jo_jacek Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Otóż byłem dziś u babci która ma rowerek stacjonarny. No i siedzialem na nim i puls pokazywalo bodaj 63. Zacząłem po wolutku kręcic i ogladac TV patrze wzrosło wpierw do 70 (mowie ze tylko krecilem pedalami bez obciazenia) potem po woli zaczeło spadac az zeszło do 47 : O Nie było tak raz. Potem kilka razy siedzialem na rowerze i okazywalo sie iż w trakcie krecenia bez obciazenia tetno spada... No i pytanie jakim prawem ? osiagnąłem tetno nizsze niz po dzisiejszym przebudzeniu (bylo 52). Nie pytam sie czy jestem zdrowy czy cos tylko jakie jest tego wyjasnienie ? Serce juz pompuje wiecej krwi jednym udezeniem ale ze nie jest takie zapotrzebowanie to zwalnia :wink: ? nie wiem ale bardzo mnie to zaciekwilo i temu czekam na jakies opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Jaki posiadasz pulsometr? Od niedawna mam sigma pc-15 i jednego razu wykazało mi tętno maksymalne 270 mimo, że w tej strefie wcale nie ćwiczyłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 3 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 To był pulsometr z roweru :razz: ale fakt faktem schodziło w dół. Jak siadał tata to rosło i tyle ale nie spadało a umnie schodzilo w dół za kazda próbą. p.s. Teraz czekam az normalny pulsometr przyleci kurierem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 w momencie rozpoczęcia wysiłku można powiedzieć reakcja organizmu jest przesadna. Stad po kilku minutach stabilizacja parametrów takich jak wentylacja minutowa, tętno, objętość wyrzutowa a nie rzadko także ich spadek. Nie ma sie co bać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Moze zaczales glebiej oddychac i serce nie musialo pompowac az tak szybko... Albo sie poprostu znudziles tym rowerkiem W taka ladna pogode hasaj poza domem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamixc Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 może nastepnym razem spróbuj bez oglądania tv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 8 Maja 2007 Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Jaki posiadasz pulsometr? Od niedawna mam sigma pc-15 i jednego razu wykazało mi tętno maksymalne 270 mimo, że w tej strefie wcale nie ćwiczyłem... 270?? To Ty masz zamiast krwi podtlenek azotu czy jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dobra doszedł do mnie pulsometr Sigma Onyx Fit wiec nie zaden no name i sytucja sie powtorzyla tylko w domu :] to tak mowie zeby nie było :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamixc Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 heh ja mialem podobną sytuacje ostatnio na treningu. Wiec po rozgrzewieczce rozpoczełem trening wlasciwy.... pedałowałem sobie aż tu nagle ze było z górki to sobie przestałem pedałowac tetno tez zaczeło smiesznie mi spadac spadło w 4 moze 5 sekund ze 140 do 60 myslalem ze umieram po czym kiedy zaczełem pedałowac znowu wskoczyło na normalny poziom po kilku sekundach na tym samym treningu po kilku kilometrach dalej opaska przestała mi łapac puls, wiec złapałem za plastik na mostku i uderzyłem nim kilka razy o klate, momentalnie wkoczylo 286 :surprised: :!!: Pewne złapało jakos podwójnie po przyjezdzie rozebralem opaske okazało sie ze do baterii dostała sie woda i ładnie ją zakorodowała to pewnie był powód tych rewolucji, po wymianie baterii wszystko bylo wporzadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gofator Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 heheheh 270 to już zazwyczaj migotanie... jedynie może pomóc szybka pomoc lekarza masaż serca, rythmonorm w ostateczności magnez dożylnie... :D:D albo zmień licznik :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artiart Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 To był pulsometr z roweru :razz: ale fakt faktem schodziło w dół. Jak siadał tata to rosło i tyle ale nie spadało a umnie schodzilo w dół za kazda próbą.p.s. Teraz czekam az normalny pulsometr przyleci kurierem To że tętno zaczęło Ci spadać w początkowej fazie wysiłku to dobra oznaka. znaczy nie mniej ni więcej tylko to, ze posiadasz dobrą wydolność organizmu na wysiłek. wprawdzie nie jestem fachowcem w tej kwestii ale kiedyś miałem badaną wydolność i właśnie miałem podobna sytuację. badający wytłumaczył, że w ten sposób reagują organizmy dobrze wytrenowane. więc możesz się tylko cieszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.