Skocz do zawartości

[rama] Destroyer

miromalbork

Rekomendowane odpowiedzi

Rozważam zakup ramy destroyera (nowej), Jump 2006 lub evo.Szukam czegoś wytrzymałego i dobrzeby było jak niedrogiego.Co sądzicie o tych ramach, używał ktoś kiedyś destroyera, jak się sprawował?Czy jest coś lepszego w tej cenie (bardziej wytrzymałego)?Masa mi nie przeszkadza.

Ja jezdze na ramie destroyer jump. Za ta cene ciezko znalesc cos lepszego. Co prawda odrobienie ramy pod wzgledem wizualnym pozostawia tro do zyczenia, ale na wygladzie sie nie jezdzi. Rama jest bardzo dobra jak dla poczatkujacych. Wytrzymala, fajne katy, i nic lepszego nie znajdziesz. Ja polecam

Jeszcze pytanie co do jakości wykonania, czy nie mają problemów z pivotami pod hamulce?Bo czytałem na dhzone, że część ram destroyera ma niechlujnie, źle wspawane pivoty i że niektórych nie da się wykręcić.A w twojej dlisek masz wporzo?

Ten balistic to dla mnie porazka. Kumpel na takim czyms jezdzi i kompletnie mi sie nie podoba. Jak dla mnie dziwna ramka. O signie nie mam zdania bo nie jezdzilem. Slyszalem wiele pozytywnych opini, ze bardzo ladna, wytrzymala, i przyjemne katy, ale takze troche negatywnych. Ja Ci polecam tego destroyera. :P

znam jedną osobe ktora chwali sobie ballistica, ale tego jeszcze starego x-light (tego cosie lamal czesciej niz zapalki w pudelku) na pinkbikeu wpiszcie sobei tadzik (opole) i to co on tam rob to przewaznie ballistic :) dostawal inne ramy ale wszystkie lamal i wracal do ballistica :)

tak czy siak ja bym bral destroyera

Dalej myślę nad destroyerem i signem, doszedł jeszcze prodigy johny bravo.Ale trochę do johny`ego mnie zniechęcają standardy - sztycy rzadki i sterów (1,5", teraz mam 1 1/8").Widziałem jeszcze jakiegoś intrudera, ale opinie na dhzone mnie do niego zniechęciły.

Destroyer, sign, czy johny, a może jednak ten ballistic?Zależy mi na wytrzymałości i geometrii, masie mniej stąd chyba destroyera wybiorę.

Ja jeżdże na DS Jumpie. Mam 185 cm i jest ok. Ramka jest bardzo dobra, ma b.dobre kąty, waga jest nieco wieksza bo 3.2 kg ale jezeli chcesz miec singla to zapomnij o V-kach. U mnie piwoty są OK :!: Bierz DESTROYERA :D Ale ogólnie Polecam.

Ps. Po jakimś czasie wióry zaczeły mi latać w ramie. Pomysł: namagnesowalem rame magnesem neodymowym. Wiór się przyczepił i już jest ok :D

Ja mam ramke destroyera z tym ze "street" troche lepszy od jupma . Jak dla mnie to rewelka , co prawdo malo jezdzilem na tym rowerze ale nie zauwazylem zeby haki byly krzywe czy cos z tych rzeczy . Jak dla mnie fajny tez lakier . Mozesz zobaczyc jak sie prezentuje moj rower , kliknij na ukcje w mojej sygnaturze, bo obecnie chce o sprzedac . pozdrawiam

Czemu zapomnieć o v-brake`ach?Zamontować tarcze, czy w ogóle zrezygnować z hamulców?

V-ki działają tylko jeżeli koło jest przesunięte na maxa do przodu. Jeżeli je trochę odsuniesz to klocki nie dosiegają obręczy i haczą o oponę. jedynym rozwiązaniem jest tarcza.

Ps. Pisze tu bo jakiś error...

• 5 miesięcy temu...

No tarczami lepiej mozna kontrolować siłę :) ale do Streetu (pewnie ty też lubisz poskakać) i Dirtu nie trzeba tarcz .. ;]

Generalnie to ta Kona podoba mi się ale wole chuckera bo kupie go teraz taniej i to nowego z gwarancją a za Kone trzeba dac wiecej a na uzywke nie ma gwarancji ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...