frondziak Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 witam przymierzam sie do kupna pierwszego kompletu kolarskiego i mam problem dotyczacy rozmiaru klatki piersiowej. Moj obwod mierzony na wysokosci mostka to jakies 98 cm. Rozmiar podany przez producenta to połowa szerokości i wynosi ona 52 cm więc jest jakieś 4 cm różnicy. I teraz pytanie do tych co juz jeżdzą w koszulkach, czy bedzie ok? Czy wasze koszulki maja rozmiar idealny jak wasze klaty ? czy są większe, mniejsze, prosze o pomoc i info.
Myszek Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 Wiekszosc koszulek sie rozciaga, nie powinno byc problemu, jak masz mozliwosc to idz przymiez i zobaczysz czy ci odpowiada.
frondziak Napisano 7 Maja 2007 Autor Napisano 7 Maja 2007 przymierzenie odpada, bedzie to zakup przez neta.....że koszulki sie rozciagają to wiem, zastanawia mnie sytuacja odwrotna, czy koszulka może byc szersza niż klatka piersiowa
ssslawecki Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 Większa na upartego może być, ale przy silnym wietrze czy szybszej jeździe będzie Ci wpadała w łopot jak żagiel. Nieprzylegając nie będzie właściwie odprowadzała potu - proponowałbym takie na max 100 cm. Za ciasna (zależnie od rozciągliwości - sądzę, że np. na 90 w klacie) będzie też niewygodna - niekoniecznie na samym obwodzie, ale chociażby wokół wszycia rękawków.
Majk Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 moze...ale moze to rowiez troche komicznie wygladac na tobie...jezeli nie zalezy Ci na tym tylko na wygodzie to na pewno moze byc troche luzniejsza
frondziak Napisano 8 Maja 2007 Autor Napisano 8 Maja 2007 Napisałem maila do Nowatexu w sprawie pomocy z wyborem rozmiaru. Stwierdzili, że rozmiar 5 czyli M bedzie obcisły, a 6 czyli L bedzie lekko luźny. To mam teraz dylemat. Swoja droga niewiedziałem ze jestem taki mały, zawsze myslalem ze raczej jestem wiekszy.
kiubik Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 przypuszczam, że obcisły w tym przypadku znaczy - przylegający. ten luźny na pewno nie zapewni Ci takiego odprowadzania potu, na jaki byś liczył. brałbym M.
DuzyMarek Napisano 9 Maja 2007 Napisano 9 Maja 2007 Ja jestem niby duży, ale ostatnio kupiłem spodenki w Nowatexie w rozmiarze 6. Dobrze przylegają do tyłka i nie są obcisłe na udach. Za to nogawki mają bardzo krótkie - do połowy uda, bo ja długie nogi mam . Szkoda, że nie możesz nigdzie przymierzyć, chociażby innej firmy, żeby sobie porównać czy lepiej czujesz się w przylegającej czy raczej luźnej. Zwróć też uwagę na długość koszulki na plecach, żeby się nie okazało, że będziesz miał gołe plecy.
frondziak Napisano 9 Maja 2007 Autor Napisano 9 Maja 2007 @DuzyMarek podaj swoje wymiary, wzrost, ile w pasie, tym bardziej ze sam mysle o Nowatexie, ja mam 187 wzrostu, w pasie 105, ale zamierzam zapisać sie na siłke :twisted: myslalem o spodenkach XXL czyli 8.
DuzyMarek Napisano 9 Maja 2007 Napisano 9 Maja 2007 Jest taki temat gdzie można podawać swoje wymiary, ale po ostatnich problemach mój post zginął. Wzrostu mam 204, to wiem na pewno, a jeśli chodzi o obwód w pasie to coś w okoliach 100 (bo ja szczupły jestem raczej ), ale jak wrócę za 1,5 godziny do domu to zmierzę dokładnie i napiszę. Spodenki kupiłem rozmiar 6. Najpierw przymierzyłem 7 (lekko za luźne na tyłku), potem 5 (za ciasne, brak swobody ruchów), potem przymierzyłem 6 i było dobrze . Tylko kończą mi się w połowie uda, ale mi to nie przeszkadza . Poniżej fotki na których widać gdzie mi się kończą spodenki, a na ostatnim jak wygląda na mnie koszulka MountWave, rozmiar XL
frondziak Napisano 9 Maja 2007 Autor Napisano 9 Maja 2007 Dzieki za zainteresowanie, czekam na wiecej dokladnych danych . Tak przy okazji czy Nowatexy maja silikonowe opszycia wewnatrz nogawek? Temat o wymiarach umknął mojej uwadze.
DuzyMarek Napisano 9 Maja 2007 Napisano 9 Maja 2007 Temat o wymiarach Chodzi Ci o to czy się nie podwijają, bo chyba temu to służy, tak? Nie wiem czy mają, ale nie podwijają się
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.