Ogór Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 jaki napinacz na ISCG ? polecacie ? i czy np. do tego napinacza --> http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/product_...facturers_id=41 mozna dokupic rolki jak sie zniszcza :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Jeśli masz w ramie ISCG, ale nie chcesz korzystać(montowanie na suporcie) to w zasadzie każdy jaki istnieje Konkretnie na ISCG to trruvativ boxguide, e-13, na zwykły standard to kmb bikes. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 12 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Jeśli masz w ramie ISCG, ale nie chcesz korzystać(montowanie na suporcie) to w zasadzie każdy jaki istnieje Konkretnie na ISCG to trruvativ boxguide, e-13, na zwykły standard to kmb bikes. Pozdro. pisalem wraznie ze chodzi mi o iscg a jak juz podajesz przyklady to wyjasnij dlaczego i zapodaj jakis link... e13 za drogi jak na razie - pozostanmy przy cenach do powiedzmy 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Truvativ Boxguide, bo chyba nic w tej cenie innego na ISCG nie znajdziesz. Posiadam ten napinacz, niestety ostatnimi czasy coraz więcej z nim problemów, wyrobiła mi się śruba od regulacji odległości kółeczka napinającego od zębatki i teraz jest najdalej ustawione i nie napina prawidłowo:/. W dodatku plastik, który jest na górze(coś a' la chainbox) i ma utrzymać łańcuch na zębatce ma poważny minus - jak spadnie łańcuch to bez ampuli(bardzo nietypowych, których gniazda bardzo się brudzą) możesz zapomnieć o powrocie do domu na rowerze :/ Co jakiś czas trzeba psikać na kółko wd-40 albo nalewać smaru, bo będzie piszczeć jak powalone. Mimo wszystko przez większą część czasu spełnia swoje zadanie, gdybym miał teraz znowu wybierać napinacz, to wybrałbym KMB bikes, jest droższy, ale ma jakiś normalny chainbox (odpada problem śrubek i spadania łańcucha u góry) i jest chyba lżejszy. Do tego maszynowe łożysko kółka, czyli prawdopodobnie bez problemów z piszczeniem. Co z tego, że nie jest na ISCG? zwykłe napinacze i tak się świetnie trzymają. http://www.kmbbikes.com/ Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 a co sadzisz o tym zeby kupic np. pm socho i zrobic w nim ladne dziury na iscg ? ktos mi mowil ze tak zrobil ale jak to wyglada nie mam pojecia - a chcialbym napinacz z korym nie bede mial problemow i lanuch mi nie spadnie... a dlaczego iscg ? poprostu poprzedni napinacz mialem pod miske montowany i sie rozkrecilo i kilka ruchow korba i sie przemieszczal troche co spowodowalo pewnego nieszczesliwego dnia szycie nogi :/ zrobilem pozniej cos ala napinacz na iscg ze starego napinacza bopa ( tego ktorego mialem ) i jakos to dzialalo tylko brakowalo mi mozliwosci regulowania nim... tak czy siak sadze ze mozna bylo by sprobowac z tym pm socho cos wygombinowac - tylko jak zrobic takie otwory na iscg takie z mozliwoscia regulacji ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Nie słyszałem o takiej możliwości, ale nie zdementuję, tylko wspomnę, że pm socho jest ciężki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 hm.. ale sie nie pokrzywi a poza tym mozna go odchudzic poprzez pewna ilosc ( blizej nie okreslona ) otworow wywierconych wiertarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.