Skocz do zawartości

[błotniki] lekkie...

Fifi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tylny: na sztycę czy na rurę podsiodłową?

Przedni: wkręcany w główkę (do widelców amortyzowanych), czy standardowy na śrubkę?

A może pełne?

Pozdrówko precyzujące :) ...

Napisano

A budżet?

Fajne błotniki to SKSy X-Blade (tylny) i odpowiednik przedni (nie pamiętam nazwy), ale ten tylny to koszt około 7 dych, przedni niewiele mniej...

No, i też nie takie hiperlekkie (ponad 200 g tylny) - za to mocowanie genialnie pomyślane (w tylnym), można regulować położenie jego tylnej (ruchomej) części względem opony, no, i spełnia swoje zadanie, w przeciwieństwie do wielu takich sztycowych wynalazków...

Tylny mogę polecić z własnego doświadczenia.

Poszukaj na forum, bo o błotnikach też już to i owo zostało powiedziane.

Pozdrówko z propozycją :)

Napisano

Ja osobiście mogę polecić Simpla Hammer na przód i tył. Chociaż w tym tylnym mocowanie z paskiem nie jest najlepsze, ale za 10zł mniej jest na śrubki :rolleyes: Zestaw kosztuje 50zł

Napisano

Ladnie wylapuja...poza 2ma akcjami:

Mocowanie przedniego blotnika przy temperaturach ponizej -5C potrafi sie wyslizgnac z rury sterowej ....kurczy sie plastyk :) Trzeba zamocowac i smiga sie dalej.

Tylni blotnik ma metalowa czesc...udalo mi sie ja zlamac. Po ciemku mocowalem i zlamalem :/ No coz..zawsze mialem ciekawe "umiejetnosci". Tej czesci nie da sie dokupic niestety....ale stety jak sie dobrze zagada w bikemanie to mozna dostac z prywatnych zbiorow :rolleyes:

Pozdro

Napisano

saucio: to mocowanie na pasek jest rewelacyjne, ale właśnie niestety nie w Simpli - czytałam sporo negatywnych opinii o jego wadliwym działaniu w modelach tej firmy (Hammerach).

W SKS sprawdza się świetnie i zdecydowanie mogę polecić, jeśli komuś nie szkoda 70 zeta na błotnik...

Nie wiem, jak to się sprawuje w Topeaku - cenowo w porównaniu z SKSem wygląda korzystnie... ale skoro się łamie <_< ...

Pozdrówko pod rozwagę ;)

• 2 miesiące temu...
Napisano
A budżet?

Fajne błotniki to SKSy X-Blade (tylny) i odpowiednik przedni (nie pamiętam nazwy), ale ten tylny to koszt około 7 stów, przedni niewiele mniej...

Chyba 7 dych? Na poczatku zaczalem sie zastanawiac co on takiego ma, ze 7 baniek za sztukę :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Aspirant: tak, 7 dych :angry2: - już poprawiłam.

7 stów za błotnik bym nie dała, choćby miał nawet zaprogramowaną funkcję osuszania terenu w promieniu 7 km od rowerzysty ;)

Pozdrówko z erratą ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...