Wawrus Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Jak to jest że obręcz pod V-ki ma boczne ścianki w kolorze czarnym? Czy po dłuższym użytkowaniu farba nie zdziera się?
kusak Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 po prostu są pomalowane. Używając v-brake farba się sciera. Zaraz pokażę ci fotkę. Mam nawet tą samą obręcz edit: http://img266.imageshack.us/img266/3694/picture041vm1.jpg
Wawrus Napisano 30 Kwietnia 2007 Autor Napisano 30 Kwietnia 2007 Ale lipa. Mogliby już nie malować i zostawić srebrne.
Sintesi Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Ale lipa. Mogliby już nie malować i zostawić srebrne. przeciez jak sie zedrze do srebrnego to zostanie niemalowane!?
Myszek Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Po prostu te obrecze sa robione pod tarcze, po pewnym czasie uzywajac v'ki farba zejdzie, ale do tego czasu hamowania praktycznie nie bedzie a raczej spowalnianie, lepiej odrazu wziasc wziąć ze srebnymi sciankami odpowiednio szlifowanymi i z rowkiem wskazujacym stan wytarcia obreczy od okladzin hamulca (v'ki).
bikerman Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Bardzo źle v'ki hamują na tego typu powierzchni....pamietam jak ludzie z mojego miasta zaczeli kupować dm 24 i wszyscy tak samo narzekali...także moim zdaniem jeżeli coś pod v'ke to bym zastanowił sie nad czymś innym
Klosiu Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 bikerman, no nie przesadzaj. Dwie trzy dluzsze jazdy i farby nie ma. Tez mam DH22 i po starciu sie farby, co zajelo kilka dni, vki hamuja zupelnie normalnie. Inna sprawa, ze malowanie tych bocznych scianek jest glupie, ale pewnie chodzi o to, zeby obrecz dobrze wygladala tez przy tarczach.
kusak Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 zawsze można kupić kawałek miękkiego papieru ściernego i przejechać po obręczy, farby nie ma.
Splr Napisano 10 Lipca 2007 Napisano 10 Lipca 2007 zawsze można kupić kawałek miękkiego papieru ściernego i przejechać po obręczy, farby nie ma. Można, tylko po co? Jest wersja DM24 z brzegiem odsłonietym i obrobionym CNC. Nie dajcie się robić w wałka w Waszym sklepie rowerowym!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.