manio49 Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Taki tam Authorek RAMA Traction 2006 21" AMOR RST Gila TL będzie zaniedługo Tora/mx pro 2007/mx comp air STERY Ritchey zint. MOSTEK No name ok. 90 mm SZTYCA Accent 30.2 400mm slvr SIODŁO WTB Rocket V 252 KOŁA przód bedzie kiedyś dtcerit, alex dm18, dtchamp przód [obręcz remerx, piasta assess (z zaciskiem), szprychy nn, izolka, dętka dębica, opona Conti Escape 2.1] tył [obręcz Alex DM18, piasta STX RC (z zaciskiem), szprychy DT Champ, opaska, dętka decathlon, opona Conti Escape Pro 2.1] HAMULCE Sram 5.0 KIEROWNICA Nn Gięta 640mm CHWYTY Decathlon pianka KLAMKI Avid FR5 MANETKI Sram 7.0 3x9 GS KORBA Shimano Alivio bedzie kiedyś LX 2006 suport Power Pro KASETA PG-970 ŁAŃCUCH PC-59 PEDAŁY Time Atac Alium KABLE [clark's pancerze, linki BBB] PRZERZUTKA PRZÓD Shimano Alivio PRZERZUTKA TYŁ Sram 7.0 KOSZYK TranzX ZACISK SZTYCY PRO Imbus ~13kg. Kowadełko ale całkiem miło jeździ. A tu wieksza fotka rower http://img143.imageshack.us/img143/9708/rower1pw8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elful Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 - Duncon Pitbull 2005 - 130mm Z1 Sport - korba El Toro - hamulec przód LX - pedały Time Z - kierownica NS Habanero -nie polecam, nie polecam - bardzo słaba farba, a ten malunek co jest na kierownicy wcale nie jest na jej środku - ocena 3 - reszta "taka se" Jedno czego mi brakuje to amortyzacji tylnego koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Rower na ramie Kross Morph, jeszcze wiele rzeczy w nim do wymiany pozostało a na dniach kupię jakieś porządne koła. A razem z nimi pewnie jeszcze przerzutkę tylną, manetki i kasetę. A co dalej, zobaczymy. A tutaj są zdjęcia http://falloutpl.fotosik.pl/albumy/197528.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchyy Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Taki tam accent z 5 letnim bomberem ;-) Śmiga znośnie. ok. 12,5 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piecia015 Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 26" Dema Asti. Rower mam do niecałych 2 miesięcy i na razie wszystko chodzi świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 suchyy, a co to za czerwone pancerze? bo gardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchyy Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Niestety nie wiem, miałem kiedyś czerwone do przerzutek i szare do hamulców. Teraz został mi jeden czerwony i jeden szary. Kupiłem w lokalnym sklepie rowerowym w Sanoku ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_igi Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Author Basic, prawie stock'owy, z wymienionym amortyzatorem na Gilę T6, łańcuch na jakiś inny (model "najtańszy proszę" - ale chyba niebawem będe musiał zmienić na jakiś trochę mniej "najtańszy") i oponki na Kenda Flame. Zdjęcie musi być: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LadyRoot Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Author Basic, prawie stock'owy, z wymienionym amortyzatorem na Gilę T6, łańcuch na jakiś inny (model "najtańszy proszę" - ale chyba niebawem będe musiał zmienić na jakiś trochę mniej "najtańszy") i oponki na Kenda Flame. Ty się nad tymi oponkami dobrze zastanów - ja jeżdżę rekreacyjnie po asfalcie - i to moje największe przekleństwo w rowerze: Kenda Flame... Te opony mają ZEROWĄ przyczepność!!! Nawet na suchym asfalcie i ścieżkach. Ale jeśli się uprzesz, to moje będą do wzięcia - przebieg jakieś 90km... A tak w ogóle to jeżdżę: Rama : Gary Fisher Artemis (choć nie wiem, czemu ma nalepkę Piranha...) Widelec : Gary Fisher Artemis Kierownica : ZOOM alloy Sztyca : ZOOM alloy Klamkomanetki : Shimano Acera/Alty STEF 29-7 Rogi : Onza Opony: Kenda Flame 26x 2,125 Koła: Gary Fischer Advance 2006, obrecze Matrix 550 Wolnobieg Shimano 7B Przerzutka przednia : shimano Acera Przerzutka Tylnia Shimano Acera Hamulce: Shimano Acera Siodło: Bontrage Okablowanie: YPK Pedały SPD Shimano 505 wiem, nic specjalnego, ale to mój pierwszy rower od 10 lat.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezpekt Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A więc oto mój nowy Bike, fotki będą jak zrobię Rama Carbon (bikestacja.pl) Stery WCS Koła XTR Amortyzator - Fox F100RLT Sztyca WCS carbon Mostek WCS carbon Kierownica Ritchey Wcs carbon Manetki SRAM X.0 obrotowe Hamulce tarczowe XTR Siodełko SLR 135g Korba XTR Pedały XTR Kaseta XTR Łańcuch SRAM PC991 Hollow Pin Przerzutka tył Sram X.0 Carbon Przerzutka przód XTR koszyk do bidonu Specialized Linki i pancerze XTR Opony: -Przód Scott Oxyd -tył Scott Oxyd Rogi WCS Zacisk KCNC Chwyty WCS Waga 10kg, mógł bym zejść bez problemu niżej, gdyż sporo części posiadam dość ciężkich . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 @ Rezpekt, kiedy fotki ?? :twisted: Też mnie ciągnęło do tej ramki, ale z Bikestacją mam takie sobie wspomnienia ;P Gratulacje pinknego roweru, choć fotki obowiązkowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezpekt Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Jutro porobię, dzisiaj nie miałem kiedy, a chce zrobić ładne przy dziennym świetle. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brendpit Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam . Oto mój przyjaciel Rama TREK 6500 SLR AMOR ROCK SHOX PILOT PRZERZUTKA TYł SRAM X-9 PRZERZUTKA PRZOD SRAM X-9 MANETKI TRIGGER X-7 HAMULCE P/T AVID JUICY 5 160 MM PIASTY P/T NOVATEC MASZYNOWE CAłA RESZTA {PRAWIE} -BONTRAGER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezpekt Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Oto fotki mojego bika: http://www.portalzary.boo.pl/newbike.jpg http://www.portalzary.boo.pl/pict8018.jpg http://www.portalzary.boo.pl/pict8021.jpg http://img528.imageshack.us/img528/8500/pict8024ko9.jpg Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Witam, od jakiegoś czasu zastanawiam się kto na forum ma jaki rower itp wiem wiem że co niektórzy mają link do roweru w sygnaturze ale większość nadal nie ma a nie wiem jak was ale mnie ciekawi kto czym pomyka więc założyłem ten temat z myślą o tym abyście chwalili sie tu swoimi sprzętami ma to wyglądać w ten sposób : Foto : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/603ed69f272aa9ee.html Opis : Sztyca: intox Mostek: intox Kierownica: intox rogi: Intox tune chwyty: author gumowe klamki: intox (w tym miesiącu prawdopodobnie bedzie avid 7) manetki: Shimano deore kaseta lancuch korba przerzutka p\t shimano lx rama bh a40s kola: vuelta xrp II opony p\t: tioga extreme xc 2.1, continental exploler 2.1 amortyzator: Rock Shox Reba sl z manetką poplock Hamulce: Avid 7 linki i pancerze: shimano Dodawajcie jeśli chcecie jeszcze wrażenia z jazdy ma to być wątek aby dowiedzieć sie na czym jeździmy a zarazem wymienić sie wrażeniami doświadczeniami z sprzętem związanymi o to w tym chodzi pozdrawiam i czekam na wasze opisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seeba9 Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Oto mój "rumak" :030: rama - Kelly's Dualtec Alloy 19,5 stery - Ritchey Logic Zero integrated mostek - Ritchey Pro kiera - Ritchey Comp przerzutka tył - Deore LX przerzutka przód - brak jak uzbieram kasę to będzie pewnie Deore korba - Alivio FC M-410 48/38/28 kaseta - Shimano CS HG 50-9 łańcuch - HG 73 amorek - Rock Shox J2 100 mm manetki - Shimano Deore Dual Control obręcze - Alexrims DM 18 piasty - Deore opony - Hutchinson Python 26x2,0 hamulce - Tektro (jak najszybciej do wymiany...) sztyca - Ritchey siodło - KBIX Ultraform ProRace pedały - platformy alu (bo na zatrzaskach zwyczajnie boję się jeździć ) Ogólnie nic specjalnego, waga ok. 13 kg (razem z błotnikami i oświetleniem), ale dzięki koronce korby 48 da się szybko jeździć. W miarę swych możliwości będę go teraz odchudzać, na pierwszy ogień pójdzie chyba 2,5 kg amortyzator. Jest to mój pierwszy w miarę samodzielnie złożony rower, więc wrażenia z jazdy są mniej więcej takie: "Hurra, to działa!!" :wink: A tak naprawdę jestem nim zachwycony, w zeszłym m-cu zrobiłem na nim ponad 2000 km i teraz nawet na 2 piętro po schodach wejść nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Wiekszosc czesci chyba widac :wink: Na kasecie jak widac z 4 najwiecej korzystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Fajny masz ten rowerek Jo Jacek Charakterystyczny i ładnie wyposażony {osprzęt} Jak do mnie dojdzie Ramka Cube'a to też zapodam fotki - mam nadzieję żę będzie się dobrze prezentować Ps. Polewny podpis :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 To i ja się pochwale http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c358cf035ff274dd Rama, hak Carbon X-MT02 Stery Cane Creek Amortyzator Manitou R7 Platinum Korba Deore XT FC-M760 Suport ------------------------------------------------- Przerzutka przód Deore LX Przerzutka tył SRAM X-9 2007 Kaseta Shimano Deore CS-M760 Łańcuch Shimano XTR CN-7701 Manetki Gripshift Sram X-0 Hamulec przód: Shimano XTR Hamulec tył: Avid SD7 Klamka przód Shimano XTR Klamka tył: Acid FR5 Koło tył: XTR,DT Swiss XR 4.1 DT Revolution black, DT Prolock black Koło przód: American Clasic, Mavic XC 717,DT Revolution, DT Alu Opony Michelin XCR DRY 2 Opaski Taśma izolacyjna Dętki Maxxis flyweight, Continental Supersonic Pedały Crank brother eggbeater MXR Chwyty + korki Ritchey WCS Kierownica Tioga Taskforce Podkładki mostka Accent CarbonSeries Mostek Kbix Pro race 115mm Siodło Czarna Kanapa, Najprawdopodobniej bedzie Velo 124g Sztyca Smica 350mm Zacisk sztycy No name, wliczony w mase ramy Pancerze, linki Shimano XTR Zacisk kół BBB pancerze linek przerzutek Nie mam pojęcia Fotki aktualne dam jak bedzie wszystko złożone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Sixer wiec jednak ten dziany kolega Ci odsprzedal tą ramkę? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 O kurde Ale żeś sobie złożył sprzęta Sixer To dlatego ta Meridka trafiła na aukcję... Piękny osprzęt bez zbędnych komentarzy Ps. Wiedziałem zę w ten sposób odpiszesz :lol: Chodziło mi ofkoz o hamulec A nie o samą tarczę. Trafił ci się ten Xtr tanio czy nei chciałes Juicy7/ultimate brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Sixer wiec jednak ten dziany kolega ci odsprzedal tą ramkę? ;] Nie, kupiłem sam kolega kupł coś innego @ Adik, na razie tarczy XTR;a nie mam i nie bede miał przez długi czas, bo bede miał tarcze Accenta, bo nie chciałem Centerlocka Dzięki za pozitiv komenty Nie, XTR jakoś super tanio mi się nie trafił, a miałem wybór Marta Sl czy XTR wybór padł na XTR'a bo nie ma sznas kupić tylko jednego hampla Marty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek_88_ Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Mój parch to kolarzówka Peugeot Tourmalet na osprzęcie amatorskim :wink: ,zakupiona na Allegro za 270 zeta z przesyłką w poprzednie wakacje. Jak do tej pory bezawaryjna nie licząc wymiany szytki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funkad Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A to mój sprzęt całkowicie zbudowany od podstaw prze ze mnie łącznie z malowaniem ramy, wazy około 14 kg bez torby narzędzi i oświetlenia. Waga nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia, bo nie udzielam się w wyścigach, lecz w zaawansowanej turystyce. Rama: Marin Bear Valley Se (Tange Cro-Mo) Widelec: RST Omega TnL, zalany olejem, przerobiony tłumik Siodło Author ASD Mega TT Sztyca: Accent SP-495 Kierownica: Truvativ Riserbar XR Mostek: Dartmoor Cannibal Stery: Tioga ANN-1 Obręcze: Alexrims ACE-18 Szprychy: DT Champion Piasty: Shimano STX RC(udało mi się nowe zdobyć) Kaseta Shimano Deore Łańcuch: SRAM PC 48 ze spinką Korby: Specialized Forearm Suport: niepamiętam... Opony:(tył) Continental Gravity 2,3; (przód) Continental Vapor 2,1 Klamki: Avid SD 1,9 SL z płynna regulacją modulacji Hamulce: Avid Klocki: Accent AC-600, wymienne wkładki Boostery: Accent Manetki: Shimano STX RC Linki i pancerze: Accent Supreme, dodatkowo zabezpieczenia przed błotem w postaci koszulek termokurczliwych. Przerzutka tył: Shimano Deore XT Przerzutka przód: Shimano Deore LX Dodatkowo Licznik: Bezprzewodowy Profex Oświetlenie: Tył, przód(samoróbka 3x X-LAMP LED 1,2w każda) zasilanie 3 akumulatory r20 11000mAh , niedługo umieszczę test w akcesoriach(testy) Torba: Author Bags A-R212 Niezbędne narzędzia(klucze imbusowe, płaski, oleje i smar, klucz do centrowania kół, łyżki do opon, skuwacz do łańcucha+kilka ogniwek i zapasowa spinka, taśma, paski zaciskowe kilka sztuk, kombinerki, nożyk, zapalniczka, szmatki 2 sztuki, zapasowa dętka, łatki, klej) niedługo dojdzie apteczka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...6619004caa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A to co ja dziś nabyłem : Rama: Author A 4401 Widelec: Author Siodło : Author (wymienie na SLR'a) Sztyca: Ritchey Kierownica: Ritchey Mostek: Ritchey Stery: Ritchey Obręcze: Ritchey Szprychy: No name Piasty: Ritchey Kaseta : Shimano Tiagra Łańcuch: Shimano Tiagra Korby: Shimano Tiagra Suport: Shimano Tiagra Opony: Michelin Magmium Klamko-manetki: Shimano Tiagra Hamulce: Tektro Przerzutka tył: Shimano Tiagra Przerzutka przód: Shimano Tiagra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.