Wilku89 Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 siema. przymierzam sie do zmiany manetek. mam do wyboru nowe shimano deore xt rapid fire plus 2007 + klamki avid fr5, badz tez kupie uzywane shimano xtr dual control. Lubie dual controle, fajna sprawa, ale tu nie o tym chodzi mi o mulastosc klamki przy skrecaniu kierownica. mialem dlugie pancerze to klamka prawie nie odbijala, skrocilem je to bylo dobrze, lecz nie tak jak potrzeba, gdyz przy skrecie kierownica o jakies 45 stopni juz mi klamka gorzej odbija i chodzi mułowato. Jezdzilem na bikach qmpli, ktorzy maja rapid fire i klamki, noi tam jakies zwykle najtansze pancerze w polaczeniu ze zwykla klamka klasy alivio - dziala to pieknie, klamka super odbija nawet przy prawie 90stopni skretu kierą, zas moje deore dual control to jednym slowem kupa. I tu do was pytania: czy to tylko i wylacznie wina pancerzy, sa za dlugie, za krotkie, badz brudne czy tez deore dc jest takie lipne, czy tez w koncu klamki w dual controlach tak badziwienie odbijają? prosze o wypowiedzi tych, ktorzy jezdza na xt/xtr dual control, lecz inncy htez poslucham chetnie, pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 jako "inny" stwierdzam: pancerze albo coś nakiełbasiłeś przy klamkach albo hamulcach. Na początku chodziły fajnie? to teraz też można je do tego doprowadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 A może to v-ki za słabo napinają linkę? Spróbuj przełożyć zaczepy sprężyn w inne dziurki. To jeszcze poedytuje, póki mogę Może uda się pożyczyć od kogoś klamkę i zamontować ją u Ciebie pozostawiąjąc hamulce, linki i pancerze tak jak masz. Miałbyś najpewniejszą odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 mam w srodkowa dziurke wsadzone, jak wiekszosc bikerow z xc na poczatku biera nie pamietam jak bylo. kuszą mnie xtry, lecz boje sie, ze klamka bedzie znowu odbijać fatalnie. zmienie i tak pancerze, gdy bede wlasnie zakladal te xtr dc, badz wlasnie fr5 i xt rapid fire.a gdy bedzie dalej to samo? posiadacze dual controli piszcie, jak to u was wyglada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 To moze idz za glosem kumpli i tez kup alivio ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 prawda jest taka że jak nie zadbasz odpowiednio o sprzęt to xtr ci nic nie da i będzie działał gorzej niż zadbane alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 dbam, ale kurde chce, by ktos kto ma xtr,xt, badz lx dual control sie wypowiedzial, czy jemu rowniez przy skrecie kierownica o jakies 70stopni lub troche mniej klamka zaczyna mulasto chodzic. Bo nie wiem, czy to wina tylko i wylacznie pancerzy, czy deore sa tak lipne, czy tez to norma w dual controlach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Patrz mój poprzedni post Klamka ma sprężynkę która niewiele daje. Powrót klamki zależy od naciągu sprężyn hamulca oraz jakości, czystości i sposobu prowadzenia pancerzy i linek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Ja bym głosował na pancerze skoro po ich skróceniu zrobiło sie lepiej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_0505 Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Posiadam dual controle deore LX i u mnie wszystko ok, chodzą pięknie, pancerze mam skrócone. Jechałem na DC XTR - jednym słowem bajka Chodzą jak marzenie, jeżeli cena Cię nie przeraża to zainwestuj w XTR, będziesz zadowolony w 100% ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 no mam bartek okazje kupic uzywane XTR DC za 380zl - 3tys przebiegu, rower startowal tylko na maratonach/wyscigach xc. Mowisz,z e to naprawdę chodzi bajecznie? ehh musze pomyslec nad tym czyli to nie wina ogólnie dual controli, tylko albo moich pancerzy, albo deore dc jest takie lipne tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 5 Maja 2007 Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Jak sam stwierdziles u swoich kumpli na nizszym klasowo sprzecie...wszystko dziala wysmienicie. Teraz mowisz o deore..czyli klasy wyzej. Jak myslisz to wina..iz shimano w swoim niecnym zamysle postanowilo w jednej z lepszy grup zepsuc co sie dalo...czy to jednak wina niegodziwych pancerzy..ktore nie chce wspolpracowac jak nalezy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.