Skocz do zawartości

[śrubki] oczywiście alu

Slawek_l_83

Rekomendowane odpowiedzi

Sory za takie głupie pytanie.

Ale długość zmierzę, łebek podam jaki.

Ale co oznaczają te skróty: M6,M5itp??

Czy chodzi o gwint czy o szerokość( chyba wiesz o co mi chodzi? )??

Sory za takie głupie pytania , ale wole zapytać niż wtopić kase.

Tak dla jasności:

1. Długość = długość samego gwintu. Wyjątkiem jest śruba z łebm stożkowym ( countersunk bolt ) gdzie długość to długość całej śruby z łbem.

2. M. Wax dobrze to ujął.

3. Czasem śruby są w niestandarodowej długości. Wtedy można kupić o dłuższą i skrócić bądź w przypadku gdy fabrycznie były np. 17mm ale 16mm z powodzeniem mogą by być zastosowane zastosować 16mm.

4. Rodzaj łba oraz materiał pozostaje kwestią dowolną ale należy się kierować logiką i nie pchać np. do otworów cylindrycznych łbów stożkowych ( coś się uszkodzi ) albo dawać śrub z łbem grzybkowym ( fairing bolt ) do mocowania hamulca Vb do piwota.

Osobną kwestią pozostają śruby aluminiowe w mostku, sztycy, zacisku sztycy itp. Są zarówno przeciwnicy jak i zwolennicy. Mimo iż Pro Bolt posiada śruby z walcowanym a nie toczonym gwintem oraz łbem ( przez co są dużo wytrzymalsze niż chińszczyna i wiele innych wyrobów ) to ja osobiście nie dałbym do mostka z przodu śrub z aluminium.

W razie czego służę kontaktem.

• 2 tygodnie później...

Wax mam czerwone od Simego i sa dużo żywsze od beranów :confused: kupiłem jakiś chyba 17 sztuk :wallbash: i jestem zadowolony.. z końcem miesiąca będę brał chyba kolejne B)

Simego znam nie od wczoraj także nie ma sie co bać ;)

zdjęcia śrub na rowerze, postaram się wrzucić jeszcze w tym tygodniu;)

pozdro ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...