@lek Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 W niedziele wspólnie z bratem planujemy wyjazd autem razem z rowerami do Ogrodzieńca (Podzamcze). Stamtąd czermonym szlakiem rowerowym do Żerkowic, potem zjazd na czerwony pieszy do Zamku Morsko i na Góre Zborów. Można też czarnym lub czerwonym szlakiem rowerowym dojechać na Zamek Mirów, jak starczy sił i czasu na powrót :lol: Do Góry Zborów jest jakieś 35 kilosów od Podzamcza, a do samego zamku w Mirowie to około 50 kilosów Wyjazd około 7 rano z D.G, auto stawiam na strzeżonym parkingu (koszt to 1PLN/h, tak było w tamtym roku). Najlepiej własny transport, bo mam tylko dwa bagażniki na rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 7 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 W sobote 09.06.07r wspólnie z bratem planujemy wyjazd autem razem z rowerami do Ogrodzieńca (Podzamcze). Stamtąd czermonym szlakiem rowerowym do Żerkowic, potem zjazd na czerwony pieszy do Zamku Morsko i na Góre Zborów. Można też czarnym lub czerwonym szlakiem rowerowym dojechać na Zamek Mirów, jak starczy sił i czasu na powrót :lol: Do Góry Zborów jest jakieś 35 kilosów od Podzamcza, a do samego zamku w Mirowie to około 50 kilosów Wyjazd około 8 rano z D.G, auto stawiam na strzeżonym parkingu (koszt to 1PLN/h, tak było w tamtym roku). Najlepiej własny transport, bo mam tylko dwa bagażniki na swoje rowery Znowu nadaża się okazja wyjazdu do Ogrodzieńca, chętnych zapraszam. Na czerwono zaznaczyłem zmiany Uprzedzam, że nie będzie to tępo maratonu. Spotkanie około 9 rano na parkingu przed zamkiem. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0b3k Napisano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 a ja jutro chyba do ogrodzienca jadę, lub w sobote :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 witam, na 95% jade z wami, pora trochę wczesna ale co tam poświęce się szczegóły dogadam na gg z bratem jaki dystans jest przewidywany tak mniej więcej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 7 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 witam, na 95% jade z wami, pora trochę wczesna ale co tam poświęce się szczegóły dogadam na gg z bratem jaki dystans jest przewidywany tak mniej więcej ? No to super, dystans jest w opisie. Albo robimy w sumie 70 kilosów, albo dojeżdżamy do Zamku w morsku i będzie z 100km :lol: a ja jutro chyba do ogrodzienca jadę, lub w sobote :-) Jakbyś w sobote jechał, to my będziemy koło 9:30 pod zamkiem . Wyjeżdżamy spod domu jednak koło 8:30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 b0b3k jeśli jutro sie wybierasz to my będziemy koło 10 pod zamkiem, rozpoznasz nas po strojach CSC i naklejkach na ramach XC Zone User Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0b3k Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 jednak byłem wczoraj, niestety, nie w samym ogrodzieńcu ale w niegowonicach, okolo 65 km z sosnowca, a to dlatego ze bylo to nieplanowane z kumplem pod wieczór ;-). Rano niestety nie wypalilo, inny znajomy nie mogl :-[ ale jeszcze na pewno sie tam wybiore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 niedawno wrócliśmy, traska w sumie ~63km :wink: Ogrodzieniec - Morsko - Bobolice - Mirów było fajnie, pogoda dopisała, teraz trzeba sie zregenerować :030: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Traska fajna, miejscami bardzo strome podjazdy :twisted: i zjazdy. Nadmiar piachu dawał we znaki :035: , szczególnie na podjazdach. Do następnego razu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 cześć Mordeczki Tutaj się też dopisze a co :030: Na początek trochę statystyki tym razem z GPS'u: * Odległość 84km * Czas ruchu 4:48 * Śr. prędkość ruchu 17,4 * Czas postojów 2:12 * Prędkość max. 58,6 * Różnica wzniesień do 200m * Zużyte 1800kalc * Zjedzone 1 żurek/2 banany/2 marsy/1 Lion * Wypite mega ilości wody * Temperatura na pewno w słońcu była koło 30 st jak nie więcej. Miejscami nie było czym oddychać ... Trasa:Przyrów->Juianka->Sygontka->Ponik->Bystrzanowice Dwór->Mzurów->Niegowa->Mirów->Kotowice->Włodowice->Morsko W tą stronę wg. GPS'u wyszło 42km trasa mieszana z przewagą terenu. Następnie z Morska pojechaliśmy już w 4 na Górę Zborów najpierw mega zjazd potem mega podjazdy 2 .... pochylenie gdzieś tak ze 30% Korzenie, kamienie generalnie szlak pieszy ;] Potem zjazd z Góry Zborów tez było nieźle i dojazd do Orlego Gniazda->Hucisko->Bobolice->Mirów cały czasz szlakami. Pod Mirowem rozstaliśmy się i pojechałem do siebie. Tym razem już tylko asfaltem. Niegowa->Postaszowice->Złoty Potok->Janów->Julianka->Przyrów Trasa momentami technicznie zarąbista ... jestem wykończony idę uzupełniać płyny dalej... pozdrawiam i do następnego razu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Napisz coś o tej glebie co zaliczyłeś na trasie :lol: Tutaj też zamieszcze pare fotek:) Rowery XC Zone http://img246.imageshack.us/my.php?image=dsc00437su0.jpg Piknik, żur, kromki ze smalcem + mini ogórek http://img246.imageshack.us/my.php?image=dsc00439ez7.jpg Góra Zborów, podjazd http://img177.imageshack.us/my.php?image=dsc00440ai3.jpg Szczyt http://img246.imageshack.us/my.php?image=dsc00444rd8.jpg Więcej fotek nie mam. Zarzuć swoje foty, bo mnie na moich nie ma ok: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 a teraz zdjęcie zagadka znajdź 3 szczegóły którymi różnią się ci dwaj bikerzy fotka zrobiona parę kilometrów przed Morskiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Napisz coś o tej glebie co zaliczyłeś na trasie :lol: a jakis gówniany dołek się zrobił po Waszym przejeździe na tyle gówniany że mi przednie koło wpadło doppa poleciała do góry .... chwilka moment i stójka na przednim kole .... prawa noga wypieta z lewa już nie zdązyłem żeby nie polecieć na pyszczycho wywaliłem sie na bok ... :lol: a teraz zdjęcie zagadka znajdź 3 szczegóły którymi różnią się ci dwaj bikerzy fotka zrobiona parę kilometrów przed Morskiem... nie da się .... było lusterka nie przykładać do obiektywu :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0b3k Napisano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 skarpetki, rekawiczki i kolor kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Bryle chyba tez inne- to 4 ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 a teraz zdjęcie zagadka znajdź 3 szczegóły którymi różnią się ci dwaj bikerzy fotka zrobiona parę kilometrów przed Morskiem... Zagadka rozwiązana :lol: . A teraz inna. Który biker to ja czyli @lek, a który to mój brat czyli PaVLo :question: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Może w tą środe (11.07.07r.) wybierzemy się znowu na Jure, jak ktoś chętny to dopisywać się . Teraz planujemy dojechać pod samą Częstochowe jak sił starczy Wyjazd uzależniony po części od pogody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0b3k Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 @lek - ma padac caly tydzien :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 @lek - ma padac caly tydzien :-/ Skoro tak mówisz, to najbliższy termin to dopiero 17, 21 lub 22 lipiec Może pogoda się poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 @lek A jaką trasę planujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 @lekA jaką trasę planujecie? Trasa to Ogrodzieniec (Podzamcze) - Mirów Zamek, tak ostatnio jechaliśmy Do Zamku w Olsztynie to raczej nie dojedziemy Z tego co widze to w środe będzie padać. Może w innym terminie pojedziemy, jak pogoda dopisze . Wyżej napisałem jakie to terminy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0b3k Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 jak pogoda pozwoli to jutro rano jade do ogrodzienca;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 jak pogoda pozwoli to jutro rano jade do ogrodzienca;) Ja bym chętnie posmigał, ale dopiero czas mam w niedziele. Więc jakbyś jechał to daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0b3k Napisano 19 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Ja bym chętnie posmigał, ale dopiero czas mam w niedziele. Więc jakbyś jechał to daj znać odpada, bede w gorach, a pozniej za granica pozatym dzis mialem maly wypadek w ogrodziencu, wylecialem z przednieho hamulca przy predkosci pow 40km/h na asfalt, skutki to zszyty podbrodek, dłonie w bandazu, obity bark ;/ zagapilem sie bo kumpel z tylu cos mowil i wpadlem w dziure i jakos niefartownie łapa mi spadla na przedni hampel ehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.