kkkkk Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 witam , jak w topicu , podczas ruszania obudowa mozna wyczuc jak oś uderza w jej scianki (oczywycie od wewnatrz ) , minimalnie ale jednak, czy moge sie pozbyc tego luzu poprzez wymiane kulek w lozysku lub innej czesci ? przebieg ok 2500 km pozdrawiam.
zendel Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam. Może wystarczy tylko dokręcić bardziej bieżnie i luz zniknie. Pozdrawiam.
kkkkk Napisano 30 Kwietnia 2007 Autor Napisano 30 Kwietnia 2007 luz ktory mam nie polega na przesuwaniu sie osi wzgledem biezni wiec to nie pomoze , z kolei gdy dokrece lozysko to ono obraca sie ciezko przez co pewnie sie szybko zuzyje .
zendel Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 A łozysko jest dobrze nasmarowane i czyste? Pozdrawiam
Klosiu Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 959 to XTR? Ja bym od razu z reklamacja lecial, niech wymieniaja :twisted: . Heh moje 520 po 7 tys km nie maja zadnych luzow, XTRy nie powinny miec luzow po 2-3 sezonach!
ArmaQ Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 Kwestia stylu jazda je mam 540 i złapały luzy po 2 sezonach :] a jak ktoś po mieście lata to pojeździ znacznie dłużej
Klosiu Napisano 5 Maja 2007 Napisano 5 Maja 2007 No moze po dwoch sezonach luzy polapia, na razie niecaly jeden jezdze ;P. Co nie zmienia faktu ze XTRy powinny bez problemu wytrzymac kilka sezonow katowania.
kkkkk Napisano 5 Maja 2007 Autor Napisano 5 Maja 2007 oczyscilem je ze starego smaru i nasmarowalem nowym tak ze przy przykrecaniu wyplywal przez uszczelke - problem zniknal mam nadzieje ze nie na chwile.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.