Szajbz Napisano 9 Maja 2007 Napisano 9 Maja 2007 znalazłem takie okularki normalnie kosztują 320zł a tu 160zł myslicie ze to jakas lipa? bo chetnie bym je kupił http://bike-center.home.pl/product_info.php?products_id=889
Gość Napisano 10 Maja 2007 Napisano 10 Maja 2007 Mysle,ze na 99,99 oryginal.Porownujac do troche innego i starszego modelu,rodzaj liter w logo,ich umejscowienie,pudelko,wszystko jest identycznie.Cena fajna a i sklep powazny.
Szajbz Napisano 11 Maja 2007 Autor Napisano 11 Maja 2007 Dzięki shotgun, chociarz chociaż ty jeden pomogłes
buczo Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 Szajbz, ja mogę potwierdzić w 100%, że są oryginalne bo właśnie dzisiaj do mnie doszły . Dzięki za cynk.
Selvan82 Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 Okularki na pewno są oryginalne a sklep sprawdzony - w końcu z mojej okolicy
Szajbz Napisano 12 Maja 2007 Autor Napisano 12 Maja 2007 buczo powiedz cos o tych okularach, dobre są?
buczo Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 Na razie przymierzałem tylko, nie miałem okazji jeździć niestety. Ale mogę powiedzieć, że leżą co najmniej świetnie. Jako, że całe oprawki się wyginają (ten system stosuje chyba tylko Rudy) to dopasują się do niemal każdej twarzy. Noski też można sobie dowolnie regulować. Szkła zakrywają cały oczodół i nie ma możliwości, żeby cokolwiek wpadło np. od spodu albo z boku. Przynajmniej tak mi się wydaje bo jak mówiłem nie miałem jeszcze możliwości jeździć w nich
Szajbz Napisano 12 Maja 2007 Autor Napisano 12 Maja 2007 A powiedz czy kolor szkieł jaki tam jest to mocno czarny czy lekko przydymiony? i czy twardy futerał jest w komplecie? pozatym Ten znaczek TdF jest cudny
buczo Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 W komplecie jest twardy futerał, zółte noski na zmianę, i pokrowiec-szmatka do czyszczenia szkieł. same soczewki są raczej ciemne, ale bez przesady, myślę, że nie różnią się w tym od innych standardowych soczewek (RP twierdzi, że transportują one 22% światła).
1415chris Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 Czy ktos mial stycznosc z rudy project genetyk? Ewentualnie bylbym wdzieczny za pare slow odnosnie ich szkiel. Do wyboru mam fotochromy: crystal i red. Ktore beda lepsze na roznorodna pogode? Nigdy nie mialem tego typu szkiel i nie wiem czy warto isc ta droga, czy pozostac przy wymianie szkiel?
Darek14 Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Nie ma szkieł "crystal", pewnie miałeś na myśli "clear". Zdecydowanie bardziej uniwersalne będą "clear" (przepuszczalność światła 18-78%) niż "red" (21-50 %). Zresztą te informacje są na stronie producenta: http://www.rudyproject.com/technologies/eyewear/sunglasses/impactx-photochromic-lenses/photochromic-and-polarized.html Wiadomo: w nocy w tych szkłach będzie za ciemno, przy rażącym świetle nieco za jasno, ale jednak zakres użytkowania jest na tyle szeroki, że o powrocie do "normalnych" przeciwsłonecznych okularów nawet nie myślę.
1415chris Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Tak tak, clear, rozwazalem ramki crystal, stad te przejezyczenie. Doszedlem do tego samego wniosku. Piszac powyzszy post, mialem trudnosci z odnalezieniem informacji o % szkiel. Clear maja najwieksze spectrum przepuszczalnosci swiatla..... .. i zakupilem takowe: rp genetyk racing pro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.