frondziak Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 witam przymierzam sie do kupna pierwszego kompletu kolarskiego i mam problem dotyczacy rozmiaru klatki piersiowej. Moj obwod mierzony na wysokosci mostka to jakies 98 cm. Rozmiar podany przez producenta to połowa szerokości i wynosi ona 52 cm więc jest jakieś 4 cm różnicy. I teraz pytanie do tych co juz jeżdzą w koszulkach, czy bedzie ok? Czy wasze koszulki maja rozmiar idealny jak wasze klaty ? czy są większe, mniejsze, prosze o pomoc i info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Wiekszosc koszulek sie rozciaga, nie powinno byc problemu, jak masz mozliwosc to idz przymiez i zobaczysz czy ci odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 przymierzenie odpada, bedzie to zakup przez neta.....że koszulki sie rozciagają to wiem, zastanawia mnie sytuacja odwrotna, czy koszulka może byc szersza niż klatka piersiowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Większa na upartego może być, ale przy silnym wietrze czy szybszej jeździe będzie Ci wpadała w łopot jak żagiel. Nieprzylegając nie będzie właściwie odprowadzała potu - proponowałbym takie na max 100 cm. Za ciasna (zależnie od rozciągliwości - sądzę, że np. na 90 w klacie) będzie też niewygodna - niekoniecznie na samym obwodzie, ale chociażby wokół wszycia rękawków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majk Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 moze...ale moze to rowiez troche komicznie wygladac na tobie...jezeli nie zalezy Ci na tym tylko na wygodzie to na pewno moze byc troche luzniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Napisałem maila do Nowatexu w sprawie pomocy z wyborem rozmiaru. Stwierdzili, że rozmiar 5 czyli M bedzie obcisły, a 6 czyli L bedzie lekko luźny. To mam teraz dylemat. Swoja droga niewiedziałem ze jestem taki mały, zawsze myslalem ze raczej jestem wiekszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiubik Napisano 8 Maja 2007 Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 przypuszczam, że obcisły w tym przypadku znaczy - przylegający. ten luźny na pewno nie zapewni Ci takiego odprowadzania potu, na jaki byś liczył. brałbym M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 9 Maja 2007 Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Ja jestem niby duży, ale ostatnio kupiłem spodenki w Nowatexie w rozmiarze 6. Dobrze przylegają do tyłka i nie są obcisłe na udach. Za to nogawki mają bardzo krótkie - do połowy uda, bo ja długie nogi mam . Szkoda, że nie możesz nigdzie przymierzyć, chociażby innej firmy, żeby sobie porównać czy lepiej czujesz się w przylegającej czy raczej luźnej. Zwróć też uwagę na długość koszulki na plecach, żeby się nie okazało, że będziesz miał gołe plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 @DuzyMarek podaj swoje wymiary, wzrost, ile w pasie, tym bardziej ze sam mysle o Nowatexie, ja mam 187 wzrostu, w pasie 105, ale zamierzam zapisać sie na siłke :twisted: myslalem o spodenkach XXL czyli 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 9 Maja 2007 Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Jest taki temat gdzie można podawać swoje wymiary, ale po ostatnich problemach mój post zginął. Wzrostu mam 204, to wiem na pewno, a jeśli chodzi o obwód w pasie to coś w okoliach 100 (bo ja szczupły jestem raczej ), ale jak wrócę za 1,5 godziny do domu to zmierzę dokładnie i napiszę. Spodenki kupiłem rozmiar 6. Najpierw przymierzyłem 7 (lekko za luźne na tyłku), potem 5 (za ciasne, brak swobody ruchów), potem przymierzyłem 6 i było dobrze . Tylko kończą mi się w połowie uda, ale mi to nie przeszkadza . Poniżej fotki na których widać gdzie mi się kończą spodenki, a na ostatnim jak wygląda na mnie koszulka MountWave, rozmiar XL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dzieki za zainteresowanie, czekam na wiecej dokladnych danych . Tak przy okazji czy Nowatexy maja silikonowe opszycia wewnatrz nogawek? Temat o wymiarach umknął mojej uwadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 9 Maja 2007 Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Temat o wymiarach Chodzi Ci o to czy się nie podwijają, bo chyba temu to służy, tak? Nie wiem czy mają, ale nie podwijają się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.