Krzychu_KrK Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Skrzywiłem sobie sztyce tak ze ledwo ją wyciągnąłem z ramy i czy dałoby się ją wyprostować czy trzeba kupić nową:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 nowa sztyca to wydatek z 25zl. np kalloy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Probowalem kiedys prostowac sztyce i nawet jak wkladalem w imadlo zeby sie krzywizna wyprostowala to nie szlo ani troche. Polecam nowa.... tym bardziej ze prawdopodobnie material jest "zmeczony" i moze w kazdej chwili peknac :/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam. Ja prostowałem na gorąco. Ale taka sztyca starci swoją owalność i nie wejdzie do ramy. Nie pozostaje nic innego jak kupic nową. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 18 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Nawet jeżeli uda Ci się ją wyprostować, to i tak przy ponownym nacisku zegnie ona się w tym samym miejscu lub co gorsza pęknie. Kup nową sztycę a tą oddaj na złom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Kiedyś prostowałem zgiętą sztycę (Truvativ XR Single Clamp) - młotek, kawałek drewna i sporo naparzania. Potem w celu jej wzmocnienia wbiłem do środka stalową rurkę o odpowiedniej średnicy. Efektem była pancerna sztyca, która jednak ważyła bardzo dużo. Ogólnie rzecz biorąc jednak to zupełnie się taki zabieg nie opłaca. Kup nową i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Uwierz mi..nie chcesz by Ci sztyca pekla..kiedy jedziesz na rowerze....nie chcesz Szczegolnie Twoje klejnoty nie chca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 zależy czy ma stalową czy aluminiową ja złamałem dwie stalowe i powiem że to ciekawe uczucie:D jedyny sposób na naprawienie sztycy to taki o jakim mówi bendus ale i tak nie warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Lepiej kup, bo coś Ci się potem stanie i będzie bolało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.