bajkerboy Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Witajcie W rowerz,e który chce kupić są single trucki SUN RIMS. W przednim kole myśle, że owy single truck byłby odpowiedni ale jaką obręcz na tył? może dubble wide? może mavic 325? Proszę o podpowiedzi Pozdrawiam.
rafalwspin Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 Mój kumpel ma Kone stinky z 66 z przodu, singeltracki i Nokiany NBX 2.5. Z obręczy jest bardzo zadowolony. Ostatnio wpadł przednim kołem w dziurę i wygiął rurę sterową marcocha a koło nawet się nie rozcentrowało, więc myślę, że obręcz jest mocna. Chyba, że skaczesz jak Bender to może być za słaba.
Ogór Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 to zalezy ile wazysz itp bo nawet vuelta bedize megapancerna jak wazysz 40 kg i masz 170cm wzrostu ale ST sa dosc dobre i dosc tanie
Andrew Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 to zalezy ile wazysz itp bo nawet vuelta bedize megapancerna jak wazysz 40 kg i masz 170cm wzrostu ale ST sa dosc dobre i dosc tanie Ogór, ale dowCIPAS z Ciebie :twisted: co ma wzrost bikera do niszczenia obręczy? Nie ważne, czy ma 100cm, czy 200 przy 40kg wagi............... Ja bym rozejrzał się za S-Type'em. Cięższy o 55g i droższy o 30zł od singletrack'a, ale myślę, że warto go wziąć.
MarcinN Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 S-Type będzie dobrym wyborem, a nie żaden double wide .
mane Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 A ja dorzucę swoje 3 grosze i powiem, że double track będzie dobry na tył Jeżdze na zestawie st przód i dt tył i jestem zadowolony Pozdro
specjalized Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 Ogór, ale dowCIPAS z Ciebie :twisted: co ma wzrost bikera do niszczenia obręczy? Nie ważne, czy ma 100cm, czy 200 przy 40kg wagi............... otóż się mylisz... im ktos jest wiekszy tym ma większa powierzchnię która stawia opory powietrza podczas latania i opadania, a jak stawia opory to znaczy że wolniej się leci :D:D:D ST są mocne i lekkie w miarę, ale nie sądze żeby się nadawały do katowania...jak mocna obręcz do FR to Doubletrack, a jeśli jest ona dla Ciebie za ciężka to S-type
Ogór Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 ja bym bral double tracki chociarz w sumie to to samo co double track tyle ze lzejszy przez co moze minimalnie mniej wytrzymaly ale za duzej roznicy to miedzy nimi nie ma nawet w wadze bo roznic nie przekracza 100 g ( waga realna )
Lobster Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 ST są mocne i lekkie w miarę, ale nie sądze żeby się nadawały do katowania...jak mocna obręcz do FR to Doubletrack, a jeśli jest ona dla Ciebie za ciężka to S-type To czemu je montowali seryjnie np w Giant DH, Spec Big Hit Expert itp ?
Ogór Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 tzn nadaja sie no ale w pewnych granicach troche lepszy jest double track i wytrzyma troche wiecej tak czy siak obieobrecze sa fajne jesli zalezy ci na wadze bardzo wes s-type a jak nie to double tracka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.