almaster Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Czy mogę zostawić rower na balkonie na noc, gdy jest 10 stopni? Napęd posmarowany jest rohloffem właśnie. Nic się nie stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witomin Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 moze sie stać ale zle nie zycze ale rower z balkonu sciagnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Musi przenocować tylko dziś tam...a co może się stać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 nic sie nie stanie, co innego jak by cala zime mial tam stac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Przejechałem zaledwie 20, max 30 km po nasmarowaniu rofloffem i napęd zaczyna być bardziej słyszalnym, szczególnie na przełożeniach, 2-8.9, 3-8,9...mówił mi ktoś że to bdb olej, który daje świetną, "bezgłośną" pracę napędu. Czy aby na pewno?. Wy też tak mieliscie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubuka Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Mam pytanie czy tego rohloff'a daje sie po kropelce na każde ogniwo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Tak - najlepiej po kropelce na ogniwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubuka Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam, Jestem po pierwszym razie z Rohloff'em i musze powiedziec, ze jestem rozczarowany.... Umylem porzadnie caly naped, nanioslem po malej kropelce na kazde ogniwo i zostawilem na noc. Nastepnego dnia po pracy przetarlem szmata i pojechalem w teren. Po powrocie naped nie byl jakos szczegolnie brudny jednak w lancuchu bylo tyle piachu, ze jak sie krecilo pedalami bylo slychac glosne trzeszczenie... Ruszajac lancuchem na boki takze slychac bylo, ze jest tam piasek... Przetarlem szmata ponownie po pierwszej jezdzie, ale niewiele to dalo... Na razie jestem zawiedziony. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Osobiście używam Rohloffa niemalże od roku, i jestem jak najbardziej zadowolony. Fakt faktem jest dość lepki ale bez przesady, jak dotąd rekord wynosi niemalże 500km na jednym smarowaniu a dodam, że szosa to nie była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek7557 Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Wiecie moze gdzie kupic rohloffa w Warszawie ale jakos tanio bo bylem na Nowowiejskiej i za 35 zl sprzedaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszek12 Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Wiecie moze gdzie kupic rohloffa w Warszawie ale jakos tanio bo bylem na Nowowiejskiej i za 35 zl sprzedaja. To chyba nie tak drogo po tyle samo sprzedają na Allegro a odchodzą koszty przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Zgadaj się z paroma osobami i kupcie litr Rohloff'a za około 180 zł. Wyjdzie coś koło 20 zł za 100 ml, a nie 35 zł za 50 ml Poszukaj kogoś kto ma zniżki w CR i kupcie w 5 osób. Tak najbardziej się opłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Miałem spore przeprawy z olejami do łańcucha. 1. Smar grafitowy(nie pytajcie... w serwisie gdzie kupowałem rower(gianta z ktorego zostało mi tylne koło i pancerze xD świetne są) tego używali... n/c) 2. FL zielony. Fajny smarek, trzyma ponad setke km, ale łańcuch zawsze mialem taki upier... od niego mimo wycierania szmatą. Babranie się co chwilę w czysczenie łańcucha? Dzięki, to nie dla mnie. Jak nie było błota/deszczu na trasie to ma być gotowy po przetarciu. 3. FL czerwony. Syfu nie łapie, na suche warunki i krótkie wycieczki tylko... po 50 km już napęd zaczyna być słyszalny... jeźlić na trase ze smarem? No way! Do tego lekki deszczyk i już go nie ma. 4. WL Epic. Troche lepszy od FL czerwonego jak idzie o długość trasy, nawet mógłbym go polecić. 5. Rohloff, czysty łańcuch, syf sie za bardzo nie lepi, jedno smarowanie wystarcza na ponad 200 km spokojnie. Wybór dla mnie oczywisty. Szkoda że musiałem przejść przez tyle różnych olejów żeby dojść do tego ;]... a wszystko przez tą cenę[łańcuchy rohloffa też polecam, jak kogoś stać - super sprawa, bez porównania do tanich rozwiązań]. Jeszcze ofc pojawiły się jakieś smary w sprayu, ale te rozwiązania zupełnie mnie nie przekonują, penetrują fajnie, ale podobna penetracje łańcucha zapewnią też FC red i WL Epic. Za to do linek, suportu[mój ledwo zipie, bo go załatwiłem na Family cup-ie ... trzeszczy jak się mocniej depnie, ale szkoda mi kasy na nowy skoro "działa xD"] etc zdecydowanie lepiej się sprawują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrulek84 Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Chłopaki z szosówek mówili, że nie sprawdzi się w xc. A gówno prawda. Rewelacja i wcale aż tyle brudu nie łapie. Jest bardzo wydajny. Oleje konkurencji wylane w chwilę! A tu... SPÓJRZCIE NA TEN TEMAT TO NIKT NIE BĘDZIE KUPOWAŁ NICZEGO INNEGO. Brzmi jak reklama )) Pewnie inni też są w stanie wyprodukować tak dobre coś, ale wolą naciągać nas na ciągłe kupowanie jakichś badziewów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brgr Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Jeśli ktoś by zamawiał w najbliższym czasie ten smar to reflektowałbym na 100/200ml Jak coś to jestem z Piekar Śląskich.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Jeśli ktoś by zamawiał w najbliższym czasie ten smar to reflektowałbym na 100/200ml Jak coś to jestem z Piekar Śląskich.. http://www.forumrowerowe.org/topic/53664-wspolne-zamowienie-olej-rohloff/page__st__40 no to sie kolego spóźniłeś też jestem z Piekar Śl i zamawiałem 1L ale już wszystko sie rozeszło. P.S. Znam jedną osobe na Krossie A4 z Piekar ale chyba to nie ty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 skąd tu nadle tyle bikerów z piekar ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczar Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Może nowe grupowe zamówienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Może nowe grupowe zamówienie? To zamawiaj;) Jestem z Jaworzna i mogę do Lędzin podjechać po odbiór, wziąłbym 200 ml jak szybko złożysz zamówienie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczar Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Potrzeba by chętnych na litr, a na razie jest na 300ml:P ( ja POTRZEBOWAŁEM 100ml). A tak w ogóle to odpadam z zamówienia- od dziś jeżdżę na czystym dwusiarczku molibdenu(cudeńko!!!). Kernite Lubrication K-last SUPER(jakbyś chciał to kjest jeden na allegro-nie mój). Przyniosłem sobie to z pracy. Efektem jest bezgłośny napęd i suchy łańuch- jedyna wada to kolor- MoS2(dwusiarczek molibdenu) jest szary, ale mi to nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Dla zainteresowanych velotech.pl sprzedaje rohloffa 100ml w butelce z podajnikiem za 25zl. Troche drozej, ale nie trzeba kombinowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Sorcerer, jesteś pewny? Na allegro już go nie ma Z tego co wiem to chyba im się skończył i na razie nie zamawiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Nie wiem czy sie skonczyl, ale tydzien temu dostalem swoje 200ml z nowo rozlanej 5l banki. Zadzwon najlepiej bo pan z velotech'u jest generalnie bardzo zajety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Polecam ten smar nie łapie się kurz aż tak bardzo, rower płynie po nasmarowaniu łańcucha, jest naprawde bardzo dobrze. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.