lukas_t1 Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 sie robi sie mozolnie w wolnych chwilach od zajec i wyscigow dojrzewa PS kolega Sime zdradził dzisiaj że na dniach poda cennik swoich srubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Rozmawiałem z kolegą Sime i kawałek cennika już znam - ale nie będę wyprzedzał faktów. Powodzonka ze stronką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Ja również czekam. Ile kosztuje średnio jedna śrubka Alu Wiem, że jedne droższe drugie tańsze, ale tak orientacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Mi Sime wysłał kiedyś cennik na PW, ceny dotyczą aluminiowych śrubek (pytałem o czerwone): M6 20mm - 4,46zł/szt M6 12mm - 4,14zł/szt M6 10mm - 4,14zł/szt M6 35mm - 4,54zł/szt M5 16mm - 4,08zł/szt M5 10mm - 3,64zł/szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 To ja uzupełnię M3 x 10mm 3,2zł/szt. M4 x 20mm 3,64zł/szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Znalazłem cennik który mi Sime wysyłał, ale dzięki. Ej, a skąd mam wiedzieć jaka gdzie jest śruba?? Gdzieś jakiś wzornik czy coś?? Dzięki i życzę wszystkim miłej jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Jaki wzornik kolego ? Suwmiarka, odkręcasz śrubki i mierzysz sobie ile jaka ma 'mm' i jaki zwój gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Sory za takie głupie pytanie. Ale długość zmierzę, łebek podam jaki. Ale co oznaczają te skróty: M6,M5itp?? Czy chodzi o gwint czy o szerokość( chyba wiesz o co mi chodzi? )?? Sory za takie głupie pytania , ale wole zapytać niż wtopić kase. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Średnica śrubki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Czyli M6 ma średnice 6mm tak??? I to należy mierzyć tą suwmiarką Ok dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Na życzenie kilku osób wklejam cząstkę cennika. Cały powinien pojawić się jutro rano. Jest to cennik zawierający tylko śruby z aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Rozumiem iż jest to cennik śrub w róznych kolorach(np. czerwony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 "Kolor nie gra roli" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Czyli że śrubka M6 ma średnice 6mm??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Tak, ale nie cała śrubka tylko jej gwint, bez łebka. Chodzi o średnicę zew. zwojów. Kumasz ? Coś takiego robisz - - tak na szybko I tyle ile wskaże Ci suwmiarka tyle 'mm' ma śruba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Tak dla jasności: 1. Długość = długość samego gwintu. Wyjątkiem jest śruba z łebm stożkowym ( countersunk bolt ) gdzie długość to długość całej śruby z łbem. 2. M. Wax dobrze to ujął. 3. Czasem śruby są w niestandarodowej długości. Wtedy można kupić o dłuższą i skrócić bądź w przypadku gdy fabrycznie były np. 17mm ale 16mm z powodzeniem mogą by być zastosowane zastosować 16mm. 4. Rodzaj łba oraz materiał pozostaje kwestią dowolną ale należy się kierować logiką i nie pchać np. do otworów cylindrycznych łbów stożkowych ( coś się uszkodzi ) albo dawać śrub z łbem grzybkowym ( fairing bolt ) do mocowania hamulca Vb do piwota. Osobną kwestią pozostają śruby aluminiowe w mostku, sztycy, zacisku sztycy itp. Są zarówno przeciwnicy jak i zwolennicy. Mimo iż Pro Bolt posiada śruby z walcowanym a nie toczonym gwintem oraz łbem ( przez co są dużo wytrzymalsze niż chińszczyna i wiele innych wyrobów ) to ja osobiście nie dałbym do mostka z przodu śrub z aluminium. W razie czego służę kontaktem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Kiedy będzie dostępna cała kolekcja?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Cały czas jest tylko nie dałem cennika na stronę jeszcze -> Sime@interia.pl Zamówienia są realizowane przez cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 To ja czekam na cennik, bo muszę sobie policzyć na ile śrubek mnie stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 http://img511.imageshack.us/my.php?image=srubyalu.jpg Było trochę wyżej, wystarczy poczytać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 23 Maja 2009 Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 To ja czekam na cennik, bo muszę sobie policzyć na ile śrubek mnie stać. bedziesz mogl ich kupic wiecej jesli kupisz tu: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4303677 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Maja 2009 Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Gdyby czerwony był taki jak z Pro_Bolta to skusiłbym się drugi raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 23 Maja 2009 Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Ostatnia część zwykłego aluminium. Jutro rano wrzucam resztę i mam obiecane że we wtorek ruszy pełna wersja strony internetowej dostępnej pod adresem Sime Promotion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Wax mam czerwone od Simego i sa dużo żywsze od beranów kupiłem jakiś chyba 17 sztuk i jestem zadowolony.. z końcem miesiąca będę brał chyba kolejne Simego znam nie od wczoraj także nie ma sie co bać zdjęcia śrub na rowerze, postaram się wrzucić jeszcze w tym tygodniu;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Wrzucaj wrzucaj Omenie Ja się Sime'go nie boję Mi wstępnie wyszło 24 śrubki w kolorze Pro_Bolt Red Beranów nie miałem w ręku, ale domyślam się, że są one podobne do tych które oferuje Lukas_T1 & Snuffi - co mi nie dopowiada kompletnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.