kos Napisano 9 Maja 2007 Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witam 0. . charakter wyjazdu 1 .slowem wstepu 2. na ile czyli jak dlugo 3. lokalizacja 4. koszt 5. gdzie dokladnie czyli : baza noclegowa 6. wyzywienie 7. zaplecze sanitarne : kuchnia, lazienka 8. styl jazdy 9. jaki sprzet 10. jaki poziom 11. do kiedy !? 12 kto i ile osob 13. kontakt 0. poznanie nowych ludzi, przezycie wspolnej przygody. nawiazanie nowych przyjazni, jezda w grupie, wspolne powiekszanie wiedzy rowerowej, godzinne dyskusje o przewadze srama nad shimano ( czemu nie ? ). zrobieniw sobie rowerowych wakacji w świetnych warunkach w kolarskim towarzystwie. wypicie piwka przy ognisku i doszukiwanie sie geometrii ram i przekrojow suportow w konstelacjach gwiezdnych 1. w zeszłym roku byłem sobie na wakacjach wlasnie we wsi Łabowa, gdzie mieszka moja rodzinka, oczywiscie z rowerem. bardzo mi sie spodobalo.. oj bardzo.. do tego stopnia ze chcialbym tam wrocic, ale juz w większym gronie. 2. W miejscowosci nieopodal a dokladnie w miejscowosci "maciejowa" jest szkola podstawowa, gdzie pracuja "moi ludzie" i mam znajomego dyrektora. Isntnieje możliwośc wynajęcia tej szkoły, na okres 10-14 dni. do ustalenia. ja planuję wszystko pod 10-11 dni. docelowo chciałbym 14, ale to nie zalezy ode mnie. 3. lokalizacja : 4. najważniejsze : koszta : nie więcej niż 400 pln, niezaleznie od czasu trwania. czyli jesli bedizemy 10 dni, to pewnie zejdziemy do 350 a jesli 14 to 400. dojazd na wlasny koszt. 5. baza noclegowa to szkola, poprostu szkola, gdzie spimy w spiworach i na karimatach w salach poprostu. jestesmy tam sami, odpowiadamy sami za siebie. mile widziane osoby pelnoletnie, ale niewiele ponizej tez smialo. 6. wyzywienie : wszelakiej masci zupki chinskie, konserwy, i roznej masci żywnośc puszkowana, pakowana do słoików. raz na jakis czas przewiduje cieply obiad< nie codziennie>, z racji ze kucharka to tez znajoma pieczywo dostarczane z rana, przez piekarza. 7. sanitarka : duza przestronna kuchnia.. lazienka stosunkowo wporzadku, i prysznic ( mam zdjecia na dysku gdzies ) 8. warunki : mtb/xc. enduro. FR. meczace szutrowe jak i kamieniste podjazdy.. zjazdy zjazdy zjazdy rowninne hale, polozone na grzbietach gor... i naprawde jest gdzie pojezdzic : ) mam dokladna mape okolicy. jest stosunkowo blisko do wierchomli<trasa dh>, stary sacz,rytro, łomnica zdrój tez są w zasiegu. o krynicy zdrój i jaworzynie krynickiej nie wspominając. poogladajcie sobie dokladniej mape, nie jestem w stanie zamiescic tak dokladnych skanow 9. sprzęt : rower mtb , kask i okulary wskazane. gama odzieży tez wskazana. narzedzia we wlasnym zakresie wiadomo fulle tez mile widziane. ja biore hardtaila. powiem krotko w zeszlym roku bylem tam na ramce hawka z rstkiem jeszcze, korbie alivio lancuchu ig51 i kasecie altusa, z alivka z tylu i manetkami alivio. jedyne co lepsze to byly hample sd7 z klamkami i peryferia. rst wiadomo szczytem technologi nie jest, ale jezdzilo sie jak na ten sprzet super. pozatym nie xtry napedzaja rowery ) 10. poziom: odrazu mowie ze nie scigam sie zawodowo nie bije rekordow na trasach i nie mam 8 kilowego sprzetu krece rocznie z 6 tysiecy zaliczam z kilka wiekszych wypadow ( powyzej 120 km ). na ogol jezdze szybko dynamicznie i lubie sie zmeczyc w kazdym terenie. w gorach jestem rzadko.. raz do roku na dluzej i 3/4 razy na dzien. nie mowie tez ze bede klasyfikowal i szufladkowa; ) kto sie zglosi, zadeklaruje wyrazi chęć, jedzie. 11. liste zamykam do 22 czerwca. 24 wyjezdzam za granice i wracam 1 sierpnia. 12. na razie jest 5 osób. ja, i moich dwóch kumpli got3n i jego kumpel : ) a chcę wziąć 20. wiec mamy 15 miejsc wolnych. wyjazd w 15 osob tez wchodzi w grę. 13. z gory zaznczam ze koszta nie sa rowne 400 dla 20 i 15 osob i na 14 badz 10 dni. wiecej niz 400 na pewno nei bedzie. z tego moge tylko zbijać. odpowiem na wszelkie pytania, bardziej dokladnych i szczegolowych informacji, udzielam tu w temacie na gg, 790704 i na maila kacper-w@o2.pl pozdrawiam serdecznie .kacper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1s1983 Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 ja sie moge na miejscu dolacac,bo mieszkam w nowym saczu i chetnie posmigam po gorach w jakiejs wiekszej ekipie,pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.