Skocz do zawartości

[Okulary] Gwarancja

@lek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj podczas zakładania okularów pękła mi oprawka B) . Okulary to Accent Shadow. Czy można takie coś reklamować? Okulary mają wymienne szkła i nie powinny się tak łatwo łamać :)

Posiadam ten sam model okularów - trochę mnie zmartwiła Twoja informacja o pęknięciu tej oprawki. Jak długo masz te okularki? Czy podejrzewasz zmęczenie materiału czy po prostu trochę przesadziłeś z ich wygięciem? Co do reklamacji to raczej marne szanse - uznają to z góry jako uszkodzenie mechaniczne - ale spróbować można.

Posiadam ten sam model okularów - trochę mnie zmartwiła Twoja informacja o pęknięciu tej oprawki. Jak długo masz te okularki? Czy podejrzewasz zmęczenie materiału czy po prostu trochę przesadziłeś z ich wygięciem? Co do reklamacji to raczej marne szanse - uznają to z góry jako uszkodzenie mechaniczne - ale spróbować można.

Okularki mam od 4 miesięcy. Oprawka pękła podczas zakładania, lekko ją wygiałem żeby założyć na paski od kasku i pękły. :glare:

Zgaduje pękły mniej więcej po środku, też mi tak pękły po ponad roku użytkowania. Już więcej okularów od nich nie kupię. Gwarancji niestety raczej nie uznają.

Tak, prawie po środku pękły :glare: .

Własnie udało mi się je zareklamować :P . Teraz musze czekać na odpowiedź, mają zadzwonić do mnie co z okularkami. Czas realizacji do 24.05.07, ale gość powiedział, że wcześniej powinny być :mellow:

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...