Skocz do zawartości

[śrubki] oczywiście alu

Slawek_l_83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lookas poprawił mój link - sorka.

Kubart, te śruby z DB są...różowe - widziałem na żywo, do ProBolta trochę im brakuje - mówię o kolorze czerwonym, bo innych z DreamBika nie widziałem.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Kolega chciał dobrze... ale tak to już bywa gdy nie przegląda się od początku wątku w których chce się zabrać głos :P

Ja przygodę z aluminiowymi śrubkami zacząłem dość "nieświadomie" tylko do celów upiększenia swojego ostrego koła. Obecnie naszła mnie ochota na odchudzenie górala obecnie waży ponad 12, a marzą mi się okolice 11 kg... mniej już być nie musi gdyż sam nie należę do szczypiorków (80-83 kg), a do tego dalsze odchudzanie wiąże się ze sporymi kosztami.

W moim ostrym kole alu śrubki są poddawane ekstremalnym siłom, a mimo to dają radę.

Alu śrubki to tylko kilkadziesiąt gram zysku, ale po tym jak dostałem niebieskie pancerze rower zaczął mi sie bardziej podobać i stwierdziłem że niebieskie śrubki dopełnią całości :thumbsup:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

A ktoś mi może powiedzieć jak z śrubkami alu przy mocowaniu na mostku? Bo słyszałem, że tu trzeba mocować śrubki tytanowe, bo większe działanie sił jest... Jeżeli to prawda, to ktoś wie gdzie kupić takie śruby, ale w kolorze, najlepiej czerwone, bo o takie mi chodzi :D

Napisano

Nie dostaniesz czerwonych śruby tytanowych. Ludzie na Tajwanie (czy gdzieś w tamtych stronach) zrobili takie, ale kolor jest blady.

Najpopularniejsze kolory śrub tytanowych to złoto i niebieski - http://www.vincere.pl/sklep/index.php?p24,sruba-m5x10-torx-gold-vincere-titanium + http://www.vincere.pl/sklep/index.php?p25,sruba-m5x10-torx-blue-vincere-titanium

Ja osobiście bym się nie bawił w alu w mostku..

Napisano

Rozmawiałem z kilkoma Taiwańczykami i chcieli mi sprzedać tytan czerwony który okazał sie purpurą. Potem rozmawiałem z dziewczyną z Chin ( jest szefem fabryki która robi różne rzeczy z tytanu ) ale ich wyroby również były purpurowe. Na końcu rozmawiałem z szefową Pro Bolta. Oni także próbowali zrobić czerwony tytan lecz bez skutku ( czyt. rezultaty były nie zadowalające ). Kolega również próbował i bez sukcesów. Przypuszczam że można spóbować ale metodami PFD lub CFD bo anoda odpada.

Napisano

Sime, jak to jest, że jesteś przedstawicielem ProBolt'a a na stanie nie masz podstawowych rozmiarów śrub w kolorze złotym?

I jeszcze jedno, skoro już jesteś przedstawicielem Probolt'a, to jak wytłumaczysz fakt kontaktów z Tajwańczykami? Czyżby twój tytan pochodził z Tajwanu???

No dobra, zaraz napiszesz, że to herezje albo co innego, więc już odpowiadam skąd takie info.

Otóż próbowałem zakupić od Ciebie kilka zupełnie typowych rozmiarów śrub aluminiowych w kolorze złotym i po paru tygodniach oczekiwania dalej byłem bez śrubek, powód Probolt nie przysłał... Sory, jak dla mnie dyskwalifikacja. Dobrze poszukałem i śruby kupiłem w Wawie na ul;Browarnej, od ręki.

Bądź sobie przedstawicielem i wkręcaj kolegów. Nie wiem jak to działa ale jak poszedłem do Legionu kupować buty DMT to mi od przedstawiciela na drugi dzień ściągnęli mój rozmiar. Więc jak to jest?

Pozdrawiam.

Napisano

Z taiwańczykami rozmawiałem przy okazji targów Eurobike dlatego że mówili że są w stanie zrobić czerowny tytan którego anglicy nie potrafią zrobić a pozatym nie mam z nimi nic wspólnego.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Sime czy mógłbym dostać aktualne ceny śrub ALU nie PW.

I jak możesz wyślij też nr GG, bo łatwiej się dogadać :).

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zamówiłem śrubki alu z vinere.pl. Ceny trochę niższe niż u Sime'a. W ramach eksperymentu wziąłem też 4 śruby do mocowania zacisku hamulca do adaptera. Zobaczymy jak to się sprawdzi :D

Napisano

a które brałeś??

LBS są całkiem ok. ładnie, równo wykonane. jak dla mnie nie ten odcień ( chodzi mi o złote bo niebieskie sa bardzo ładne :sweat:). kolor troche nierówny. łeb ma swój kolor, gwint swój a dno gniazda na imbusa też :woot:

te firmowane vincere niebaldzo. sztuki które mam/miałem były nierówno wykonane, miały zbyt ciasne i płytkie gniazda na klucze. z tego co wyczytałem różnie z nimi bywa bo niektórzy kupujący lepiej trafili. może pierwsze partie a z nich śrubki miałem ( jeszcze z czasów gdy skleu vincere.pl nie było ) były jakieś gorsze :whistling:

oczywiście piszę o śrubkach tytanowych.

alu Pro-bolty czy to z Vincere czy od Simiego czy z Light-bike ( te już troche wyblakły ale kiedy to było ) wyglądają tak samo.

:w00t:

Napisano

Wziąłem 8 złotych od Pro Bolta i w ramach eksperymentu 1 zwykłą Vincere Aluminium. Ciekawe czy kolorem będą się bardzo różnić. Sprawdzę też czy warto dokładać do Pro Bolta czy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...