Bizon Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Waga 97 gr Długość -143mm Cena-jakoś 89 zł (niby jest dożywotnia gwarancja ale w sklepie gdzie kupowałem nic o tym nie widzieli ) Ciśnienie pompowania-według producenta 7 bar Pompkę mam jakiś czas.Jest bardzo mała ,dlatego ja kupiłem.Chodziło mi głównie o to ,żeby nic przy ramie nie wozić.A ta pompka idealnie sie do tego nadaje .Jest stworzona do wożenie w kieszenie.Póki co nigdy mi nie wypadła.Choć w górach z nią jeszcze nie byłem -las ,szosa.Co do samego pompowania .Napompowanie 5 bar wymaga mnóstwo siły nie ma co ukrywać mały tłoczek daje sie we znaki.Trzeba mnóstwo machać żeby napompować 5 bar.Więcej nie próbowałem z brak sił ale myślę ze te 7 bar będzie bardzo ciężko uzyskać.W pompce jest system lekkiego\ciężkiego pompowania.Pokrętło z tyłu pompki służy do przełączanie. Tak do 3 bar można pompować na tym cięższym "przełożeniu" potem już ciężko idzie.Także lepiej przełączyć na lżejszy "bieg".I machać ile sił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Proponuję zrobić taki eksperyment: (mam wersję PRO, ale tu też warto spróbować) zatkać palcem otwór na wentyl i zacząć pompować, tak by powstało pod palcem ze 3 bary. Następnie przestać to robić i obserwować co się dzieje. U mnie wskazówka na manometrze zaczęła opadać, czyli gdzieś była nieszczelność :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Niedawno miałem okazję przetestować ją w praktyce Napompowanie koła od 0 do ~3 atmosfer nie sprawiło większych problemów. System 2 trybów pompowania pomaga. Koło bez problemu osiagnęło zadowalającom mnie twardość. Nie wiem jak z tym co podaje producent (bodjaże do 7 atmosfer) ale 4 atmoisfery osiągnie się bez problemu. Mimo dużej ceny polecam ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Jak widać pompkę mam już 8 miesięcy nadal się sprawuje dobrze jako pompka na trasę .Jestem zadowolony i polecam tym którzy szukają malej pompki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Małej i porządnej pompki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommygun Napisano 21 Września 2008 Udostępnij Napisano 21 Września 2008 A co myślicie o tej samej pompce ale nieco większej (Power Pump Ultra 175mm)? Czy jest to produkt tej samej jakości? Bo jakoś tak na allegro staniała ostatnio z 99 zł do 74 i trochę mnie ta nagła zmiana zastanowiła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2008 I bardzo dobrze ze staniała a co do jakości to raczej nie powinna odbiegać od normy .Czyli nic tylko kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi