jo_jacek Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Jesli wejdziemy na allegro czy gdziekolwiek i zobaczymy co jest w komplecie - pulsometr opaska i takie biale cos z wyswietlaczem. http://www.sigmasport.com/de/produkte/puls...?punkt=features Wejdzmy tutaj i po prawej jest widoczny pulsometr a obok niego jest to cos. za jakis czas bede powaznie rozmyslal nad tym oto modelem i sie zastanwiam po coz to to jest. (pedometr/padometr czy cos takeigo na tym pisze) Tak nawiasem pulsometry Sigmy w ciagu dalszym maja problemy z przekazem zakłóceniami itp ?
MIC Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 To cos to krokomierz. Sigma fit watch ma problemy z interferencja fal, pc 15 zas nie. Mi na fit watchu wyskoczylo kiedys 460 ud/min
Helevorn Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Zeby jeszcze rozwiac watpliwosci - ten krokomierz to tylko dodatek do pulsometra. Zeby pulsometr normalnie dzialal nie trzeba wozic ze soba tego pedometru Co do zaklocen - mnie juz w czasie pierwszej jazdy wyskoczyl nagle puls 570...
Kaska Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Ja tez nie bylam zadowolona z Fiy Watch'a. Wymienilam go na PC 15 i nie mam z nim zadnych problemow.
vovovoytek Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Gdy włączam lampkę umieszczoną na kierownicy obok pulsometru- ten pokazuje mi puls 560- mowa o Fitch Watch- podatny na zakłócenia.
meyde9 Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Podłączę się do tematu. Od wczoraj posiadam ten model i zaciekawiła mnie jedna sprawa. Jak czytam na forum tłuszcz najlepiej spala sie w strefie HZ czyli między 55-70% maksymalnego. W opisie pulsometru natomiast przy charakterystyce stref jest: FZ: trening w 70-80% maks. pulsu (strefa spalania tłuszczu). Więc jak to właściwie jest ??
rObO87 Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Podłączę się do tematu. Od wczoraj posiadam ten model i zaciekawiła mnie jedna sprawa. Jak czytam na forum tłuszcz najlepiej spala sie w strefie HZ czyli między 55-70% maksymalnego. W opisie pulsometru natomiast przy charakterystyce stref jest: FZ: trening w 70-80% maks. pulsu (strefa spalania tłuszczu). Więc jak to właściwie jest ?? Forum dobre pisze możliwe żeby po roku bateria w pulsometrze siadała? sygnał mi zaczyna gubić
meyde9 Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Forum dobre pisze możliwe żeby po roku bateria w pulsometrze siadała? sygnał mi zaczyna gubić Zależy ile go używałeś. Ale wydaje mi się, że całkiem mozliwe, że po roku bateria siadła.
Xsystoff Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 możliwe żeby po roku bateria w pulsometrze siadała? sygnał mi zaczyna gubić Wejdz w menu time i zobacz laczny czas treningow. U mnie po ~205h padla bateria (1.5 roku) ale nie objawialo sie to gubieniem sygnalu tylko po prostu pulsometr zawiesil sie, a po dobie wylaczyl. Pociesze Cie, ze bateria jest standardowa i kosztuje niewiele (cos kolo 12 zł).
rObO87 Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 W pulsometre jest opcja pikania, gdy prekroczę strefe. Gdy pulsometr pika, ekran jakby gaśnie, blednie, czyli co, bateria w pulsometrze i opasce do wymiany?
Ulf Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Posiadam ten pulsometr. Miałem z nim zaj... problemy m.in. tętno 600, zwieszanie się, gubienie sygnału etc. etc. Odkąd wymieniłem baterię wszystko działa aż miło. Żadnych problemów. W sumie z tego co się orientuje baterie dostarczane z nowym sprzętem są tylko i wyłącznie na potrzeby "rozruchu" urządzenia i powinno się je zastąpić nowymi (mam takie info w instrukcji kalkulatora ). To szare cudo z wyświetlaczem to krokometr. Użyłem go parę razy podczas treningu biegowego ale jego dokładność uważam za niewystarczającą. Taki w sumie bajer Jedyną tak naprawdę IMO wadą Fit Watch-a to brak podświetlanego wyświetlacza ("tarczy")... Nie wiem kto zadecydował że ten model nie będzie posiadał tej opcji ale dał nieźle ciała (sigma PC15 ma podświetlanie).
Xsystoff Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 W pulsometre jest opcja pikania, gdy prekroczę strefe. Gdy pulsometr pika, ekran jakby gaśnie, blednie, czyli co, bateria w pulsometrze i opasce do wymiany? Zobacz ile h treningow ma za soba baza. W Opasce ja mam jeszcze standardowa baterie i dziala.
rObO87 Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Jakiś czas temu skasowalem te liczbe godzin, ale na oko będzie ich około 150. Ostatnio pulsometr po włączeniu trybu trening wogóle nie łapie sygnału. Czyli mam szukać mini śrubokręta ?
Ulf Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 Jakiś czas temu skasowalem te liczbe godzin, ale na oko będzie ich około 150. Ostatnio pulsometr po włączeniu trybu trening wogóle nie łapie sygnału. Czyli mam szukać mini śrubokręta ? Raczej tak. Mój pulsometr niby pracował ale jak to zegarmistrz powiedział bateria była martwa...
rObO87 Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 Odkręciłem przykrywkę z tyłu, by zobaczyć jaki model baterii mam kupić (CR2032) i zauważyłem, że na nią jest naklejona jakaś biała taśma Czy samemu dam radę wymienić tę baterię? Może na coś powinienem uważać? Kto zmieniał niech napisze
Ulf Napisano 5 Maja 2007 Napisano 5 Maja 2007 Odkręciłem przykrywkę z tyłu, by zobaczyć jaki model baterii mam kupić (CR2032) i zauważyłem, że na nią jest naklejona jakaś biała taśma Ta biała taśma to czasem nie obejma trzymająca baterię (taka metalowa blaszka)? Powinna być na niej strzałka pokazująca gdzie jest zaczep który należy odhaczyć aby uwolnić baterię. Ja wymieniłem ją sam bez problemów. Jeśli się boisz że coś uszkodzisz zanieś do zegarmistrza on zrobi to profesjonalnie
rObO87 Napisano 10 Maja 2007 Napisano 10 Maja 2007 Zmieniłem baterię jak radziliście (dla pewności w opasce też). Obie baterie są firmy Energizer ( po 4,90 zł) i pulsometr śmiga aż miło :twisted: Jeżeli ktoś będzie zmieniał baterie, to niech naszykuje igłę do podważenia blaszki przytrzymującej baterię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.