Maniek83 Napisano 9 Maja 2007 Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Mam zamiar troche odchudzić swój sprzęt. Niestety nie stać mnie na części carbonowe dlatego chciałbym Was zapytać jakie inne części polecacie, żeby były jak najlżejsze i wytrzymałe? Wymagania kierownica - 31,8mm z lekkim ugieciem ok 7 stopni mostek - 130mm, kat 7 stopni sztyca - 31,6mm, dl 400 mm Myślałem o produktach firmy Boplight i Smica. A co Wy o nich myślicie? Może coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drynda Napisano 9 Maja 2007 Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 podobnych tematów jest naprawdę pełno na forum, poszukaj, a na pewno znajdziesz odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myself Napisano 10 Maja 2007 Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Z lekkim ugięciem - masz na myśli prostą wygiętą lekko w łuk czy całkiem giętą z kątem wzniosu 7*? Może warto rozważyć kierownicę i mostek 25,4mm? Wyjdzie na pewno lżej. Jeżeli 25,4 to mogę polecić mostek KBIX Pro Race 130mm +/-7*. Kierownica Tioga Taskforce XC bądź DM Marathon XC. Powiedz ile masz kasy do wydania, będzie łatwiej doradzić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 12 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 imo mało ambitne podejście do tematu :] Nie z karbonu bo drogie :] Przykładowo weź pod lupę taniutką sprawdzoną i w miare lekką sztyce promax - na forum jest jej test. Co do sztycy jak nie chcesz karbonu - kcnc ti pro lite cena ok 300zl waga 152g Mostek faktycznie najlepiej wychodzi smica/bop ewentualnie wcs , najlepszym wyborem na lekka ekonomiczna kiere będzie dm marathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 popatrz też na mój temat, jest tam pewnie kilka rzeczy które by Cię inetresowały mostek smica kiera tioga (nowy DM marathon wazy juz 150g) sztyca smica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Tylko sztycy smica nie widziałem jeszcze o długości 400mm w tym rozmiarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.