zadowolony zwinny leciutki wink.gif

Jednak myślę, nad sprzedażą i kupnem fulla a konkretnie krossa fr1, bo to sprawdzony sprzęt(rama jest bardzo mocna) zmienić oryginalny amorek i damper, to rower cud miód smile.gif biggrin.gif

Oto zdjęcia mojego roweru wink.gif

http://img118.imageshack.us/gal.php?g=p1010738.jpg

Osprzęt jest następujący:

-amortyzator suntour (po modyfikacji- został zmieniony skok na około 160mm oraz dodany elastomer)

-kierownica oryginalna scott-a

-przerzutka tył Shimano Alivio

-łańcuch Shimano

-hamulec przód AVID SINGLE DIGIT 5

-hamulec tył AVID BB5 tarcza 160mm

-suport na kwadrat

-korba Shimano

-pedały platformowe MSH BKS

-koło przód alexrims x2100 z piastą novatec

-koło tył alexrims DM2 z piastą joytech pod tarcze

-opona przód Tioga Factory DH 2.30F

-opona tył Tioga Factory DH 2.10R

-klamkomanteki SHIMANO DEORE ST-M510

Pozdrawiam właścicieli Scottów oraz innych rowerów :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...