hollowman Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Dokładnie chodzi mi o rowerek Kross Level A6 2006 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=185593813 Czy przy montowaniu hamulców tarczowych mechanicznych muszę zmieniać również klamki? Jaki hample do tego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 nie musisz zmieniać klamek, samych hamulców też zresztą nie musisz- te są naprawdę przywoite, no chyba że "musisz" mieć tarczówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hollowman Napisano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 jestem dość ciężkim człowiekiem (109kg) więc tarcze wskazane bo na "fałkach" ciężko mnie wyhamować ;-) jeżeli można to potrzebna mi jeszcze opinia na temat samego montażu. Czy będzie konieczna wymiana pisty bądź koła zeby zamontować samą tarcze? Nadal mowa o Levelu A6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Tak, będzie konieczna zmiana piasty w każdym kole - jeśli chcesz 2 tarcze A co za tym idzie prawdopodobnie wymusi to także wymianę szprych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Będziesz musiał wymienić piasty. Żeby przykręcic tarcze potrzebujesz piast z otworami do ich montaźu:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 moim zdaniem operacja mało opłacalna- lepiej poszukaj już roweru z seryjnymi tarczówkami, tak swoją drogą czemu sądzisz że przy swojej wadze v-brake nie dają rady ? mój brat w zalezności od pory roku waży 105-115 kg i jakoś nie narzeka na hamulce a ma jakieś tanie saccony z klockami bbb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hollowman Napisano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 dobra kupie A6 i sprawdze te hamulce jeżeli bedzie ok to spoko a jezeli nie to bedę drążył temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.