Skocz do zawartości

[mleko] Pij mleko, będziesz..... kaleką?

Cybula

Rekomendowane odpowiedzi

A ja, z racji lenistwa, wstaje do szkoły / szpitala (praktyki) na ostatnią chwilę i moje śniadanie - jedzone poza domem - wygląda tak: płatki, dużo rodzynek, łycha miodu (naturalnego!), garść cynamonu i wiórków kokosowych. Wszystko to w litrowym słoiku ładnie się miesza po drodze i na miejscu mam łatwą do przełknięcia papkę:huh: (nie wiem czemu od "zawsze" mam rano ściśnięte gardło:P).

Smakuje mi to i daje siłę i uczucie sytości aż do powrotu do domu.

Poza tym, odżywiając się, ćwicząc i "rehabilitując" podpatruję jak to wygląda w szpitalu. Mleko jest niezastąpione (oczywiście poza pacjentami z przeciwwskazaniami).

Jakby ktoś chciał sprawdzić:

Elbląg, Szpital wojewódzki, oddziały: rehabilitacja, OIOM, chirurgia

A pozatym wegetarianie i jarosze krzyczą, że mięcho be itd podając kretyńskie dowody. Inni z kolei, że nadmiar warzyw be i też mają dowody... Nie słyszałem tylko aby ktoś się czepiał do glukozy i soli fizjo podawanych dożylnie - a to przecie sama natura od początku człowieka;)

Kończę i obstaję przy swoim;)

Wiecie co ja codziennie pije około 3L mleka i 2-3 jogurty brzoskwiniowe (na obiad i kolacje bo śniadań nie jadam) i trzymam się dobrze. Więc bzdurny ten artykuł

@Maki nie to, że wtrącam się w Twój sposób żywienia, ale śniadanie to najważniejszy posiłek dnia :confused:

A co do mleka to zgodzę się, że te w kartonach ze sklepu to z prawdziwym krowim mlekiem pewnie niewiele mają wspólnego, ale mi tam smakuje i piję ok 250ml dziennie. I żyje

Człowiek 4,0 1,3 6,5

Dorosły mężczyzna ma około 11% tłuszczu (zdrowy oczywiście). A takie 4% to maja kulturyści krórzy sa na niskowęglowodanowej diecie a skóra przylega im bezpośrednio do mięśni

Ja od lat jestem maniakiem wszelkiego rodzaju nabiałów.. Kefiry, jogurty pitne-niepitne, maślanki, twarożki, sery, serki i mleko to moja raczej codzienna dieta.. A jeśli chodzi konkretnie o mleko jestem szalony bo dziennie obalam ponad litr świeżego ; P

Tak jak pisałem to trwa od niepamiętnych czasów i trzymam się nad wyraz świetnie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...