iras76 Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 witam od tygodnia ujeżdżam Poisona Zyanakli T 09 jak do tej pory technicznie bomba a wizualnie 5 pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zkrzysiek Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 witam jestem tutaj nowy bo od okolo 1h, na rowerze jezdze od kilku miesiecy bo wczesniej to za bardzo nie mialem a to co mam na poczatek to rama Merida Matts tfs X-edition osprzet shimano deore kierownica ritchey pro amor santur XCR co sadzicie o takim rowerku jak na poczatek ? szczegolnie co sadzicie o tej ramie, chcialem kupic dosc dobra zeby poznej nie miec wiekszych wydatkow (myle sie czy jest ona dobra) zalaczam zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MtK Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam, na wstępie się przedstawię jak każdy biker czyli na czym swoje 4 litery wożę. Mianowicie jestem szczęśliwym właścicielem Gianta Anthema 3 po lekkich modyfikacjach Spec Rama: Giant Anthem 3 rozmiar M 18" skok 3,5" (90mm) Damper: Fox Float R Amortyzator: Rock Shox Reba SL 85mm PopLock pp: XT Top Swing pt: XTR zwykła sprężyna krótki wózek kaseta: XT 11-32 korba: XT 44-32-22 Manetki: Deore rapidfire plus(w planach XTR) Hamulce: Avid Juicy Three 160/160 koła: Alexrims DP17/ Formula (w planach Crossmaxy SL albo XTR) opony: Michelin XC Dry2 Mostek: Easton EA 50 Kierownica: Giant (w najbliższym czasie Easton EC90 MokeyLight SL) Siodło: KBIX Pro Race (SLR xp w drodze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Fajna maszynka, nawet nie wiedziałem że w Rybniku ktoś na takim czymś śmiga...;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MtK Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 pfff przy jednym kolesiu któremu kupili Scotta Addicta R1 (25tyś zł) to i tak wyglądam blado... Szkoda tylko że na asfalcie jadąc moim anthemem udało mi się go spokojnie wyprzedzić. No ale jak go stać to niech ma Przynajmniej miałem okazję sobie ten sprzęt zobaczyć w Polsce. Za odrą to norma tam na sklepie można i LTD trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK# Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Mogę potwierdzić rower bardzo fajny... jeździłem na nim i jest pod wrażeniem... Maestro Gianta to jednak nie jest pic na wode:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ladybird Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 pfff przy jednym kolesiu któremu kupili Scotta Addicta R1 (25tyś zł) to i tak wyglądam blado... Szkoda tylko że na asfalcie jadąc moim anthemem udało mi się go spokojnie wyprzedzić. No ale jak go stać to niech ma Przynajmniej miałem okazję sobie ten sprzęt zobaczyć w Polsce. Za odrą to norma tam na sklepie można i LTD trafić. sprzęt owszem pierwsza klasa..tylko nei na nasze drogi..sory wróć..nasze dziury w drogach...aż żal by było patrzeć jak sie takie cudeńko męczy... ja jeżdżę scottem scale i poki co musi wystarczyć..jestem bardzo zadowolona.. P.S. siwyex...jestem pod wrażeniem Twojego sprzętu...miło się ogląda..osprzęt i waga imponujące... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 No dobrze ja mam jeden najukochańszy rowerek, jak o niego dbam i pamiętam, to on się odwdzięcza i mi się nie buntuje. Nie jestem wyczynowcem, czy też nie pokonuje za jednym zamachem 100 km, ale lubię sobie pomknąć lajtowym tempem w dal. Góral 8-letni. Wymieniła w nim przez ten czas: - dętki i jedną oponę - linki hamulcowe (bo mi brat zdemontował :/ ....) - siodełko Giant - gripy niestandardowe - jarzemko (ze dwa razy ) I się cały czas turla do przodu Nie zamieniłabym go na żadnego innego, pomimo że jest zwykły bez bajerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 P.S. siwyex...jestem pod wrażeniem Twojego sprzętu...miło się ogląda..osprzęt i waga imponujące... Dziękuje bardzo, teraz w sprzęcie jest jeszcze korba XTR'a i prawdopodobnie set mostek/kiera bedzie jakiś carbon Zapodam fotke z korbą XTR'a jak zrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowersport Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 hehhe a ja wszystkich zaskocze bo moj pojazd pochodzi jeszcze z lat swietnosci Rometu aczkolwiek skladany na zamowienie wiec z jednego moge byc dumny jest na pewno oryginalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Masz taki nick z przypadku? Bo właśnie kupiłem coś na allegro od użytkownika o tym samym nicku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ladybird Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 powiem szczerze że tą carbonową korbę XTR`a widziałam jedynie w katalogu a nie na żywo...no ale są to dość kosztowne części...czekam na foto.. a tak z innej beczki zapytam..na czym jeżdzicie w zimowe miesiące??(mam na myśli koła/opony)...ja w miare mozliwości nie zamierzam odstawiać roweru do lamusa i interesuje mnie opinia rowerzystów z doświadczeniem jazdy w zimowych warunkach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Najlepiej do tego założyć nowy temat, albo już taki istnieje, tutaj może nie poruszajmy tej sprawy... PS. Od tego są rowery na zime (ja mam taki złożony na całkowicie banalnych cześciach, aby się nic nie niszczyło w dopracowanym rowerze na starty) i szosa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krykam Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 http://globtroter.onet.pl/739,3669,34264,sprzet.html jeśli chodzi o zime poczytajcie sobie niezle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ladybird Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 hahahaha...dobre...ale ile to trzeba miec pary w nogach żeby po płaskim na tym jechać!!! Bo z górki mogłoby być ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meXy Napisano 9 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Złożony i przetestowany w sezonie Cube Reaction: Świetnie pasuje mi do garnituru http://img219.imageshack.us/img219/8056/cubepx9.jpg Dętki (Tubes): Schwalbe XXL Light (2 szt.) Gripy/chwyty (Grips): Ritchey WCS Hamulce (przedni i tylni) (Brakes (Front and Rear)): Shimano XTR BR M970 Kaseta (Casette): Shimano XTR CS-M970, 11-32 Kierownica (Handlebar): Ritchey WCS 31,8/580mm Klamkomanetki (Brake Levers/Shifters): Shimano XTR BR M970 Koło przednie (Wheelset (Front)): Mavic Crossmax SLR - Koło tylne (Wheelset (Rear)): Mavic Crossmax SLR - Korba (Crankset): Shimano XTR FC-M970 44/32/22 175mm Korki do kierownicy (Bar Plugs): Ritchey WCS Łańcuch (Chain): Shimano XTR DuraAce CN-7701 Mostek (Stem): Ritchey WCS 4axis 110/31,8mm Opona przednia (Tire (Front)): Schwalbe Furious Fred Evo 26x2,0? Opona Tylna (Tire (Rear)): Schwalbe Furious Fred Evo 26x2,0? Pancerze i linki (Cables):Shimano XTR Pedały (Pedals): Shimano XTR PD M970 Podkładki pod mostek (Spacers): Ritchey 3x 10mm Przerzutka przednia (Derlr (Front)): Shimano XTR FD-M970 Przerzutka tylna (Derlr (Rear)): Shimano XTR RD-M971 GS Rama (Frame): CUBE REACTION 18" Rogi (Bar Ends): Ritchey WCS Siodło (Seat): Selle Italia SLR XC Gel Flow Kevlar Stery (Headset): Ritchey WCS Sztyca (Seatpost): Ritchey WCS 31,6/350mm Widelec (Fork): Rock Shox Reba SL Zacisk sztycy (Seatpost clamp): nn Zaciski kół (Skewers): Mavic Crossmax SLR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MtK Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Wszystko pięknie gdyby nie te Vki... Chyba że jesteś lekki ale w błotku i tak nic nie wyszło rower jak mniemam do ścigania się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Za to jaka waga No właśnie jaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meXy Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Komponując rower starałem się zachować jak najwięcej konserwatyzmu, a więc unikać karbonu, tylnego zawieszenia, hamulców tarczowych itp. gadżetów. Rower powinien mieć maksymalnie uproszczoną, wręcz spartańską konstrukcję. W planach jest sztywny przedni widelec Ritchey WCS, niestety karbonowy. Waga jednocyfrowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MtK Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Spartański to jest Spec Starjumper z 83 Twój Cuba jest za######isty co do tego nie ma co gadać tylko że czy to co chcesz z nim zrobić (sztywny widelec) będzie tym po co został stworzony? Jeśli zamierzasz się tym ścigać to na zjazdach życzę powodzenia, sztywny widelec co najwyżej na lekki szuterek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 meXy - unikasz wszystkiego co dobre ale amora ja bym zostawil jednak napisz cos wiecej o tych oponach, jaki przebieg, czy nie lapia za czesto kapci i jakies ogolne odczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Już po oponach widać, że właściciel za ostro tego Cube nie używa Także sztywny widelec jak najbardziej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
racoon Napisano 11 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Witam ! Właśnie złożyłem rower na ramie Xtc Team Embo 2008. Kupiłem ja w cycleway na Ebayu.Podaję dobrane komponenty i zdjęcia. Rama: Xtc Team Embo 2008 white Widelec: Manit Axel elite 2006 z uszczelkami od Skareba(zrobione w Wigwamie) Korba: Truvativ Stylo Team 2008 Napęd tył: Sram X-7 silver Napęd przód: Shimano Slx Kaseta: Sram X-7 Łańcuch: Sram X-7 Manetki: Sram Gripshift X-7 Klamki: Avid FR-5 Kierownica: KCNC Dark Side 31,8 Mostek: KCNC Fly Ride 31,8 110 mm Podkładki: KCNC metal red Pancerze: Shimano MSYSTEM Sztyca: Kalloy UNO 3 D Opony: Continental Race King Supersonic 2.0 Koła: Axel Rims ACE-18 Hamulce: Shimano LX z równoległym prowadzeniem Licznik: Cateye Tomo silver W porównaniu do poprzedniego roweru ,Wheelera proride, xtc jest zdecydowanie szybszy sztywniejszy. Czuć te racingowe geo. Jestem bardzo zadowony. W przyszłości planuje zmienić amortyzator, na Sid-a, inne koła. Dętki: Continental MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meXy Napisano 11 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 tomeks, nie jestem zawodnikiem, więc raczej nie katuję sprzętu. Furious Fred nie jest najlepszą oponą na trudne warunki, więc używam na zmianę Racing Ralph 2.25 Evo Doble Defense i przyznam szczerze, że jestem zachwycony zachowaniem tej opony na trudnych technicznie ścieżkach. Nie biorę wtedy ze sobą wtedy pompki, ani łatek i jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Co do właściwości, to egzamin w Szklarskiej Porębie zdała celująco. Niemal czuje się pod palcami pracę bieżnika na poszczególnych kamieniach. Wyjątkowo spodobał mi się dźwięk, jaki wydaje w momencie uderzenia w coś twardego, coś jak odbicie mocno napompowanej piłki od betonowego podłoża. Po prostu pewność i siła spokoju. 115mm Reby i szerokość 2.25 RR pozwalają nawet zapuścić się w tereny zwane enduro. Furious Fred z kolei to rewelacyjne przyspieszenia, minimalne opory, można traktować je jako slicki. Niewielka waga pozwala także na zbicie masy całego roweru, o całkiem rozsądna wartość. Dodając do tego sztywny widelec, otrzymujemy wyjątkowo lekkiego ścigacza na niewymagające tereny. Tylko czy obowiązek zmiany opon i widelca przed każdą wyprawą nie zmusi mnie w końcu do złozenia drugiego roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavic Napisano 14 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Od niedawna na co dzień jeżdżę czymś takim: http://i252.photobucket.com/albums/hh30/bi...ic/IMG_0369.jpg Na inne wycieczki mam Authora Airline ale jest to prawie standardowe wyposarzenie więc nie ma o czym pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.