Skocz do zawartości

[wycieczka] Niemcy

KuLa2030

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co wy na to by wybrać się grupą jak ostatnio do Nowego Warpna tyle, że tym razem do Niemiec ??

Tutaj byście napisali wasze propozycje miejsca w Niemczech...

Pzdr... :twisted:

Napisano

W zasadzie mozna sie przeprawic przez Buk lub Lubieszyn, mi to obojetne. W Buku jest tylko dla pieszych i rowerzystow wiec spokojniej i brak ruchu samochodow. Mozna by gdzies popatrzec na mape i zrobic petle po DE. Z glebokiego do Buku i Lubieszyna jest ~12 - 14 km.

Napisano

No to teraz można wybrać termin Sobota lub Niedziela ? I tak jak ostatnio o 10:00... Na glębokim.

P.S

Chyba sobota będzie dobrym dniem ;]

Napisano

Eeeee ziomale jedziemy w niedziele, godz. 10.00 na Glebokim. Walimy do przejscia granicznego w Buku (mam nadzieje, ze otwarte), pozniej petla po DE i tamtejszych super asfaltach i powrot przez Lubieszyn albo Buk. Btw nie zapomnijcie paszportow i dowodow.

Napisano
  vvoitek napisał:
1. Jaka ma być długość Waszej trasy

Tego jeszcze nie wiem :D Zobaczymy jak bedzie z samopoczuciem ale celowalbym w okolice 100 km.

vvoitek napisał:
2. Czy będzie 100% asfaltu, czy coś w terenie?

99% asfalt i 1% bruk.

Gość BarteX88
Napisano

I jak było, dokładniej proszę :) Przereklamowane te asfalty ? Bo jak ja byłem w zeszłym roku to asfalt cudo i miód :)

Pozdrawiam

Napisano

Tak jak pisaliśmy , ustawilismy się o 10 na Głębokim chwile poczekaliśmy(może by się ktoś zjawił)

Nikt się nie pojawił i ruszyliśmy ->Wołczkowo->Dobra(krótki postój i kupno bananów :)) -> Buk i tutaj wbiliśmy już do Niemiec...

Od poczatku prześladował nas wmordewind...Robiliśmy sobie pętle przez Niemieckie Wioski i tak krązyliśmy , potem już powoli wracaliśmy. I na zmiane jeździliśmy raz scieżką raz drogą (dziwnie to zrobili)

Wróciliśmy przez Lubieszyn i tam kawałek za granicą wszamaliśmy coś i pojechaliśmy w strone Dobrej i z tamtąd już prosto na Głębokie. Posiedzieliśmy chwile i sruu pod Miodową...

Co do dróg to naprawde jeździ się świetnie nawet jeśli są łaty to nie czuć ich a u nas przejeżdżając przez łatę to tak jak by przez dziurę. W niektórych miejscach pojawił się bruk ale to dosłownie przez kilka metrów...

Gdyby nie zakręty to można tam usnąć...

Po przekroczeniu granicy piękne drogi się skończyły :)

Napisano

Drogi w wiekszosci sa cud, miod i orzeszki :twisted: Chociaz trzeba byc obiektywnym, ze zdarzaja sie tez fragmenty mniej rowne (przed Locknitz). Najwieksza roznica jest taka, ze jezdzac po bylym NRDowie przez mega wiochy (bardzo zadbane i ladne) jezdzi sie po rownym jak stol asfalcie, a u nas drogi krajowe sa jak ser, nie mowiac juz o tych bocznych :) Jak ktos ma szose to raj na Ziemii :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

witam, kto mialby ochote pojezdzic po niemczech? trasa przeze mnei oklepana, ale fajna, poniewaz caly czas leci sie sciezka rowerowa od mecherin az po osinow dolny kto mialby ochote w jakis weekend wyskoczyc to dajcie znac :blink:

Napisano

Nie wiem czy przed maratonem (Barlinek) dam rade zrobic kolejny przelot >100 km (ostatnio w niedziele do Nowego Warpna). Bede mial w przyszlym tygodniu niestety remont w domu i musze pomagac. Jezeli juz to ewentualnie jak bedzie pogoda to w najblizsza niedziele. Z Ironem mielismy cos wykombinowac.

KuLa jest obecnie nad morzem, a Tomek ma problemy z kolanem, wiec nie bedzie go przeciazal dluga jazda. Adamicki chyba tez wyparowal ze Szczecina, wiec nie bardzo jest ekipa :)

Iron musialby sie wypowiedziec czy jedziemy w niedziele. Ile km chcesz zrobic ?

Napisano
  Xsystoff napisał:
Ile km chcesz zrobic ?

mi tam wszystko jedno, do tej pory jezdzilem w pojednynke czasami we dwojke, jakby sie uzbierala wieksza grupka to moge i 200 machnac ale to zalezy teraz od Was

a teraz: mtb czy na szosie?? bo nie wiem czy przekladac spd ;)

jakby co to dawajcie znac pozdROWER

Napisano

no to ja w takim razie zostawiam spd w meridzie i czekam na jakies wiesci (co do miejsca spotkania to jest mi obojetnie)- kwestia dogadania :D

• 1 rok później...
Napisano

Zachodnio pomorskie forum chyba śpi.

Też jestem ciekawy wycieczki i pisze się na jakiś następny wypad.

Rowerami MTB

Napisano

ja tylko na MTB jezdze, i faktycznie jak czytam te tematy o roznych wypadach to szybko optymizm gasnie i malo osob jezdzi razem, ale nie trace nadzieji mam nadzieje ze uda sie spotkac, wole las niz asfalt ale na asfalcie dam rade w gre na poczatek wchodza wycieczki 60-80km bo mialem dluga przerwe i siodelko mi sie jeszcze nie odgniotlo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.