Skocz do zawartości

[śrubki] oczywiście alu

Slawek_l_83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gdzie mogę takie zakupić??? Najlepiej w kolorze niebieskim lub pomarańczowym :D

Śrubki mają pasować do klamek hamulcowych, pivotów, mocowania linek.

Dzieki za wsparcie :)

Ps. miałem gdzieś linka do sklepu z alu śrubkami ale mi się gdzieś zapodział ;)

Napisano

Wiotam. Trudno będzie Ci kupić śrubki w kolarach, ale w Cyklotur mają śrubki:) Pozdrawiam.

Napisano

A do korby nie chcesz śrubek? Mam komplet złotych 12 szt. do sprzedania.

Śrubki alu to na light-bike można praktycznie u nas w Polsce jedynie nabyć. Fajny jest tuning śrubkowy ;-)

Napisano
Fajny, ale niestety drogi ;) Czy ma ktoś jakiś sposób na tańsze śrubki w różnych kolorach?

A teraz małe zapytanko mamy tu kogoś z Kudowej Zdrój bo dostałem namiary że tam są śrubki alu w różnych kolorach bardzo tanie :)

Napisano

Tuning śrubkowy ze swej natury jest drogi. Niestety to małe cześci i mały popyt więc tak wychodzi. Ale 70 zł za komolet do korby złotych to bdb cena. 120 zł na L-B

Napisano

do korby można kupić śrubki extralite na allegro razem z kominami, taniej niż w lb shop. Poszukaj również wątku na lb o tanich śrubkach alu, była tam mowa o sklepie gdzie są po 2 zł sztuka.

Napisano
kamileq jak mowie ze z kominami to z kominami...

To może dasz linka do tej aukcji jeśli jeszcze jest w archiwum?

Tak samo z tymi śrubkami alu w kolorach za 2 zł - szukam, szukam na forum l-b i znaleźć nie mogę.

Napisano

To znajdź ten topic, ja nie mam ;/ albo daj namiary ;-) jak z jakością tych śrubek?

A co do aukcji": nie ma w opisie nic natemat alu kominów. Ja tam sobie kupiłem A2Z i jestem zadowolony - super wyglądają, kominy także anodyzowane na niebiesko, mają normalnego imbusa a nie torxa, waga taka sama ;-)

Napisano

Śrubki niby tańsze niż na LB ale przesyłka 18,30zł więc dziękuję, dla jednej osoby wychodzi taniej kupić z LB :)

Napisano

@Gryzon i co z tego, że przesyłka droższa? przecież śrubki z LB też musisz brać przesyłką za jakieś 10-13zł, różnica za przesyłkę to max 8 zł, a przy założeniu że robisz tuning śrubkowy wszędzie gdzie da się zaadoptować te śrubki z tańszego żródła i tak wychodzi 2 razy taniej!

Napisano

No niby tak, ale mimo wszystko powinni zrobić trochę taniej tą przesyłkę, list polecony, priorytet do 1kg kosztuje 8zł...

Napisano

Ale zauważ, że to sklep z częściami do motocyklów, to przecież oczywiste, że mają z reguły przesyłki po kilka kg i na pewno nikt u nich nie zamawiał samych śrubek. Jak tak policzyłem mniej więcej(bez kosztów przesyłki) koszt śrubek z "Beran Tuning" to wyszło mi 50zł taniej niż w Light-Bike - dla mnie to dużo. Oczywiście, żeby w pełni zapełnić rower lekkimi śrubami i tak trzeba się wspomóc innymi źródłami bo tu nie mają wszystkich rozmiarów.

Napisano

Ja kupiłem komplet alu śrub do korby FSA za 55zł ;) (5 śrub + kominy do zębatek 42 i 32 + 5 śrub bez kominów do zębatki 22 + klucz torx do kompletu. Poszukaj po sklepach stacjonarnych i internetowych. Komplet śrub do korb Shimano (po 4 sztuki) waży 13,45g ;)

Napisano

Ludzie, co za problem? Jak jest napisane ze tyle kosztuje przesyłka to wiadomo ze jest to uśrednione. Napiszcie do sklepu ze swoim problemem, ze potrzeba tylko śrubki i sprawa będzie moim zdaniem załatwiona. Dajcie znać jaki efekt. Sam nie będę się bawił w wymianę śrubek.

Napisano

Ten sklep w moto wysle tez listem poleconym po uprzedniej prozbie ale nie biora wtedy na siebie odpowiedzialnosci wiec po co lamentowac jak mozna sie dokladnie dowiedziec.

Do korba taniej niz allegro i lb nie kupisz , czasem jakis sklep ma ale cena wysoka.

Napisano

na razie myślałem wymienić wszędzie tam gdzie się da czyli(v-ki, mocowania linek, klamki, do bidonu) a do korby zakupić na sam koniec bo to troszkę większa kasa ;).

Macie założone alu śruby do mostka lub sztycy siodłowej? czy lepiej poszukać Ti śrub?

Napisano
Do korba taniej niz allegro i lb nie kupisz , czasem jakis sklep ma ale cena wysoka.

Nigdzie nie pisałem, że ma być taniej, chodziło mi o adres sklepu/dystrybutora.

na razie myślałem wymienić wszędzie tam gdzie się da czyli(v-ki, mocowania linek, klamki, do bidonu) a do korby zakupić na sam koniec bo to troszkę większa kasa :).

Macie założone alu śruby do mostka lub sztycy siodłowej? czy lepiej poszukać Ti śrub?

Śrubki do Korby nie koniecznie muszą być najdroższe, jeden z użytkowników(pisane w tym temacie) kupił śrubki a2z za nieduże pieniądze, śrubki do sztycy i mostka z Ti będą Cię kosztować więcej(dla własnego bezpieczeństwa lepiej Ti w tych miejscach).

Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...