NorieL Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Witam, Mam pytanko, czy jest mozliwosc wlozenia kola z piasta saint (qr20) do amortyzatora ze standardowym uchwytem na kolo? (nie wiem jak sie ten system nazywa ale chodzi mi sposob z cienka oska). Czy istnieja jakies "przejsciowki" lub adaptery, jezeli tak to ewentualnie gdzie kupic cos takiego?
MarcinN Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...;products_id=35 Może da się kupić samą przejściówkę, napisz do nich mail'a. Pozdrawiam.
radomir82 Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Saint nie będzie pasował, bo nie da się zastosować adaptera, niestety..
NorieL Napisano 1 Maja 2007 Autor Napisano 1 Maja 2007 Kurcze, szkoda:(. Kola juz do mnie jada. Bede musial pomyslec nad jakims zastepnikiem do czasu kiedy amora odpowiedniego sobie sprawie. Przy okazji mam jeszcze jedno pytanko:), z montazem tylnej piasty sainta moge sie spodziewac jakichs "niekompatybilnosci"? Przerzutka nie jest problemem poniewaz bedzie takze saint. Rama to merida matts 500.
radomir82 Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Nom jeżeli zamówiłeś wersje o szerokości 135mm, powinno pasować. Piasty do FR w ramce do XC...śmieszna konfiguracja:-)
NorieL Napisano 1 Maja 2007 Autor Napisano 1 Maja 2007 Wiem ze konfiguracja troszke zagmatwana ale jest kilka powodow ktore sklonily mnie do zbudowania takiej "hhybrydy". Po pierwsze tylnia piaste ktora mam (lx) juz praktycznie zakatowalem a rower jezdzi jeden sezon. Jestem ciezki (ponad 90 kg) i jezdze agresywnie. Po trzecie cena, za komplet kol na piastach saint, obreczach Sun Rhyno Lite, szprychach Dt Swiss + tylna przerzutka saint zaplacilem 600 zeta;)
radomir82 Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Sorry ale Lx to kompletny sh*t jest, i każdy to wie:-) Dobra piasta na łożyskach maszynowych spokojnie wytrzymałaby Twoją wagę, mam koleżkę który waży +/- 105kg, śmiga już prawie rok na jakimś tam novatecu na maszynach, szprychy DT i obręcz Mavic D521 i nie ma najmniejszego kłopotu z kółkiem, dodam że piasty takie jak LX czy XT rozwalał w tydzień. Ostatnio połamał ramkę GF, a koło nadal całe:-)
NorieL Napisano 1 Maja 2007 Autor Napisano 1 Maja 2007 To ze lx to syf to wiem ale skladajac rower zdecydowale sie na caly zestaw komponentow lx po okazyjnej cenie, takze nie maialem mozliwosci podmienic piasty.
bendus Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 ...z montazem tylnej piasty sainta moge sie spodziewac jakichs "niekompatybilnosci"? Jest nietypowe mocowanie tarczy - CenterLock, ale o większej średnicy niż w innych grupach Shimano.
Ogór Napisano 2 Maja 2007 Napisano 2 Maja 2007 merida 500 ? toz to glupota :/ i tarcze jaka mozesz wlozyc jesli uzywasz tarczowek to 203 mm ...
NorieL Napisano 2 Maja 2007 Autor Napisano 2 Maja 2007 merida 500 ? toz to glupota :/ i tarcze jaka mozesz wlozyc jesli uzywasz tarczowek to 203 mm ... Dlaczego tak uwazasz?, przeciez mozna dostac tarcze na center lock o/s w rozmierze 160 mm, pozatym mialem wybor: kola na piastach xt i obreczach single track lub kola na paistach saint i obreczach rhynolite + przerzutka saint. To i to w tej samej cenie.
rafalwspin Napisano 2 Maja 2007 Napisano 2 Maja 2007 Bo Saint i Hone mają inny standard center locka i są tylko 203mm. A to oznacza duże siły na ramę i widelec. Nie wiem czy dostaniesz adapter na ten większy center lock, by założyć mniejszą tarczę IS. Tak to jest z okazjami...
NorieL Napisano 2 Maja 2007 Autor Napisano 2 Maja 2007 Wczoraj widzialem tarcze na centerlock o/s (over size) w polskim sklepie internetowym o rozmiarze 160 mm takze tutaj nie przewiduje problemow. http://www.rowersi.pl/component/page,shop....emart/Itemid,1/
Ogór Napisano 2 Maja 2007 Napisano 2 Maja 2007 faktycznie jest 160mm za 104,92 zł wiec mozna by bylo to kupic
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.