Carbon Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 (Jesli ktos chce kupic nowa rame w tym roku to odradzam bo nie ma ;/ ) Jednak ja juz swoja sprzedalem, chcialem kupic El-nino ale brak 21'' zostal tylko author... nie chcialem kupowac tanich accentow itp. (dodam ze kupuje rame poprzez sklep stacjonarny, nie przez allegro.pl itp.) Wiec.... Zna ktos wage REALNA ramy? albo chociaz ze sterami etc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Takie małe OT dla Autora i wszystkich, którzy jeszcze nie wiedzą: WAGA to może być łazienkowa, aptekarska lub sklepowa. My rozmawiamy o MASIE!! Jeśli coś waży "X" to to coś ma MASĘ "X", a nie wagę "X" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Żbik Ja również z małym OT... Jesteś pewny? Bo ja mam drobne wątpliwości, co do tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 teoretycznie masz racje, nawet mialem napisac "masa" ale i tak jesli pisze "waga" i kazdy wie o co chodzi. ale odpowiedzi nie uzyskalem..... pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 10 Maja 2007 Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 jako właściciel takiej ramy... też chce wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Jako właściciel tej ramy najprościej będzie jeżeli sam zdejmiesz cały osprzęt z roweru i zważysz ramę. Do autora tematu. Skoro będziesz kupował w sklepie stacjonarnym to jaki problem jest iść do sprzedawcy i powiedzieć żeby ci zważyli tą ramę od ręki. No chyba, że nie ma jej na sklepie i musisz dokonać przedpłaty żeby ci ją zamówili. To to odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 11 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 chcialem wiedziec po prostu przed zakupem, oczywisice jak bede ja mial to zwarze i napisze. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 ale np. w katalogu rowerowym przy np. sztycach jest napisane "waga" a nie masa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeki Napisano 17 Maja 2007 Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Takie małe OT dla Autora i wszystkich, którzy jeszcze nie wiedzą: WAGA to może być łazienkowa, aptekarska lub sklepowa. My rozmawiamy o MASIE!! Jeśli coś waży "X" to to coś ma MASĘ "X", a nie wagę "X" Pozdrawiam Potwierdzam, nagminny błąd Polaków. Przestrzegała nas przed tym fizyczka, to wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 18 Maja 2007 Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Jeździłem na traction'ie w latach 2000-2002. Waga ramy w rozmiarze 19" 2288 gramów. Teraz pewnie cośsie w tych ramach zmieniło (pewnie wszystko) ale waga pewnie niewiele. Tanie authory zawsze byly ciężkie jak kloc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 MASA RAMY AUTHOR TRACTION NA ROK 2oo7 W ROZMIARZE 21'' WYNOSI: minus (miski od starych sterów, mysle ze te rowniez maja taka mase). = 2008g. RAMA JEST KOMPLETNIE GOLA OPROCZ MISEK OD STEROW do tego ew. śrubki od bidomu-15g zacisk siodelka- 43g hak przerzutki 18g. piwoty-20g do ramy byly dolaczone kompletne stery ritcheya-88g. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 wielkie dzięki !! pomogłeś swoją drogą to nawet lekka, liczyłem coś koło 2300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 ok, spoko ale to jest o7r. nie wiem jak z innymi. do tego wszystko sie sprawdza co niektorzy mowią m.in: troszeczke za slabe widelki z tylu (oczywiscie w niczym to nie przeszkadza, ale klamka hamulca zrobila sie troche miekka) aha i rama jest naprawdę duza z mostkiem 130mm jest dla osoby od 186cm co najmniej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Czyli producent podając, że ta ramka waży 1,95 przy rozmiarze 19 cali raczej nie kłamie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 24 Maja 2007 Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 aha i rama jest naprawdę duzaz mostkiem 130mm jest dla osoby od 186cm co najmniej. hehe mam mostek z 80-90 mm [nie pamiętam dokładnie] i mam prostą sztyce wzrostu mam 196 cm Jeździłem wcześniej na 110 mm mostku i jakoś dziwnie mi sie jeździło, może dlatego że jeździłem na giętej kierownicy Ja ramkę lubię, problemów z lakierem brak i ogólnie dobry zakup jak za te pieniądze A co do rocznika - od wersji 2007 wersje 2006 i 2005 różnią się... niczym [no dooobra - lakierkiem ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.