Piotr-Flateby Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam..Jak radzicie sobie z tym problemem,bo mnie to troche wkurza.Po jakiejs godz.jazdy gabka pod kaskiem robi sie nasaczona i pot kapie na binokle i oczy.Ciekaw jestem czy macie jakies patenty na to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 bandama pod kask pochłania pot i po dobrej jeździe można ją wyżymać ale nie zalewa oczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ja jezdze w takich okularach: http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&am...p;p=%&id=67 I nic mi nie kapie Nawet jak jade w deszczu to nic mi nie cieknie "po obiektywie" Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Opaska na czoło ,wtedy woda zatrzymuje się ,tenisiści mają taką na nadgarstkach żeby móc otrzeć czoło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Albo rekawiczki z frotka i tez wycierac mozna, mam taka frotke w accent'ach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rappid Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 rzeczywiscie, pozostaje ci tylko jakas opaska pod kask lub okularki z 'blokerem potu' ja uzywam tego drugiego rozwiazania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr-Flateby Napisano 12 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Dzieki za rady.Sprobuje okularow z "pochlaniaczem potu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Bandana Biemme z coolmaxu rozwiązała u mnie taki sam problem. Zeszłym latem jak jechałem to pot ładnie parował, jak sie zatrzymywałem to od razu zalewał oczy, parowały okulary itd. Kupiłem rzeczoną bandanę i jest dobrze. Ta bandanka jest cieniutka więc wchodzi pod kask idealnie, nie czujesz że cos masz na głowie (poza kaskem oczywiście) Dodatkowy plus bandany - jak jeżdze po lesie to nie czuję jak mi badyle wlatuja przez otwory w kasku - mimo że w przednich mam siateczkę to cośtam zawsze wlatywało, a że moje włosy (te co mi jeszcze zostały) :twisted: mają góra 5mm to badyle były utrapieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.