marsman Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 co do śrubek Pro-bolta jest ich kilka w sklepie vincere.pl . same popularne rozmiary ale może w przyszłości będa poszerzać oferte. ostatnio kpiłem kilka śrubek ze sklepu bicyklon.pl aluminiowe M5x15 są o tyle ciekawe że o 0,15g lżejsze od Pro-bolta w tym samym rozmiarze. łebek mają troche wycieniowany. kolor jak Pro-bolt, troche bardziej się błyszczą ale to może wina tego że porównanie miałem tylko z uzywanymi śrubami. tak sobie pomyślałem że wkrótce te alu śrubki tak nam zpowszednieją że przerzucimy się na nierdzewke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 12 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Pytanie do śrubkowych wyjadaczy, które są robione na wysoki polysk ? kcnc,a2z,token,pro-bolt ? Drugie pytanie jaki rozmiar mają śrubki mocujace manetki xtr'a na kierownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 2. jak pytasz o alu srubki to pasuja m5x15, notabene taki sam rozmiar jak do bottle cage, zerwalem jenda przy kierze, mialem 4 zapasowe w ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 12 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Kurcze pomylilem się, chodzi o te do montazu klamek też xtr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 sorry ale przy xtr nie bylo mi aluminiowo, nie pamietam czy to bylo m5x15 czy m6x20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Pytanie do śrubkowych wyjadaczy, które są robione na wysoki polysk ? kcnc,a2z,token,pro-bolt ? Drugie pytanie jaki rozmiar mają śrubki mocujace manetki xtr'a na kierownicy? mi najbardziej odpowiada kolor A2Z. Pro-bolt jest ciemniejszy i mniej się błyszczy. Token podchodzi troche w różowy. nie wiem jak wiek wpływa na kolor ale kupione ok 2 lata temu Pro-bolty są jaśniejsze od tych z niedawnego zakupu. może kiedyś inaczej je anodowali a może wszystkie one z czasem zmienią barwę dla miłośników wagii lekkiej znaczące może być że M5x15 A2Z są lżejsze o 0,15g od odpowiedników Pro-bolta. porównuję wagę realną A2Z z katalogową Pro-bolta ( posiadam tylko M4, M6 i nakrętki tego producenta ) więc w rzeczywistości może to wyglądać inaczej. co do XTR-a niewiele mogę powiedzieć. znajomy miał RF z grupy 970 tam śruby wyglądały na M5x???. nie wykręcałem nie wiem ile. zawsze możesz kupić dłuższe i przyciąć. w klamkach hamulców hydraulicznych ( też grupa 970 ) były z kolei jakieś dziwne śruby. niby łebek jak w śrubie M5 z łbem grzybkowym ale gwint był chyba M6. to takie moje spostrzeżenia z pobierznej obserwacji ( poza owym kolegą który sprzedał rower nie znam nikogo kto by używał tych manetek/klamek ) więc na dokładniejsze info musicz czekać. ktoś bardziej obeznany musi się wypowiedzieć pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neverBF Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 To co teraz napiszę będzie dla wielu z was idiotyczne, wiele osób pewnie nie uwierzy i wcale się nie dziwię bo sam tego nie pojmuję. Wymieniłem śrubki w manetkach (X-7 2007) na alu i po pewnym krótkim czasie przestał działać wskaźnik przełożenia w lewej. Rozebrałem dziadostwo, poskładałem, działa. Dokręciłem śrubkę, przestał działać! No kur...! Znów rozbieraj. Dokręciłem bardzo leciutko, ale po paru dniach znów przestał działać wskaźnik. Dostawałem szału i ciągle rozbierałem manetkę, ale nic to nie dawało. Skojarzyłem, że zaczęło się to dziać po wymianie śrubek, chociaż w życiu bym ich o to nie podejrzewał. Wymieniłem z powrotem na stalowe i problem zniknął. Ja właśnie wkręciłem takie śrubki i mam ten sam problem. Czy opisane wcześniej opiłowanie główki pomogło?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Przez całe życie jeździłem na gripach. Kiedyś kupiłem dla eksperymentu triggery x.9 i wskaźnik się zwalił bardzo szybko ale nawet wymiana śruby na jakąkolwiek nic nie dawała. Jak popytałem to większość osób mówiła że ten typ tak ma i koniec. Ale że jeżdżąc raczej nie patrze na menetki to mi to nie przeszkadzało. Teraz triggery się kurzą w szafie a ja cieszę się gripami. Ale imo to nie zależy od materiału śruby - alu, tytan, stal, mosiądz, itp. Z punktu widzenia manetki ważny jest skok gwintu, geometria łba i moment dokręcający. Materiał ma znaczenie z punktu widzenia warunku samohamowności ale ten jest zachowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neverBF Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Problem tkwi w docisku. Gdy poluzuję śrubę, wszystko działa poprawnie, ale słabo trzyma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Pomierzyłem swoje śrubki, ale nie mogę znaleźć sklepu gdzie mógłbym kupić takie oto śrubki: M4x12, M4x16, M4x8, M6x19. Rozumiem, że jak mam x19 to kupuje x20, ale jak mam x12(nie natknąłem się na takie), to mam kupić x15 i podkładki? Przy okazji pytanko- tytanowe śrubki są wytrzymalsze od stalowych, tak? Znacząco? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 20 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Garść A2Z w drodze już do mnie jest zobaczymy jak to wygląda Ale chyba piłowanie mnie nie ominie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 jak mam x12(nie natknąłem się na takie), to mam kupić x15 i podkładki? robisz ciach Przy okazji pytanko- tytanowe śrubki są wytrzymalsze od stalowych, tak? Znacząco? chyba nie są wytrzymalsze. widzialem kiedyś jakiś wykres i stopy tytanu ogólnie są wytrzymałe. stopy żelaza to już spory rozrzut-od takich sporo słabszych od najsłabszych stopów tytanu do troche wytrzymalszych. Garść A2Z w drodze już do mnie jest zobaczymy jak to wygląda Ale chyba piłowanie mnie nie ominie.... ładnie to wygląda piłowanie zmniejsza wagę więc jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neverBF Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Powrócę do mojego problemu. Możliwe jest, że po spiłowaniu gwintu przy główce, tak jak jest to w oryginalnych Avid FR5 śruba bardziej 'ściągnie' część obejmującą kierownicę od dołu? w FR5 bez spiłowania gwintu śruba wkręcała się w górną część i nie dało rady ściągnąć obejmy od drugiej strony, była luźna. Może dokręcająca się śruba na górnej części powoduje naprężenia i ekranik przestaje działać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Tytan jest mówiąc po chłopsku miększy od stali i bardziej się rozciąga. Należy jednak wziąć wziąć pod uwagę o jakim tytanie i o jakiej stali mówimy bo w zależności od ilości pierwiastków stopowych innych niż węgiel albo ich ich braku mamy szerokie spektrum własności mechanicznych i chemicznych. Należy także pamiętać żeby podczas cięcia śrub zbytnio ich nie nagrzewać gdyż wtedy modyfikujemy ich własności ( ja to robie na dotyk - gdy czuję że śruba jest bardzo ciepła to chłodzę wodą i tak cały czas do momentu przecięcia ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Po chłobsku (lol) mówiąc to śruby podlegają normom i muszą spełniać zawarte w nich warunki. Według starej normy PN-M-82054-03:1982, zastąpionej przez PN-EN ISO 898-1:2009 śruby występuję w 10 klasach własności mechanicznych, które to klasy determinują właściwości wytrzymałościowe śruby, a to w jaki sposób będzie to zapewnione zależy tylko od producenta. Śruby zwykłej jakości z łbem sześciokątnym występują głównie w klasie 5.8, a śruby z łbem walcowym i gniazdem sześciokątnym (czyli pod imbus) w klasach 8.8, 10.9 i 12.9 - trzech najwyższych. Właściwości wytrzymałościowe dla tych klas to odpowiednio: (klasa - min. granica wytrzymałości na rozciąganie Rm - min. granica plastyczności Re, lub umowna granica plastyczności) 8.8 - 800 MPa (830 MPa dla > M16) - 640 MPa (660 MPa dla > M16) 10.9 - 1040 MPa - 940 MPa 12.9 - 1220 MPa - 1100 MPa Przy śrubach tytanowych klasa własności jest podawana rzadko, ale można się oprzeć na gatunku stopu i ewentualnie obróbki. I tak dla porównania śruby Vincere wykonane są z najpopularniejszego stopu Ti-6Al-4V klasy 5, stop po przesycaniu i starzeniu ma Rm 1170 MPa, Re 1100 MPa (za MatWeb). Dodam, że śruby klasy 12.9 to widywałem seryjnie tylko w produktach Thomson'a i nie są zbyt popularne. Co do stwierdzenia, że tytan jest bardziej miękki to zasadniczo nie jest prawda, ponieważ ma twardość porównywalną ze stalą niskostopową po ulepszaniu cieplnym (wyższe klasy śrub), a wydłużenie na poziomie 10% też nie jest zbyt duże, choć większe niż śrub stalowych o najwyższych parametrach, ale za to niższe niż śrub stalowych niższych klas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Jestem studentem piątego roku mechaniki i mam wiedze z zakresu min. materiałoznawstwa ale jakbym zaczął pisać o normach PN / ISO / DIN oraz obróbkach cieplnych to większość ludzi nie zrozumie o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Oj nie chodzi o rzucanie numerami, to tylko poparcie słów. Chodziło o porównanie konkretnych właściwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 28 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 A wagowo wygląda to tak ... Zestaw 4 śrub do mocowania bidonu 14,48g zestaw 4 śrub(m5x15) alu A2Z 4,86g Cena standardowa 3,99zl/szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Jak tniecie śrubki? Szlifierką kątową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dremelem ale uważam żeby nie nagrzać a potem obrabiam końcówkę pilnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 24 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Poszukuje 2 złote alu śruby m8x16mm widział ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Sime powinien mieć ale 20mm - do docięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 24 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Dremelem ale uważam żeby nie nagrzać a potem obrabiam końcówkę pilnikiem. Zabezpieczasz później jakoś spiłowaną część śruby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Nie. Bez przesady. Aluminium to nie magnez i się tak nie utlenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.