auschtagen Napisano 2 Maja 2007 Napisano 2 Maja 2007 Przymierzam się do zmiany przedniego koła pod tarczę,obręcz miałaby współpracować z NS Roller Jeździłem na Alexrimsie i najchętniej kupiłbym model z tej samej firmy, tutaj zdaje się na Wasze propozycje, dobór szprych też byłby wskazany. Ważę w granicach 75kg, średnie dystanse ok. 100km,raczej spokojna jazda (65% szosa) zero agresji nie mam zamiaru nigdzie sprzętu katować Koszt w granicach max. 150zł
Bizon Napisano 2 Maja 2007 Napisano 2 Maja 2007 Swego czasu jeździłem na takowej obręczy alexrims TD16 nie mogę nic jej zarzucić .Chyba ,że wolisz coś lżejszego z tej firmy to może to FD16.Szprychy kup srebrne szkoda kasy na jakieś czarne
tobo Napisano 2 Maja 2007 Napisano 2 Maja 2007 co do obreczy jesli wiekszosc to asfalt a ty nie jestes ekstremistą i wazysz tylko 75 kilo to mozesz wziac najlzejsza obrecz jaka ci sie spodoba za pieniądze jakie mozesz na to wydac: do tej pory jezdzilem na obreczach prawie 600 gramowych i zmienilem je ostatnio na 440 gramowe - waze tyle co ty. jazda byla terenowa przy testowaniu (obecnie kola w uzytku od 2 tygodni) - zadnych sladow bicia kół mimo lekkich obreczy do xc. szprychy: z przodu wystarczą 32. proponowalbym dt jako ze z mojego doswiadczenia są bardzo trwale. obrecze alex rims to dobry wybor: ujezdzalem w sumie trzy dm18 i poza obiciem lakieru ich stan byl idealny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.