tobek Napisano 10 Maja 2007 Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam. Na wstępie od razu mówię że przeszukałem forum dotyczącym tego typu problemu i znalazłem. Więc problem jest następujący: W deszcz gdy jeżdżę na rowerze to hamulce(v-ki) piszczą i nie wiem jak temu zapobiec, może wy mi coś poradzicie? A i dodam że mam nowy rowerek - ma z 2 tygodnie ;] Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 10 Maja 2007 Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 ten typ tak ma wszystkie vauki piszczą jak się troszkę dotrą to bedzie lepiej ale nie wyeliminujesz tego zjawiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 10 Maja 2007 Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 mozesz kombinowac z katem styku z obrecza - podobno skutkuje. moje stare tektro strasznie piszczaly - teraz mam clarksy i zjawisko jest znikome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 10 Maja 2007 Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Duzo zalezy od kata styku klocka z obrecza; przod powinien byc minimalnie blizej niz tyl. Sprawdzony sposob to wlozenie miedzy tylna czesc klocka a obrecz jednogroszowki, docisniecie klamka i dokrecenie klocka. U mnie to dziala, choc klasa klocka tez ma swoj wplyw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip666 Napisano 10 Maja 2007 Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Wystarczy kupić dobre klocki na trudne warunki pogodowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 10 Maja 2007 Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 to już było, użyj wyszukiwarki. Regulamin pkt 1 temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.