Skocz do zawartości

[rower] Na czym jeździcie ?

Rekomendowane odpowiedzi

W rowerku zostało jeszcze tylko siodło do zmienienia na Tune Speedneedle alcantara, zysk o 300g

:D , reszte rzeczy nie zamierzam zmieniać na lżejsze gdyż obawiam się że może to mieć wpływ na wytrzymałość bike'a all mountain. yśle że zszedłem z nim do granicy <11kg, tak zresztą planowałem. Jednak dokładny wynik podam jak powieszę go w sklepie na wadze.

23f9251f38dd673a.jpg

Rama S-Works Specialized M4

Widelec Rock Shox Duke XC

Hamulce Shimano Deore LX

Korba Shimano XTR 797g

Kaseta Shimano XTR

Łańcuch Shimano XTR 270g

Przerzutka przód Shimano XTR

Przerzutka tył Sram X0 196 g

Manetki Sram X0 199g (Waga z liinkami)

Koła Shimano Deore WH-M505

Opony Hutchinson Spider 2.0

Mostek Ritchey Comp

Sztyca Roox

Siodło San Marco Skn

Chwyty brak danych brak danych

Stery Ritchey Wcs

Pedały Shimano Pd-M 959

Zaciski kół Shimano XT

Pancerze Shimano XTR

Koszyk na bidon Kibix

Licznik Kellys brak danych

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich, dzięki za miłe słowa, kolor to kwestia gustu, je nie nie żałuje że wybrałem barwy teamowe, troche daja po oczach ale co tam, przynajmniej wiadomo że to yeti jedyny i niepowtarzalny, hehe ;)

Zmieniłem zdanie odniośnie siodła i nie będzie to tune tylko Prologo Scratch Nack 09 waży jedyne 156g a jest o niebo wygodniejsze od Speedneedla, już mam je zamówione tylko czekam aż będą je mieli na sklepie.

Również korci mnie siedzisko WTB Vigo, ale to odległy plan bo na razie to można było je zobaczyć tylko na targach Interbike s stanach.

73634998e5e0ea47.jpg

Pozdrawiam zapaleńców

P.S. W sobotę ruszam na krótki wypad w góry do Zakopca, fajnie byłoby kogoś tam spotkać, to pośmigali byśmy razem. Pogoda zapowiada się piękna jak na tę porę roku.

Zdjecie w sygnaturze. Czekam na Wasze opinie, rady co zmienic. Rower używam do cięższego enduro, troche FR. Damper wywalam na starcie. Nie wiem jeszcze na co...może DHX na sprężynie. Tylnie koło juzdo mnie jedzie...piasta Hope Pro II, szprychy DT Champion i, obrecz Mavic EX325. Mam dylemat co do hamulców. Obecnie mam Hayesy Carbon, ale chce je zmienić. Może doradzcie co warto kupić. Mysle, o nowym XT na tarczach 203. pozdrawiam

Moj sprzet x]

Rama Wheeler 3900zx

Amor: Suntour Xcr

Piasty: Deore Lx

Obrecze: Weinnman Xtb24 ( z kola za 50 zl x] zaskoczyły mnie całkowicie po 2000 km nawet centrowac nie trzeba )

Przezutki:

-przod: Sram 3.0 (planuje zmiane na x-gena)

-tyl: Sram 5.0

Manetki: Sram 9.0

Kaseta: Sram 5.0

Korba: Truvativ x-flow

Mostek: Futura :/

Kiera: Accent

Hamulce:

-przod: Deore Lx

-tyl:Sram 5.0

Klamki: Accenta jakies x]

Sztyca: Kore x]

Foto [img136.imageshack.us/my.php?image=s6300265sz6.jpg]

Polska produkcja... Maxim Maxwinner(obecnie Hinglander 201), tylko... jakby mi się troche nudziło :icon_wink: Tylko mnie nie zlinczujcie za to :P

http://img90.imageshack.us/img90/5305/user...12169254xt3.jpg

twój rower chyba był w temacie o ciekawych aukcjach na allegro :P Kolegom spoza środowiska może zaimponujesz, ale ktoś kto w tym siedzi od razu pozna ;)

Na oszukanie kogoś kto siedzi w temacie nawet nie liczyłem :P W zasadzie, nie mam zamiaru nikogo oszukiwać bo nie w tym rzecz :P Taki pomysł był to go sobie zrealizowałem, a wyglądać, to na pewno wygląda ładniej niż przed :D A teraz i tak nowy rower składam ;) Gdzie ten temat się znajduje gdzie ponoć ktoś wrzucał tą moją padake heheh :P

btw-ciesze sie że nikt po mnie nie pojechał za ten pomysł heheh :P

edit-i na allegro go sprzedawać nie próbowałem na razie :D Tak czy siak na pewno nie będe wciskał kitu że to prawdziwy hoss xP

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...