Skocz do zawartości

[piłka nożna]

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Napisano

hehe ^^ ja tam wole polską piłkę od hiszpańskiej ^^ Nigdy nie lubiłem Barcelony, tak samo jak Chelsea czy Bayernu Monachium :D Ale w starciu Barca-Real wole by wygrali Ci drudzy ;] Z zagranicznych najlepszym klubem jest Manchester United :D

Napisano

ManU ssie ;)

Może do samego Manchesteru nic bym nie miał, choć zdecydowanie wolę Arsenal, to jednak mieć w składzie Pedaldo, to szczyt ;)

Sprzątnął sprzed nosa Złotą Piłkę Messiemu, a nawet połowy tego co Messi nie umie...

Dzisiaj kanonada ;]

FC Barcelona - Real Madryt 3-0, ewentualnie 3-1 B)

• Mod Team
Napisano

"Gdyby zrobić porównanie na pozycjach, to tylko Victor Valdes uległby Casillasowi. Barca gra futbol kosmiczny, w ostatnich meczach z Sevillą i Valencią zdobyła siedem goli, tyle ile Real w dwóch ostatnich kolejkach stracił. Porażki z Getafe 1:3 i Sevillą 3:4 sprawiły, że obrońcy tytułu mają aż 9 pkt straty do lidera z Barcelony.

- Stawiam 5:1 dla Barcy - mówi José Luis Zapatero. Premier Hiszpanii jest fanem klubu z Katalonii, ale swój typ uzasadnia wyższością obrony gospodarzy nad defensywą Realu. Nie trzeba być premierem, żeby to zauważyć. W 14 meczach sezonu Barcelona straciła 9 bramek, Real - aż 24, więcej niż zespoły ze strefy spadkowej. Do tego obrona z Madrytu jest w rozsypce, na Camp Nou nie zagrają Pepe, Marcelo, Miguel Torres, a ciężko kontuzjowany jest też defensywny pomocnik Diarra, który najlepiej czyścił pole przed stoperami."

Jak dla mnie to 6:0 będzie w sam raz :

Napisano

Mam nadzieję, że jednak będzie chociaż remis a gdyby Real wygrał to byłoby super.

Ale będę realistą. ;)

Napisano

Kurcze już za niecałą godzinkę odbędzie się jedno z najlepszych(jak nie najlepsze) spotkań piłkarskich w tym roku. naprzeciwko siebie dwie inne drużyny- moja ukochana Barca grająca pięknie i z polotem, a po drugiej stronie środkowej linii boiska Real, któremu w ostatnim czasie się nie wiedzie. Cóż, można spekulować o wyniku, ale tak naprawdę wszystko rozstrzygnie się podczas 90 min, które będą gorące. Na pewno Barcelonie sprzyja gra na własnych śmieciach, gdzie około 100tys zagorzałych fanów będzie ich niosło po wygraną. Równa forma i piękny futbol, jaki prezentują mogą też przyczynić się do zgarnięcia 3 jakże cennych punkcików. Ale nie zapominajmy o jednym- w takich spotkaniach jak Gran Derby piłkarze potrafią bardzo mocno się zmotywować, dlatego nie można od razu skazywać Realu na pożarcie. Czuję, że piłkarze dadzą z siebie wszystko- może i dojdzie do ostrych starć, ale wygrają lepsi :D

Napisano

Znowu końcówka Barcelony... co za farciarski zespół ! Żal, że sopcasta robiłem i oglądałem, mogłem robić wiele innych rzeczy xD No ale trzeba przyznać, że zwycięstwo im się należało :wallbash:

• Mod Team
Napisano

oj ciastko sam sobie przeczysz o jakim tu farcie w ogóle może być mowa skoro przez pierwszą połowę gra toczyła sie tylko na jednej połowie boiska - farta to ma real, ze nie skończyło sie faktycznie z 7:0 bo sytuacji była masa - barca kopała piłkę... real messiego :]

Napisano

aha, czyli to jest fart a nie kunszt Casilliasa :whistling:? Pozatym Real też miał parę sytuacji, no ale skończyło jak się skończyło. Teraz trzeba żyć historycznym wyczynem Lecha Poznań ! ;]

• Mod Team
Napisano

Fart jest realu - a, że tak wyszło jak wyszło i casillas gra w tandetnym teamie to inna para kaloszy - jedna jaskółka wiosny nie czyni :whistling:

Ps dobrze powiedziane " real też miał parę sytuacji" - całą reszta była non-stop sytuacją Barcy :) Łatwość z jaką Barca choćby przejmowała piłkę i tym samym inicjatywę na boisku była rozbrajająca grali niczym z ekipą podwórkową :]

Napisano

Gdyby grali z ekipą podwórkową wygrali by 5-0. Barca grała super, trzeba przyznać ale znowu nie róbmy z Realu tandetnych kopaczów piłki.... ;]

Napisano

Tandetnych może nie, ale chamskich na pewno...

Oglądałem mecz w Pubie Żart w Katowicach, w towarzystwie ponad 100 kibiców Barcy - świetna sprawa ;)

O poziomie Realu świadczy procent posiadanej piłki - 30...

Fakt, Casillas jest świetnym bramkarzem, ale on akurat meczu nie wygra.

Barca gra świetnie, oby tak dalej ! :)

Następny do przejścia OL.

Napisano

a Lech zagra z Udinese ! ;) Mają szansę przejść jeszcze dalej, i podoba mi się polityka klubu z Poznania, taka Wisła czy Legia to by już patrzyła jak zarobić, i kogo sprzedać.

• 4 miesiące temu...
Napisano

To jest niemożliwe jakiego Barca miała wczoraj farta :] Ale w sumie dobrze, finał zostanie rozegrany między dwoma najlepszymi klubami świata. Przynajmniej nie będzie, że któraś będzie na remis grać:) Ciekaw też jestem pojedynku Cristiano Ronaldo vs Messi. Oczywiście ja stawiam na MU :confused:

Napisano

Należało się Chelsea za ten antyfutbol z pierwszego meczu :confused:

Poza tym zdziwiła mnie bardzo zmiana Hiddinka - zrzucił z boiska Drogbę, choć ten walczył, szarpał, a zostawił Anelkę, który najzwyczajniej w świecie jest wolny i po prostu za słaby na Barcę.

Ale to nie moja sprawa, dobrze dla nas ( Barcy:))

Vamos Barca!

Teraz tylko trzeba wypunktować ManU, choć obrona Barcy trochę przetrzebiona niestety...

• 3 tygodnie później...
Napisano

Barcelona pokazała kto w tym sezonie rządzi w Europie. Jestem wiernym kibicem Barcelony i ogromnie się cieszę z tego zwycięstwa. Od początku do końca sezonu oglądałem wszystkie mecze Blaugrany i jestem very happy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...