Skocz do zawartości

[rower] XTC 2007

pwe

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, R7 ... właśnie cena jak dla mnie zabójcza, na alle po 1250zł więc i taniej i kasa(360zł) i lżej i Piotruś pewnie różnicy nie wyczuje (jest przecież masa opinie o R7 wyższości :) )

Na LB są zachwyceni SIDem (waga, "Sid Team 2007 (z manetką, alu piwoty, z nabitą gwiazdką) - 1402 g" ), tu na forum jest duzo o małeśj szytuwności i wiotkości SIDów ... pewnie słusznie bo to leciutkie :D

stery WCS czy te Tiogi NS? 40zł różnicy dla Tiogi, waga +-10-15g dla WCSa

jeśli jezdzisz czyste XC (bez szaleństw) to możesz SIDa brać, tylko nie bierz Race'a, jak już to Team'a

jak ktoś waży >70kg i nie dba o sprzet lub zapomina do czego on służy to sie nie dziwie ze narzeka na brak sztywności

PS co Ty piszesz ze Race by dało rade za 1550zł? przeciez masz Team'a za 1500 bez łachy

na alle race jest droższy niż team ;) (fakt że sprzedawców nie znam, to minus) http://www.allegro.pl/search.php?string=si...n=1&order=p

Team jest cięższy - SRAM podaje 1475g na niego, więc 100g niecałe w porównaniu z R7. no ładny czarny jest, ale 1. duze ryzyko kupna bo sprzedawców nie znam 2. po co mi to ;) nie wydaje mi sie bym wykorzystał a 1500 muszę wydać

no jest droższy bo sprzedaje go sklep, a cięższy bo nie ma blokady (więc bez sensu wg mnie go kupować)

kurde to ja już nie kumam...najpierw piszesz ze zastanawiasz sie nad SIDem a teraz ze go nie chcesz bo po co Ci to i ze za drogi

czek dys ałt : http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=29402

lukas nie pisałem że chce kupić tylko na LB wciaskają mi (i każdemu SIDy) ze względu na wagę ... jak by był w bardzo atrakcyjnej cenie to NIE nie mówie, ale sid ma wady, wiotkość większa niż w R7 i Rebie, delikatniejszy jest itd (fakt że ja Tylko XC jeżdżę). a waga odpowiednio 100g i 200g mniejsza. W sumie ryzyka brak ale zastanowić się można po co mi to, mam R7 i Rebę ;) (po prostu bał bym się małotrwałosci, ja zawodowiec nie jestem i nie będę (sie pracuje) więc się bym po prostu bał jego krótkożywotności ... )

co do Reby i R7 -> jest dużo osób polecających Rebę i trochę (mniej) r7 ... Żbik zawsze R7, a z tego co pamietam skrzynia np Rebę (chyba ;) )

----------------------

zestawez8.jpg

tez tak myślałem ale patrząć na ich galerie amsa osób ma SIDa i tarzcze ... chyba po prostu ludzie ryzykują, zanczy najwyżej wymienia po pół/roku :) tak mi się wydaje bo innego wytłumaczenia nie widze (RS nawet nie robi wersji bez pivotów).

Platinum R7 tak sobie poczytałem to platinum R7 się fajnie i lekko prezentuje...

i jeszcze pyatnie: ogólnie na forum jest delikatna presja na Rebę (przyznam że sam jej uległem), ale jak patrze na kase, wagę i wiele opinii to klasy jakości różnicy (jak to sie czesto okresla różnice między Rebą a R7 Super) między nimi ma raczej. R7 są wysokie, dlatego zalecany jest 80mm (pewnie jak by patrzył to jakaś Reba 90mm), ale jak na razie jestem przekonany powrotnie do r7 gdyż:

1) 360zł w kieszeni

2) 100-150g z przodu mniej

3)sztywność przy moim zwroście i wadze będzie ta sama

minusy to chyba, że brzydszy i chyba nie wybiera tak jak reba (chociaż tu tez sie mogę mylić)

rezygnuje siodełka SLRa (140-145g 320zł) na rzecz siodełka boplight (198g, 149zł) - wygodniej, i taniej będzie, fakt ze 60g ciężej ale chyba będę musiał nauczyć się z tym żyć :)

http://light-bike.com/forum/album_page.php?pic_id=2462

--------------

update

Ogólnie to już zamówiłem ... dopieszczam i czekam juz tylko ... koła już mam, leciuuutkie, a waga??? az tak dokładnej brak więc czekam na lepsiejszą.

1. co byście powiedzieli na średni wózek zamiast długiego w x-9? czy darować sobie i zostać przy długiej? (kaseta max32, korba 44)

2. jakis koszyk na bidon i bidonik? 9.5g :D -> http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=99&l=pl zastanawiam sie jak może cos działac co waży 9.5g

3. pompka - chyba kupie decathlona ...

4. buty - zawsze mi sie spece WIZUALNIE podobały, za to Shimano ma tego duuużo, może coś w czym da raę sie przejść wygodnie, jak trzeba będzie zejść z roweru?

5. przerzutke przednią wziąłem down swing, bardziej polecana, mniej 'luzowa' podobno

6. zna ktos jakis light-tuning juicy5? ;)

7. można w punktach odpowiadać :P

8. plecaczek też trzeba będzie kupić ...

1. Uważam, że długi jest lepszy, na 100% nie będzie problemów z biegami, jakieś hardcoru nie jeździsz, więc raczej Ci się nie urwie, zapewne długi jest tańszy.

2. Trochę filigranowy, bałbym się, że się zepsuje przy energicznym wsuwaniu lub wysuwaniu bidonu i nie lepiej po prostu mieć bukłak z rurką w plecaku?

3. Jeśli będzie działać to chyba nie ma przeciwwskazań.

4. Nie znam się ;)

5. Aha.

6. Wymiana śrub mocujących tarcze i adaptery na alu, jeśli się nie boisz to tarcze montowane tylko śrubkami alu.

7. Aha :)

8. Kup jakiegoś fajnego camelback'a z bukłakiem.

Pozdro.

1. tak tez uczyniłem, już całość jedzie ;)

2. ludzie używaja i podobno działa :D

3. 8zł + przy okazji spodenki kupie ...

4. ja tez sie nie znam :D szkoda ze te mniej sportowe, czyli w których pochodzic mozna sa cięższe ... byłem w skiteami i te przymierzałem http://www.allegro.pl/item195855315_nowe_b...lized_taho.html dość ciężko na nóżkach... a cena jak dla mnie zaporowa :D (z innych rozmiaów nie mieli więc wziąłem co była ;) )

5. aha :)

6. zoabcze i zważę, jak sie przestrasze to pomyślimy nad updatem :D ew.Marta SL zostanie - chyba są sporo lżejsze

7. punkty są dobre :D

8. dzis widziałem mały, w skiteami, za 130zł po przecenie ... bez bukłaka, firmy nie pamietam ale jak na razie najfajnieszy jaki widziałem. http://www.allegro.pl/item194738862__fox_o...back_foxa_.html -> drogie toto, ale podobno za dobrego trzeba tyle dać ...

9. jutro kurier być powinien, szkoda ze kluczy nie mam, by sie skręcało po nocy i do pracy bez snu :D

troche rzeczy przybyło. Nie wszystkie jednak jak liczyłem bo

1. sprzedawcy na ALLE maja w dupie że po 24h od otrzymania przelewu mogli by wysłac towar

2. sprzedawcy na ALLE maja w dupie że wysyłka po 15.00 idzie 2 dni mimo priorytetu

3. Poczta Polska to arcy sumienna instytucja

więc wagi brak, więc i zabawy zacząć nie można ...

ale jest już:

- rama XtC 2007

- R7

- korba XT

- stery WCS

- przerzutka tył x-9 długi wózek

- przerzutka przód XT down swing

- gripy X-0

- kaseta XT

- łańcuch XT

- opony Conti Supersonic Twister (tak tak chciałem Explorer ;), chyba sie nie zrozumieliśmy ze sprzedającym) 370g, ale takie delikatniusie :( )

- zaciski BBB

- licznik B)

trzeba czekac i montować ... a czekać musze na wage bo w sumie po to ja kupiłem :/

ładne to R7 ... :)

------------

czy X-0 gripy sa rozbierane? bo ja mam ten an 3 rozleciany ... znaczy guma co sie nią kreci, i jakos złozyć nie moge ... wydaje mi sie ze da sie zlozyc, po prostu łamaga jestem nie?

kilka rozczarowań wagą?? czy części za dużo ważą?

za 42zł do 3kg :)

dsc02045largesw2.th.jpg

dsc02075largeta7.th.jpg

dsc02055largedr2.th.jpg

dsc02054largetf3.th.jpg

dsc02068largezo5.th.jpg

dsc02056largeyu1.th.jpg

dsc02060largefn2.th.jpg

jak by jakis dobry mod się znalazł to bym wiecej fotek wrzucił :)

ps zdecydowanie przekombinowany skrypt tu na forum jest :) zmusza do łączenia a liczy obrazki z każdego...

heh exify się obklikało :) na 1.7 tez sie da ale nie zawsze w pkt w świetle pokojowym sie trafi ;) -. za mała go i długie czasy a ręka lata ;)

srki za mało wybitne zdjęcia ale chciałem by bylo, dziś porobie w dziennym naturalnym świetle, moze GO sie pobawie)

R7 z CR, rama też, bartok i samolotowa maja katalogowe ceny, raczej bez negocjacji. ( i nie maja butów w rozmiarze 40 :D )

hample? jadą, jadą, dziś mam nadzieje będą.

X0 juz złożyłem, jednka sa rozkładane :)

zastanawiam sie czy zostawiać te Twister Suspersonic 1.9, delikatny bieżnik taki :)

dsc02084largewf7.th.jpg

dsc02085largeyx2.th.jpg

dsc02089largeyt1.th.jpg

no i sztycy miec nie będę, Amoeba 30,8 nie dojedzie. chyba będę musiał skoczyć i kupić jakąś NAJTAŃSZA 30,9/30,8 i na jakiś czas NIESTETY włozyć jakiegos klocka. Wszytsko za sprawą cudowego sklapu Extreme-shop.pl ( http://www.forumrowerowe.org/index.php?s=&...st&p=366500 ).

Inna sprawa ta waga... będzie dopiero po 18-tej (mam nadzieje). tak to bym juz poważył i juz poszedł do serwisu jakiegos skręcać - korba, kaseta, stery, łańcuch i przerzuta. przy nastepnym upgradzie postaram się juz mieć cześć narzędzi.

ktoś jeździ na Conti Supersonic Twister?

----------------------------

nowa rozpiska z nowymi danymi; zdjęcia wyżej nie interesowały więc zdjęcia z waga też pewnie nie zainteresują :)

rowernr4.jpg

ps nadal części wszystkich nie mam, oj czekać trzeba trzeba ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...