Skocz do zawartości

[okulary] Rudy Project

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mysle,ze na 99,99 oryginal.Porownujac do troche innego i starszego modelu,rodzaj liter w logo,ich umejscowienie,pudelko,wszystko jest identycznie.Cena fajna a i sklep powazny.

Napisano

Szajbz, ja mogę potwierdzić w 100%, że są oryginalne bo właśnie dzisiaj do mnie doszły :rolleyes:. Dzięki za cynk.

Napisano

Na razie przymierzałem tylko, nie miałem okazji jeździć niestety. Ale mogę powiedzieć, że leżą co najmniej świetnie. Jako, że całe oprawki się wyginają (ten system stosuje chyba tylko Rudy) to dopasują się do niemal każdej twarzy. Noski też można sobie dowolnie regulować. Szkła zakrywają cały oczodół i nie ma możliwości, żeby cokolwiek wpadło np. od spodu albo z boku. Przynajmniej tak mi się wydaje bo jak mówiłem nie miałem jeszcze możliwości jeździć w nich :(

Napisano

A powiedz czy kolor szkieł jaki tam jest to mocno czarny czy lekko przydymiony? i czy twardy futerał jest w komplecie?

pozatym Ten znaczek TdF jest cudny :(

Napisano

W komplecie jest twardy futerał, zółte noski na zmianę, i pokrowiec-szmatka do czyszczenia szkieł. same soczewki są raczej ciemne, ale bez przesady, myślę, że nie różnią się w tym od innych standardowych soczewek (RP twierdzi, że transportują one 22% światła).

• 4 lata później...
Napisano

Czy ktos mial stycznosc z rudy project genetyk?

Ewentualnie bylbym wdzieczny za pare slow odnosnie ich szkiel.

Do wyboru mam fotochromy: crystal i red. Ktore beda lepsze na roznorodna pogode?

Nigdy nie mialem tego typu szkiel i nie wiem czy warto isc ta droga, czy pozostac przy wymianie szkiel?

Napisano

Nie ma szkieł "crystal", pewnie miałeś na myśli "clear".

Zdecydowanie bardziej uniwersalne będą "clear" (przepuszczalność światła 18-78%) niż "red" (21-50 %).

Zresztą te informacje są na stronie producenta:

http://www.rudyproject.com/technologies/eyewear/sunglasses/impactx-photochromic-lenses/photochromic-and-polarized.html

Wiadomo: w nocy w tych szkłach będzie za ciemno, przy rażącym świetle nieco za jasno, ale jednak zakres użytkowania jest na tyle szeroki, że o powrocie do "normalnych" przeciwsłonecznych okularów nawet nie myślę.

Napisano

Tak tak, clear, rozwazalem ramki crystal, stad te przejezyczenie.

Doszedlem do tego samego wniosku. Piszac powyzszy post, mialem trudnosci z odnalezieniem informacji o % szkiel.

Clear maja najwieksze spectrum przepuszczalnosci swiatla.....

.. i zakupilem takowe:

rp genetyk racing pro

sp118169orc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...