Skocz do zawartości

[pompka] Crank Brothers Power Pump

Rekomendowane odpowiedzi

Waga 97 gr

Długość -143mm

Cena-jakoś 89 zł (niby jest dożywotnia gwarancja ale w sklepie gdzie kupowałem nic o tym nie widzieli )

Ciśnienie pompowania-według producenta 7 bar

Pompkę mam jakiś czas.Jest bardzo mała ,dlatego ja kupiłem.Chodziło mi głównie o to ,żeby nic przy ramie nie wozić.A ta pompka idealnie sie do tego nadaje .Jest stworzona do wożenie w kieszenie.Póki co nigdy mi nie wypadła.Choć w górach z nią jeszcze nie byłem -las ,szosa.Co do samego pompowania .Napompowanie 5 bar wymaga mnóstwo siły nie ma co ukrywać mały tłoczek daje sie we znaki.Trzeba mnóstwo machać żeby napompować 5 bar.Więcej nie próbowałem z brak sił ale myślę ze te 7 bar będzie bardzo ciężko uzyskać.W pompce jest system lekkiego\ciężkiego pompowania.Pokrętło z tyłu pompki służy do przełączanie. Tak do 3 bar można pompować na tym cięższym "przełożeniu" potem już ciężko idzie.Także lepiej przełączyć na lżejszy "bieg".I machać ile sił :D

img0502xa3.th.jpg

img0503ka1.th.jpg

img0504jd9.th.jpg

Proponuję zrobić taki eksperyment: (mam wersję PRO, ale tu też warto spróbować)

zatkać palcem otwór na wentyl i zacząć pompować, tak by powstało pod palcem ze 3 bary. Następnie przestać to robić i obserwować co się dzieje. U mnie wskazówka na manometrze zaczęła opadać, czyli gdzieś była nieszczelność :glare:

• 8 miesięcy temu...

Niedawno miałem okazję przetestować ją w praktyce B) Napompowanie koła od 0 do ~3 atmosfer nie sprawiło większych problemów. System 2 trybów pompowania pomaga. Koło bez problemu osiagnęło zadowalającom mnie twardość. Nie wiem jak z tym co podaje producent (bodjaże do 7 atmosfer) ale 4 atmoisfery osiągnie się bez problemu. Mimo dużej ceny polecam ją.

• 7 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...