Sixer Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam! A no to tak rama ma przejechane dopiero 1600 km zaliczony jeden wyścig i wygląda... źle. Kosztowała ona 929 zł na allegro. Pierwsze co pomyślałem jak ją zobaczyłem " o kurna jaka fajowa" jest lekka bo niespełna 1490g dokładnie 1486g. Pierwsze wrażenie Super ramka błyszczy się, rury są bardzo fajnie pospawane i ogólnie ramka super ( do czasu) 100-350 km Wszystko ok. jezdzi się bardzo fajnie lekko. Sportowa geo od razu przypadła mi do gustu 350-600km upss... coś się stało z śrubkami w rurze podsiodłowej śrubki się nie wkręcają. Rama ma już kilkanaśie rys w tym jedną długą na rurze podsiołowej. 600-1000km Znów pełno rys... albo ja mam jakiś słaby egzemplarz albo tak strasznie słaby lakier. Po za tym i incydentem ze śrubkami wszystko ok. po wpadnięciu do rowu ramce nic się nie stało w co nie zabardzo mogłem uwierzyć a ośka w LX padła Poważna gleba, ta gleba wkomponowanie się w samochód. Ramce nic oprócz wieluu rys... echh słaby lakier. 1000 - 1600km Dwie głębokie rysy na ramie powstałe w wyniku upadku i śrubka z rogu wbiła się w rame... Ramka dalej się jakoś trzyma, lecz co najgorsze bardzo słaby hak skrzywił się i przez 2 tygodnie szukam nowego i... nie potrafie znaleźć echhh wielki minus dla Meridy ;/ Na razie po przebiegu 1600 km moge powiedzieć, że nie tego spodziwałem się po ramce za prawie 1 tys zł... Będę na bieżąco informował lecz na razie jestem bez HFS'a i szybko nie będę... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 No coz trzeba bylo brac ramke authora<joke>, chociaz wilku89 tez swoja ramke powgniatal i marudzil ze sie rysuje. Coz po prostu nie patrz na te rysy bo nabawisz sie nerwicy tylko. Podobnie jest z nowymi wlascicielami lustrzanek cyfrowych, maja 10 mln pikseli na matrycy, a denerwuja sie jak im 1 padnie, gdzie na zdjeciach wydrukowanych tego nie widac. Jak najdziesz hak to kup juz 2 aby miec na zapas A te cieniowane rurki to juz maja do siebie to ze latwo sie wginaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 12 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ależ Myszek, ja się nie martwie tylko troche dziwne to Tak kupie od razu 3 żeby mieć na zapas, serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Z tym lakierem niestety tak jest w Nowych ramach Meridy , ja mam ten sam problem w Matts-ie Wystarczyło kilka dni by pojawiły się rysy od linek... I kilka odprysków też się znajdzie ale cała reszta jest OK ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 LAkier w Meridach zawsze był do dupy, mój sąsiad ma starą Kalacharkę, praiwe niejeżdżoną i ma tyle rys i przetarć od linek, że hoho... Niestety to tylko lakier na rowerze i każde stuknięcie, puknęcie będzie powodowało odrysk lub zarysowanie, a ludzie odrazu narzekają, żę Authory albo tak jak w tym przypadku Meridy mają słaby lakier. Pokażcie taką z mocnym lakierem (zdjęcia) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 No cóż, co do wgnieceń to przy takiej wadze ramy i cieniowaniu nie dziwne, że byle puknięcie robi ślad. A lakier jak lakier - zawsze będzie się zdzierał mniej lub bardziej. Rower ma jeździć w terenie a nie stać w pokoju na dywanie i ładnie się świecić Pokażcie taką z mocnym lakierem (zdjęcia) ! Wbrew temu co się mówi o lakierach w Kellysach na mojej ramie po dwóch sezonach nie ma żadnych odprysków mimo, że co rusz w terenie słyszę jak walą w nią kamienie Czyli jednak można albo trafił mi się naprawdę wybitny lakier (zdjęcia mogę zrobić choćby zaraz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybak Napisano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam ! NIE martwił bym się specjalnie zgiętym ( bo często daje się go naprawić ) lub złamanym hakiem tylnej przerzutki bo , po to on jest aby pierwszy ustępował siłą gnącym działającym z nieporządanego kierunku ( np gałąź w tylnym kole). Dzięki temu chronisz tylne prawe oczko ramy i samą przerzutkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rame kosztowała jak piszesz 900 zł , przerzutka kosztuje 200 -300 Zł LX albo XT na przykład , a hak 20-30 zł . To chyba oczywiste co powinno się pierwsze rozlecieć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I właśnie dlatego powstały ramy z wymiennym hakiem przerzutki. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Rybak proszę cię zmień styl pisania człowieku tyle tych wykrzykników poza tym to info można rzucić ludziom którzy kupują 1-szy rower za 1000 zł a nie człowiekowi który kupuje ramę za 1000 zł spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK# Napisano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Tak dokładnie. Hak do Meridy nie kosztuje 20-30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 80 zł za hak to tylko 6% ceny ramy, wiec juz tak nie przesadzajcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 No hak do ramki meridy z roku wcześniej kosztuje około 100 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi